Doorgaan naar hoofdinhoud

Heathrow Airport (lhr)

Zoek je een alternatief voor de Heathrow Airport-shuttle of taxi? Met de vertrouwde Uber-app kom je altijd op bestemming aan, of je nu van Heathrow Airport naar Londen gaat of andersom. Vraag met één tik op de knop een rit van of naar LHR aan.

Longford TW6, United Kingdom
+44 20-7360-1250

Een slimmere manier van reizen

Vraag overal ter wereld een rit aan

Met één tik op de knop heb je toegang tot vliegveldvervoer op meer dan vijfhonderd belangrijke locaties.

Voel je gelijk thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij je niet door een onbekende stad hoeft te navigeren.

Voel je thuis via Uber

Gebruik al je favoriete functies, zoals realtime tarieven en contactloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Manieren om te rijden in het gebied

 • Uber Pet

  1-3

  Betaalbare ritten voor jou en je huisdier

 • EXEC

  1-4

  Luxe, dagelijkse ritten

 • Lux

  1-4

  Ultieme luxe & stijl

 • Green

  1-4

  Duurzame ritten in elektrische auto's

 • Comfort

  1-4

  New, spacious cars and top-rated drivers

 • UberXL

  1-6

  Betaalbare ritten voor groepen van maximaal 6 personen

 • UberX

  1-4

  Betaalbare, dagelijkse ritten

1/7

Ophalen bij Heathrow Airport (LHR)

Open je app om een rit aan te vragen

Zodra je er klaar voor bent, open je de Uber-app om een rit naar je bestemming aan te vragen. Kies de optie voor vervoer naar de luchthaven LHR die past bij het aantal personen waar je mee reist en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Volg de aanwijzingen in de app

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar Heathrow Airport-ophaalpunten. Ophaallocaties kunnen per terminal verschillen. Ophaalborden voor het delen van ritten (rideshare) vind je mogelijk ook op Heathrow Airport.

Ga naar je chauffeur

Ga naar de LHR-ophaallocatie die je via de app is toegewezen. Houd er rekening mee dat deze locatie niet altijd bij de dichtstbijzijnde uitgang is. De naam van de chauffeur, het kenteken en de kleur van de auto worden weergegeven in de app. Controleer dit voordat je instapt. Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, kun je contact opnemen via de app.

Tips voor Heathrow Airport

Wifi op Heathrow Airport

Overal in de terminalgebouwen van Heathrow Airport is gratis wifi beschikbaar – je hoeft alleen maar het Heathrow-wifinetwerk te selecteren en de aanwijzingen op het scherm te volgen. Er zijn ook snellere verbindingen beschikbaar via een prepaidpakket.

Parkeren op Heathrow Airport

Heathrow heeft voldoende parkeermogelijkheden, waaronder kort en lang parkeren, zakelijk parkeren en Pod-parking, evenals kiss-and-rideplekken en valetparking.

Bagageopslag op Heathrow Airport

Er is een bagagedepot in elke terminal van Heathrow Airport. De prijzen zijn afhankelijk van hoelang je je bagage wilt opslaan. Je kunt je bagage maximaal 90 dagen opslaan.

Veelgestelde vragen van passagiers

 • Uber is beschikbaar op Heathrow Airport, zodat je altijd een handige, comfortabele rit kunt krijgen, waar je ook maar heen wilt.

 • Je vindt je ophaallocatie in de Uber-app nadat je een rit hebt aangevraagd.

 • Ook voor tamelijk korte ritten kunnen de Uber-tarieven van en naar London Heathrow Airport variëren afhankelijk van onder andere het tijdstip en de verkeersdrukte. Er kunnen ook nog parkeerkosten en luchthaventoeslagen boven op de uiteindelijke ritprijs komen.

 • Hoelang het duurt voor je wordt opgehaald, is afhankelijk van onder andere het tijdstip en het aantal Uber-partners op de weg. Zodra je je rit hebt aangevraagd, kun je in de app de geschatte wachttijd vinden.

Meer informatie

Rijden met Uber?

Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 600 vliegvelden wereldwijd.

