Doorgaan naar hoofdinhoud
Uber
Uber

OR Tambo International Airport (JNB)

Of je nu van Johannesburg Airport onderweg bent naar het centrum of andersom, met Uber kom je er gegarandeerd.

1 Jones Road, Kempton Park, Johannesburg, 1632, South Africa
+27 11-921-6262

Een slimmere manier van reizen

Overal ter wereld een rit aanvragen

Tik op een knop voor vliegveldvervoer op meer dan 500 belangrijke hubs.

Voel je thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij niet door een onbekende stad hoeft te dwalen.

Voel je thuis met Uber

Vind al je favoriete voorzieningen, waaronder realtime tarieven en contantloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Uber-ritprijscalculator

Vraag een rit aan

Prijzen voor passagiers zijn geschatte voorbeelden. Hierbij is geen rekening gehouden met kortingen, oponthoud in het verkeer of andere factoren. Er kunnen vaste en minimumprijzen gelden. Werkelijke prijzen kunnen variëren.

Manieren om te rijden

 • UberX1-4

  Affordable, everyday rides

 • Black1-4

  Premium rides in luxury cars

 • Van1-7

  Rides for groups up to 7

Hoe krijg je een rit via Uber vanaf het vliegveld?

Open je app om een rit aan te vragen

Zodra je klaar bent om naar buiten te gaan, kun je via de app een rit aanvragen. Kies de optie die past bij het aantal personen waar je mee bent en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Volg de aanwijzingen in de app

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar een ophaalpunt. Op de luchthaven staan mogelijk ook borden.

Ga naar je chauffeur

Ga naar de ophaallocatie die je via de app is toegewezen. Houd er rekening mee dat deze locatie niet altijd bij de dichtstbijzijnde uitgang is. Als je de chauffeur niet kunt vinden, neem dan contact op via de app.

Tips voor OR Tambo Airport

Wifi op OR Tambo

Op OR Tambo International Airport is voor alle passagiers wifi beschikbaar. De verbinding is vier uur lang gratis of tot de limiet van 1 GB is bereikt. Je kunt je beschikbare data vervolgens op prepaidbasis uitbreiden.

Parkeren op OR Tambo

OR Tambo International Airport biedt mogelijkheden voor kort en lang parkeren op de luchthaven en erbuiten, evenals gelegenheid voor ophalen en afzetten. Er zijn 11.500 openbare parkeerhavens verdeeld over 9 parkings op de luchthaven.

Geld wisselen op OR Tambo

Er zijn geldwisselkantoren van Travelex aanwezig zowel in het gedeelte met de taxfreeshops als aan de luchtzijde. Op JNB is ook aan aantal filialen van verschillende banken aanwezig, waaronder Absa, American Express en First National Bank.

Veelgestelde vragen van passagiers

Uber is beschikbaar op JNB Airport, zodat je altijd een handige, comfortabele rit kunt krijgen, waar je ook maar heen wilt.

Je vindt je ophaallocatie in de Uber-app nadat je een rit hebt aangevraagd.

Ook voor tamelijk korte ritten kunnen de Uber-tarieven van en naar OR Tambo Airport variëren afhankelijk van onder andere het tijdstip en de verkeersdrukte. Kijk in de Uber-ritprijscalculator om een idee te krijgen van de ritprijzen.

Hoelang het duurt voor je wordt opgehaald, is onder andere afhankelijk van het tijdstip en het aantal Uber-partners op de weg.

Meer informatie

Rijden met Uber?

Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten en ophalen op meer dan 500 luchthavens wereldwijd.

Bezoekersinformatie Johannesburg Airport

Uber is de ideale keuze voor reizigers die vertrekken vanaf JNB Airport. OR Tambo International Airport is de drukste en grootste luchthaven op het Afrikaanse continent, want deze luchthaven is de hub voor internationale vluchten voor reizigers vanuit Johannesburg, Pretoria en daarbuiten. OR Tambo International Airport ligt in Kempton Park, Gauteng, op circa dertig minuten rijden (27 kilometer) van het CBD van Johannesburg en tachtig kilometer ten zuiden van Pretoria.

OR Tambo-terminals

OR Tambo International Airport beschikt niet zozeer over terminals maar is onderverdeeld in verschillende niveaus, waarbij op Level 0 alle internationale en binnenlandse aankomsten worden afgehandeld en de bagageafhaalruimte zich bevindt. Reizigers hebben toegang tot de gates via Level 1 (internationale vertrekken) en Level 2 (binnenlandse vertrekken).

Level 1

 • British Airways
 • Emirates
 • Shongololo Premium Lounge

Level 2

 • Mango Airlines
 • South African Airways

Level 3

 • Bidvest Premier Lounge
 • Mashonzha Premium Lounge
 • Andere luxelounges

Restaurants op OR Tambo

Op het gebied van eten en drinken is er van alles te krijgen op OR Tambo International Airport. Op elk niveau van de luchthaven vind je zowel aan de land- als aan de luchtzijde, en voor en na de beveiligingscontrole, een ruim assortiment aan specialiteitenrestaurants, fastfoodketens, bars en cafés.

Je weg vinden op OR Tambo

Aangezien er hier geen terminals maar verschillende verdiepingen zijn, is elk deel van de luchthaven gemakkelijk te voet bereikbaar. Er is ook een rechtstreekse Gautrain-treinverbinding van OR Tambo International Airport naar het centrum van Johannesburg en van Pretoria. Bovendien zijn er meteen als je de terminal uitkomt taxi’s voorhanden; let er alleen wel op dat je alleen gebruikmaakt van officiële taxi’s met het ACSA-logo. De Gautrain-treinen zijn gemakkelijk toegankelijk vanuit de vertrekhal op Level 0.

Wat kun je doen op OR Tambo?

Meer dan dertig winkels bieden het beste op het gebied van topmode, de nieuwste technologische snufjes, speelgoed, cosmetica, eersteklas taxfree-artikelen en nog meer souvenir- en winkelmogelijkheden. Dankzij de luxelounges is OR Tambo een van de beste plekken om voor je vlucht even een dutje te doen of je e-mail door te nemen. Als je tijdens je tussenstop wat tijd overhebt en je je liever vermaakt in Johannesburg, ben je met de Gautrain in no-time in het centrum.

Hotels in de buurt van OR Tambo International Airport

Op en rond het terrein van de luchthaven zijn er meer dan genoeg accommodaties, met meer dan tien hotels op minder dan drie kilometer afstand van OR Tambo International Airport en vele andere iets verder weg. Hierbinnen valt alles van goedkope opties voor korte tussenstops tot luxe vijfsterrensuites, waarbij je bij verschillende gebruik kunt maken van vergaderruimten en businesscenters, evenals allerlei restaurants en bars om te ontspannen. Veel van de hotels hebben ook een eigen pendeldienst om je efficiënt van en naar het vliegveld te vervoeren.

Bezienswaardigheden in de buurt van OR Tambo

 • Constitution Hill, Johannesburg
 • Emperors Palace, Kempton Park
 • Hector Pieterson Memorial, Johannesburg
 • Kliptown Open Air Museum, Johannesburg
 • Maboneng, Johannesburg

Meer informatie over OR Tambo Airport vind je hier.

Facebook