Doorgaan naar hoofdinhoud

Geneva International Airport (GVA)

Of je nu van Geneva Airport onderweg bent naar het centrum van Genève of andersom, met Uber kom je er gegarandeerd.

Route de l'Aéroport 21, 1215 Le Grand-Saconnex, Switzerland
+41 22-717-71-11

Een slimmere manier van reizen

Vraag overal ter wereld een rit aan

Tap a button and get airport transportation at more than 500 major hubs.

Voel je gelijk thuis

Let the app and your driver handle the details, so you don’t have to navigate an unfamiliar city.

Voel je thuis met Uber

Find your favorite features, including real-time pricing and cash-free payment, even if you’re in a new place.

Manieren om te rijden in het gebied

 • UberX

  1-4

  Betaalbare, dagelijkse ritten

 • Black

  1-4

  Premium ritten in luxe auto's

 • Van

  1-6

  Premium rides in spacious cars for groups up to 6

 • Green

  1-4

  Elektrische en hybride voertuigen

1/4

Hoe krijg je een rit via Uber vanaf het vliegveld?

Open je app om een rit aan te vragen

When you’re ready to walk outside, open your app to request a ride. Choose the option that suits your group size and luggage needs.

Volg de aanwijzingen in de app

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar een ophaalpunt. Op de luchthaven staan mogelijk ook borden.

Ga naar je chauffeur

Go to your assigned pickup location as specified by the app. Please note, this location may not always be at your nearest exit. If you can’t find your driver, contact them through the app.

Tips voor Geneva Airport

Wifi op Geneva Airport

Alle passagiers kunnen op Geneva Airport 120 minuten gebruikmaken van gratis wifi. Ontvang een verificatiecode per sms of log in bij een van de wifi-zelfbedieningsbalies. Je kunt extra tegoed kopen als je over de 120 minuten heen gaat.

Parkeren op Geneva Airport

Er zijn diverse parkeermogelijkheden op GVA Airport, waaronder lang parkeren voor langere reizen en kort parkeren voor snel ophalen en afzetten.

Bagageopslag op Geneva Airport

Op GVA kun je je tassen afgeven bij de balie van het bagagedepot of in een kluisje bewaren. Deze bevinden zich in het luchthavenstation van Swiss Railways (ongeveer 250 meter vanaf de hoofdterminal) en zijn bereikbaar een overdekt looppad.

Veelgestelde vragen van passagiers

 • Uber is beschikbaar op Geneva Airport, zodat je altijd een handige, comfortabele rit kunt krijgen, waar je ook maar heen wilt.

 • Je vindt je ophaallocatie in de Uber-app nadat je een rit hebt aangevraagd.

 • Ook voor tamelijk korte ritten kunnen de Uber-tarieven van en naar Geneva Airport variëren afhankelijk van onder andere het tijdstip en de verkeersdrukte. Kijk in de Uber-ritprijscalculator om een idee te krijgen van de ritprijzen.

 • Hoelang het duurt voor je wordt opgehaald, is onder andere afhankelijk van het tijdstip en het aantal Uber-partners op de weg.

Meer informatie

Rijden met Uber?

Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 600 vliegvelden wereldwijd.

Ontdek wat er te doen is in de terminals van Geneva Airport

Uber is ideaal voor reizigers die aankomen op of vertrekken van Geneva Airport. Met meer dan zeventien miljoen reizigers per jaar is Geneva Airport een van de drukste luchthavens van Zwitserland.

De meeste grote Europese luchtvaartmaatschappijen doen deze luchthaven aan en Geneva Airport is vanuit het buitenland de beste toegangspoort tot Genève, de omliggende grootstedelijke agglomeratie en vele Franse en Zwitserse skioorden en -chalets. Bovendien is Geneva International Airport gelegen op ongeveer vier kilometer ten noordwesten van de stad Genève, waarmee deze luchthaven gemakkelijk met het openbaar vervoer, de luchthavenpendeldienst, de auto of Uber te bereiken is. Afhankelijk van de verkeersdrukte doet de bus er ongeveer twintig minuten over, terwijl een kort treinritje vanuit het centrum naar het vliegveld slechts zes minuten duurt.

GVA-terminals

Geneva Airport heeft twee passagiersterminals: Terminal 1 en Terminal 2. Terminal 1 wordt van de twee terminals het meest gebruikt. Terminal 2 (de oorspronkelijke terminal van de luchthaven) wordt alleen 's winters voor chartervluchten gebruikt. Daarom heeft deze terminal veel minder voorzieningen dan Terminal 1, maar hier is dan weer wel het treinstation van de luchthaven. Terminal 1 heeft vijf pieren: A, B, C, D en F.

Restaurants op GVA

Er is een breed scala aan restaurants op Geneva Airport, variërend van bistro's en specialiteitenrestaurants tot bars en tearooms. Of je voorkeur nu uitgaat naar de wereldkeuken of de lokale cuisine, Geneva Airport biedt voor elk wat wils.

Je weg vinden op GVA

Het grootste deel van de luchthaven is goed te belopen, met uitzondering van Terminal 2, aangezien deze zich apart van de daadwerkelijke luchthaven zelf bevindt. De twee terminals staan wanneer nodig per bus met elkaar in verbinding.

Wat kun je doen op GVA?

Geneva Airport heeft een ruim winkelaanbod, met de standaard taxfreeshops naast een flink aantal lokale en internationale winkels. Ook zijn er voor klanten twee vipservices beschikbaar die toegang tot loungeruimten en hulp bij het passeren van de beveiligingscontrole bieden. De luchthaven beschikt eveneens over wellnessvoorzieningen, met onder andere een meditatieruimte en een speciale douchegelegenheid. Ook kunnen reizigers gebruikmaken van twee kinderspeelplaatsen, speciale zakelijke zones en diverse vergaderruimten.

Geld wisselen op GVA

Op verschillende locaties op de luchthaven (in zowel de aankomst- als de vertrekhal) zijn geldwisselkantoren te vinden. Geldautomaten zijn er ook en vele bieden de mogelijkheid om verschillende valuta's op te nemen.

Hotels in de buurt van GVA

In de directe omgeving van Geneva International Airport vind je ongeveer tien hotels; de ideale keuze voor als je een korte tussenstop hebt of laat op de dag arriveert. Verderop in het centrum van Genève is er een ruim aanbod aan hotels voor elke portemonnee. Ook zijn er vervoersmogelijkheden naar de vele skioorden in de regio, zowel in Frankrijk als in Zwitserland.

Bezienswaardigheden in de buurt van GVA

 • Jet d'Eau (de fontein van Genève)
 • Meer van Genève
 • Mont Salève
 • De oude binnenstad
 • Cathédrale Saint-Pierre de Genève (kathedraal van Genève/Sint-Pieterskathedraal)

Meer informatie over GVA vind je hier.

Facebook
Instagram
Twitter

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of zijn activiteiten, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van im- of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en voorzieningen verschillen per land, regio en stad. De promokorting is alleen geldig voor nieuwe gebruikers. Deze promotie mag niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en is niet van toepassing op fooien. Beperkte beschikbaarheid. De aanbieding en voorwaarden kunnen worden gewijzigd.