Doorgaan naar hoofdinhoud
Uber
Uber

Geneva International Airport (GVA)

Of je nu van Geneva Airport onderweg bent naar het centrum van Genève of andersom, met Uber kom je er gegarandeerd.

Route de l'Aéroport 21, 1215 Le Grand-Saconnex, Switzerland
+41 22-717-71-11

Overal ter wereld een rit aanvragen

Tik op een knop voor vliegveldvervoer op meer dan 500 belangrijke hubs.

Voel je thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij niet door een onbekende stad hoeft te dwalen.

Voel je thuis met Uber

Vind al je favoriete voorzieningen, waaronder realtime tarieven en contantloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Prijzen voor passagiers zijn geschatte voorbeelden. Hierbij is geen rekening gehouden met kortingen, oponthoud in het verkeer of andere factoren. Er kunnen vaste en minimumprijzen gelden. Werkelijke prijzen kunnen variëren.

 • UberX1-4

  Affordable, everyday rides

 • Black1-4

  Premium rides in luxury cars

 • Van1-6

  High-end, spacious rides with professional drivers

Open je app om een rit aan te vragen

Zodra je klaar bent om naar buiten te gaan, kun je via de app een rit aanvragen. Kies de optie die past bij het aantal personen waar je mee bent en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Volg de aanwijzingen in de app

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar een ophaalpunt. Op de luchthaven staan mogelijk ook borden.

Ga naar je chauffeur

Ga naar de ophaallocatie die je via de app is toegewezen. Houd er rekening mee dat deze locatie niet altijd bij de dichtstbijzijnde uitgang is. Als je de chauffeur niet kunt vinden, neem dan contact op via de app.

Wifi op Geneva Airport

Alle passagiers kunnen op Geneva Airport 120 minuten gebruikmaken van gratis wifi. Ontvang een verificatiecode per sms of log in bij een van de wifi-zelfbedieningsbalies. Je kunt extra tegoed kopen als je over de 120 minuten heen gaat.

Parkeren op Geneva Airport

Er zijn diverse parkeermogelijkheden op GVA Airport, waaronder lang parkeren voor langere reizen en kort parkeren voor snel ophalen en afzetten.

Bagageopslag op Geneva Airport

Op GVA kun je je tassen afgeven bij de balie van het bagagedepot of in een kluisje bewaren. Deze bevinden zich in het luchthavenstation van Swiss Railways (ongeveer 250 meter vanaf de hoofdterminal) en zijn bereikbaar een overdekt looppad.

Uber is beschikbaar op Geneva Airport, zodat je altijd een handige, comfortabele rit kunt krijgen, waar je ook maar heen wilt.

Je vindt je ophaallocatie in de Uber-app nadat je een rit hebt aangevraagd.

Ook voor tamelijk korte ritten kunnen de Uber-tarieven van en naar Geneva Airport variëren afhankelijk van onder andere het tijdstip en de verkeersdrukte. Kijk in de Uber-ritprijscalculator om een idee te krijgen van de ritprijzen.

Hoelang het duurt voor je wordt opgehaald, is onder andere afhankelijk van het tijdstip en het aantal Uber-partners op de weg.

Rijden met Uber?

Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten en ophalen op meer dan 500 luchthavens wereldwijd.

Uber is ideaal voor reizigers die aankomen op of vertrekken van Geneva Airport. Met meer dan zeventien miljoen reizigers per jaar is Geneva Airport een van de drukste luchthavens van Zwitserland.

De meeste grote Europese luchtvaartmaatschappijen doen deze luchthaven aan en Geneva Airport is vanuit het buitenland de beste toegangspoort tot Genève, de omliggende grootstedelijke agglomeratie en vele Franse en Zwitserse skioorden en -chalets. Bovendien is Geneva International Airport gelegen op ongeveer vier kilometer ten noordwesten van de stad Genève, waarmee deze luchthaven gemakkelijk met het openbaar vervoer, de luchthavenpendeldienst, de auto of Uber te bereiken is. Afhankelijk van de verkeersdrukte doet de bus er ongeveer twintig minuten over, terwijl een kort treinritje vanuit het centrum naar het vliegveld slechts zes minuten duurt.

GVA-terminals

Geneva Airport heeft twee passagiersterminals: Terminal 1 en Terminal 2. Terminal 1 wordt van de twee terminals het meest gebruikt. Terminal 2 (de oorspronkelijke terminal van de luchthaven) wordt alleen 's winters voor chartervluchten gebruikt. Daarom heeft deze terminal veel minder voorzieningen dan Terminal 1, maar hier is dan weer wel het treinstation van de luchthaven. Terminal 1 heeft vijf pieren: A, B, C, D en F.

Restaurants op GVA

Er is een breed scala aan restaurants op Geneva Airport, variërend van bistro's en specialiteitenrestaurants tot bars en tearooms. Of je voorkeur nu uitgaat naar de wereldkeuken of de lokale cuisine, Geneva Airport biedt voor elk wat wils.

Je weg vinden op GVA

Het grootste deel van de luchthaven is goed te belopen, met uitzondering van Terminal 2, aangezien deze zich apart van de daadwerkelijke luchthaven zelf bevindt. De twee terminals staan wanneer nodig per bus met elkaar in verbinding.

Wat kun je doen op GVA?

Geneva Airport heeft een ruim winkelaanbod, met de standaard taxfreeshops naast een flink aantal lokale en internationale winkels. Ook zijn er voor klanten twee vipservices beschikbaar die toegang tot loungeruimten en hulp bij het passeren van de beveiligingscontrole bieden. De luchthaven beschikt eveneens over wellnessvoorzieningen, met onder andere een meditatieruimte en een speciale douchegelegenheid. Ook kunnen reizigers gebruikmaken van twee kinderspeelplaatsen, speciale zakelijke zones en diverse vergaderruimten.

Geld wisselen op GVA

Op verschillende locaties op de luchthaven (in zowel de aankomst- als de vertrekhal) zijn geldwisselkantoren te vinden. Geldautomaten zijn er ook en vele bieden de mogelijkheid om verschillende valuta's op te nemen.

Hotels in de buurt van GVA

In de directe omgeving van Geneva International Airport vind je ongeveer tien hotels; de ideale keuze voor als je een korte tussenstop hebt of laat op de dag arriveert. Verderop in het centrum van Genève is er een ruim aanbod aan hotels voor elke portemonnee. Ook zijn er vervoersmogelijkheden naar de vele skioorden in de regio, zowel in Frankrijk als in Zwitserland.

Bezienswaardigheden in de buurt van GVA

 • Jet d'Eau (de fontein van Genève)
 • Meer van Genève
 • Mont Salève
 • De oude binnenstad
 • Cathédrale Saint-Pierre de Genève (kathedraal van Genève/Sint-Pieterskathedraal)

Meer informatie over GVA vind je hier.

Facebook
Instagram
Twitter