London Heathrow-terminals: bezoekersinformatie

Uber is de ideale keuze voor reizigers die aankomen op of vertrekken van London Heathrow. London Heathrow is de op één na drukste luchthaven ter wereld en bedient niet alleen de hele Londense agglomeratie, maar ook the een groot deel van Zuid-Engeland. Je vindt Heathrow Airport op circa 25 kilometer ten westen van het centrum van Londen, waarmee deze luchthaven gemakkelijk bereikbaar is per auto, openbaar vervoer en Uber. Je reist in ongeveer een uur van Heathrow naar het centrum van Londen, dus voor reizigers van en naar de Engelse hoofdstad is dit een perfecte keuze.

Heathrow Airport-terminals

London Heathrow heeft vier terminals in gebruik: Terminal 2, 3, 4 en 5. Terminal 2 en 3 bevinden zich aan de oostkant, Terminal 4 bevindt zich aan de zuidkant en Terminal 5 bevindt zich aan de westkant van Heathrow Airport. Enkele luchtvaartmaatschappijen die van deze luchthaven gebruikmaken, zijn:

Terminal 2

 • Aer Lingus
 • Singapore
 • United

Terminal 3

 • British Airways
 • Delta
 • Emirates

Terminal 4

 • Malaysia
 • Qatar

Terminal 5

 • British Airways

Eten op Heathrow

Heathrow heeft meer dan dertig verschillende restaurants, cafés en bars, dus als je voor je vertrek of meteen na aankomst iets in je maag wilt hebben, is er voldoende om uit te kiezen.

Je weg vinden op LHR

Op London Heathrow Airport kun je gemakkelijk van de ene naar de andere terminal. Terminal 2 en 3 bevinden zich op loopafstand van elkaar, en er rijdt regelmatig een pendeldienst naar Terminal 4 en 5. Je kunt ook met de Heathrow Express van Terminal 5 naar Terminal 2 en 3, van waaruit je verder kunt reizen naar het centrum van Londen.

Wat kun je doen op LHR?

Of je nu op zoek bent naar een designerjasje of een luxe horloge, je vindt het allemaal in de winkels op Heathrow Airport. Wie voor de thuisblijvers een souvenirtje wil kopen, kan terecht bij de vele taxfreewinkels op Heathrow Airport. Dankzij de winkels met reisbenodigdheden ga je gegarandeerd voorbereid op reis. Er is ook een aantal luxe en premium luchthavenlounges beschikbaar, waaronder de No1 Lounge en de Club Aspire Lounge, beide in Terminal 3.

Douches op Heathrow Airport

Op Heathrow Airport zijn diverse douchegelegenheden aanwezig, onder meer in de Plaza Premium Lounge, de No1 Lounge en de Club Aspire Lounge and Spa. Bovendien zijn er in de eigen lounges van bepaalde luchtvaartmaatschappijen ook douchegelegenheden.

Hotels in de buurt van Heathrow Airport

In de onmiddellijke omgeving van Heathrow Airport vind je zo'n twintig hotels, waarmee dit de perfecte keuze is voor reizigers die een tussenstop maken of in de vroege uurtjes arriveren. Het centrum van Londen is vlakbij; er is dus een ruim aanbod aan goedkope en luxe hotelaccommodaties om uit te kiezen.

Bezienswaardigheden in de buurt van Heathrow Airport

Als je ruim de tijd hebt tijdens je tussenstop, zou je het centrum van Londen kunnen gaan verkennen. Ook is er genoeg te zien en te doen in de onmiddellijke omgeving van LHR Airport, zoals:

 • Ham House
 • Legoland Windsor Resort
 • London Motor Museum
 • Royal Botanic Gardens, Kew
 • Windsor Castle

Meer informatie over LHR Airport vind je hier.

Facebook
Twitter

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of zijn activiteiten, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van im- of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en voorzieningen verschillen per land, regio en stad. De promokorting is alleen geldig voor nieuwe gebruikers. Deze promotie mag niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en is niet van toepassing op fooien. Beperkte beschikbaarheid. De aanbieding en voorwaarden kunnen worden gewijzigd.