Doorgaan naar hoofdinhoud

Istanbul Sabiha Gökçen International Airport (SAW)

Of je nu van SAW Airport onderweg bent naar Istanboel of andersom, met Uber kom je er gegarandeerd.

Sanayi Mh., 34906 Pendik/Istanbul, Turkey
+90 216-588-88-88

Een slimmere manier van reizen

Vraag overal ter wereld een rit aan

Met één tik op de knop heb je toegang tot vliegveldvervoer op meer dan vijfhonderd belangrijke verkeershubs.

Voel je gelijk thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij niet door een onbekende stad hoeft te navigeren.

Voel je thuis met Uber

Gebruik al je favoriete opties, zoals realtime tarieven en contactloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Manieren om te rijden in het gebied

 • Taxi Yellow

  1-4

  Taxi rides made easy

 • Taxi Turquoise

  1-4

  Premium taxi ride with comfortable vehicle

1/2

Hoe krijg je een rit via Uber vanaf het vliegveld?

Open je app om een rit aan te vragen

Zodra je klaar bent om naar buiten te gaan, kun je via de app een rit aanvragen. Kies de optie die past bij het aantal personen waar je mee bent en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Volg de aanwijzingen in de app

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar een ophaalpunt. Op de luchthaven staan mogelijk ook borden.

Ga naar je chauffeur

Ga naar de ophaallocatie die je via de app is toegewezen. Houd er rekening mee dat deze locatie niet altijd bij de dichtstbijzijnde uitgang is. Als je de chauffeur niet kunt vinden, neem dan contact op via de app.

Tips voor Istanbul Airport

Wifi op Istanbul Airport

Op Sabiha Airport is geen gratis wifi beschikbaar, maar bezoekers kunnen tegen een klein vast bedrag toegang krijgen tot een draadloze internetverbinding. Op en rond Sabiha Gökçen zijn acht kiosken waar je internettoegang kunt krijgen.

Parkeren op Sabiha Gökçen Airport

Sabiha Gökçen International Airport beschikt over een parkeergarage van meerdere verdiepingen op loopafstand van de terminal en biedt diverse parkeermogelijkheden.

Bagageopslag op Sabiha Gökçen

Het bagagedepot, dat zich in de internationale hal bevindt, is 24 uur per dag beschikbaar. Hier kun je tegen een geringe vergoeding je teveel aan bagage in bewaring geven. Op Sabiha Airport is ook een kruierservice beschikbaar.

Veelgestelde vragen van passagiers

 • Uber is beschikbaar op SAW Airport, zodat je altijd een handige, comfortabele rit kunt krijgen, waar je ook maar heen wilt.

 • Je vindt je ophaallocatie in de Uber-app nadat je een rit hebt aangevraagd.

 • Even if a trip is not very long, Uber rates to and from Sahiba Gökçen Airport may still be affected by time, traffic, and other factors. Check the Uber price estimator for approximate trip prices.

 • Hoelang het duurt voor je wordt opgehaald, is afhankelijk van het tijdstip, het aantal Uber-partners op de weg en andere zaken.

Meer informatie

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 600 vliegvelden wereldwijd.

Wat is er te doen in de terminal van Istanbul Airport?

Uber is de ideale keuze voor reizigers die aankomen op of vertrekken van SAW Airport. Met jaarlijks meer dan 25 miljoen reizigers is Sabiha Gökçen Airport een van de drukste luchthavens van Istanboel. Voor reizigers naar het oostelijke gedeelte van de stad is deze luchthaven ideaal gelegen. Sabiha Gökçen Airport ligt in het Aziatische gedeelte van Istanboel, op circa vijftig kilometer van het centrum. Als je naar het Aziatische gedeelte van de stad reist of naar de stad Darica, is deze luchthaven een goede optie, met name dankzij het 320.000 vierkante meter grote, moderne passagierscomplex.

Istanbul Airport-terminal

Sabiha Gökçen Airport heeft één terminalgebouw waar zowel internationale als binnenlandse vluchten worden afgehandeld (en dat 112 incheckbalies heeft). Op de luchthaven en de bijgebouwen bevinden zich verder nog een conferentiecentrum en een vipgebouw, evenals een parkeerterrein, een hotel en een foodcourt. Luchtvaartmaatschappijen die vanaf Sabiha Airport vliegen, zijn onder meer:

 • Emirates
 • flydubai
 • Qatar
 • SunExpress
 • Turkish Airlines

Je weg vinden op SAW

Aangezien SAW Airport maar één terminalgebouw heeft, hoef je je geen zorgen te maken over hoe je van de ene naar de andere terminal komt. Er zijn diverse vervoersmogelijkheden beschikbaar die je van en naar de luchthaven kunnen brengen, waaronder taxi's, bussen, treinen en Uber. Ook is er een directe aansluiting met de TEM-snelweg, zodat reizigers die een auto huren op Istanbul Sabiha Gökçen Airport gemakkelijk het centrum van Istanboel kunnen bereiken. De parkeergarage bestaat uit vier verdiepingen en is perfect voor reizigers die met eigen vervoer naar de luchthaven komen.

Wat kun je doen op Sabiha Gökçen Airport?

SAW Airport heeft een ruim aanbod aan winkels die het hele jaar door geopend zijn, dus of je nu voor je vlucht je reisbenodigdheden nog wilt aanvullen of een souvenir wilt uitzoeken voor vrienden en familie, je vindt het hier. Er is een uitgebreide taxfreezone van maar liefst 4500 vierkante meter.

Sabiha Gökçen Airport-lounges

Op SAW Airport zijn zowel in de binnenlandse als in de internationale hal verschillende lounges beschikbaar met de ruimte om de drukte en het gedoe van de luchthaven achter je te laten en even te ontspannen.

Hotels in de buurt van Sabiha Gökçen Airport

Op Sabiha Airport zelf bevindt zich één hotel, en dit is dan ook de perfecte keuze voor iedereen die een tussenstop maakt of 's nachts in Istanboel arriveert. Dit hotel van drie verdiepingen telt 128 kamers en is een prima plek om te overnachten. Bovendien is het hotel toegankelijk van zowel de lucht- als de landzijde. Binnen dertig minuten van de luchthaven zijn er diverse goedkope accommodaties beschikbaar, evenals luxere hotels. Ook hebben veel van deze hotels vergaderruimten en businesscenters voor zakenreizigers.

Bezienswaardigheden in de buurt van SAW Airport

Als je een langere tussenstop hebt op Sabiha Airport en met name als je tijd hebt om de historische binnenstad van Istanboel aan te doen, zijn er diverse attracties en bezienswaardigheden die je kunt bekijken, waaronder:

 • De Blauwe Moskee
 • Galatatoren
 • De Grote Bazaar
 • Hagia Sofia
 • Topkapipaleis

Meer informatie over Istanbul SAW Airport vind je hier.

Facebook
Instagram
Twitter

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of zijn activiteiten, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van im- of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en voorzieningen verschillen per land, regio en stad. De promokorting is alleen geldig voor nieuwe gebruikers. Deze promotie mag niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en is niet van toepassing op fooien. Beperkte beschikbaarheid. De aanbieding en voorwaarden kunnen worden gewijzigd.