Doorgaan naar hoofdinhoud

Charlotte Douglas International Airport (clt)

Zoek je een alternatief voor de Charlotte Airport-shuttle of taxi? Met de vertrouwde Uber-app kom je altijd op bestemming aan, of je nu van CLT Airport naar Freedom Park of het sportstadion gaat. Vraag met één tik op de knop een rit van of naar CLT aan.

5501 Josh Birmingham Parkway, Charlotte, NC 28208
+1 704-359-4013

Reserveer vooraf een rit met Uber op Charlotte Douglas International Airport

Leg je plannen vandaag nog vast door een rit met Uber naar Charlotte Douglas International Airport te reserveren. Vraag tot dertig dagen voor je vlucht een rit aan, op elk moment van de dag en op elke dag van het jaar.
Bestemming
Datum en tijd kiezen

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2022/06/27.

Reserve is mogelijk niet beschikbaar voor jouw ophaallocatie

Een slimmere manier van reizen

Vraag overal ter wereld een rit aan

Met één tik op de knop heb je toegang tot vliegveldvervoer op meer dan vijfhonderd belangrijke locaties.

Voel je gelijk thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij je niet door een onbekende stad hoeft te navigeren.

Voel je thuis via Uber

Gebruik al je favoriete functies, zoals realtime tarieven en contactloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Manieren om te rijden in het gebied

 • UberX

  1-4

  Betaalbare, dagelijkse ritten

 • Comfort

  1-4

  Nieuwere auto's met extra beenruimte

 • UberXL

  1-6

  Betaalbare ritten voor groepen van maximaal 6 personen

 • Uber Green

  1-4

  Eco-Friendly

 • Uber Pet

  1-4

  Betaalbare ritten voor jou en je huisdier

 • Connect

  1-4

  Send packages to friends & family

1/6

Ophalen bij Charlotte Airport (CLT)

Open je app om een rit aan te vragen

Zodra je er klaar voor bent, open je de Uber-app om een rit naar je bestemming aan te vragen. Kies de optie voor vervoer naar de luchthaven CLT die past bij het aantal personen waar je mee reist en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Ga naar buiten op de verdieping van de aankomsthal

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar de ophaalpunten op Charlotte Airport. Deur D is de CLT-ophaallocatie. Ophaalborden voor het delen van ritten zijn mogelijk ook beschikbaar op Charlotte Douglas International Airport.

Ga naar je chauffeur

Ga naar de CLT-ophaallocatie die je via de app is toegewezen. Houd er rekening mee dat deze locatie niet altijd bij de dichtstbijzijnde uitgang is. De naam van de chauffeur, het kenteken en de kleur van de auto worden weergegeven in de app. Controleer dit voordat je instapt. Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, kun je contact opnemen via de app.

Kaart van Charlotte Airport

CLT Airport heeft 5 hallen, waarbij Hal D de internationale terminal is.

Veelgestelde vragen van passagiers

 • Ja. Tik hier voor een lijst met vliegvelden wereldwijd waar je een rit via Uber kunt aanvragen.

 • De kosten van een rit via Uber naar (of van) CLT zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type rit dat je hebt aangevraagd, de geschatte lengte en duur van de rit, tol en de huidige vraag naar ritten.

  Je kunt een schatting van de prijs bekijken voordat je een rit aanvraagt door hierboven in de ritprijscalculator van Uber je ophaallocatie en bestemming in te voeren. Als je vervolgens een rit aanvraagt, zie je de daadwerkelijke prijs in de app, gebaseerd op realtimefactoren.

 • Ophaallocaties kunnen afhangen van het type rit dat je aanvraagt en van de omvang van het vliegveld. Volg de instructies in de app om je ophaallocatie te vinden. Je kunt ook borden zoeken die naar de ridesharing-zones van het vliegveld wijzen.

  Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, neem dan contact op via de app.

Meer informatie

Rijden met Uber?

Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 600 vliegvelden wereldwijd.

Bezoekersinformatie CLT

Charlotte Douglas International Airport is het op zes na drukste vliegveld ter wereld op basis van het aantal vliegtuigen. Elk jaar komen hier meer dan 44 miljoen passagiers. Het vliegveld ligt op elf kilometer ten westen van het stadscentrum van Charlotte. Dit is bij ideale omstandigheden ongeveer vijftien minuten rijden.

CLT Airport-terminals

Charlotte Douglas International Airport heeft één terminal die is onderverdeeld in zes hallen: A, A North, B, C, D en E. Concourse D dient als de internationale hal. In de hallen vind je ook een aantal Charlotte Airport-lounges. Gebruik de onderstaande informatie om je reis te plannen.

Hal A

 • American
 • Delta

Hal A North

 • Air Canada
 • Frontier
 • JetBlue
 • Southwest
 • United
 • Via Air

Hal B

 • American
 • American Airlines Admirals Club

Hal C

 • American
 • American Eagle

Concourse D

 • American
 • Lufthansa

Concourse E

 • American Eagle

Internationale hal van CLT Airport

Boarding voor internationale vluchten gebeurt in hal D, tussen Gates D1 en D13. CLT biedt rechtstreekse vluchten naar 36 internationale bestemmingen.

Eten op CLT

Reizigers kunnen uit meer dan vijftig eetgelegenheden kiezen op CLT voor bijvoorbeeld ontbijt, zoetigheden, snacks en internationale gerechten. Een groot aantal van de eetgelegenheden op CLT Airport vind je in het atrium, vóór de incheckbalies en verspreid over alle hallen.

Van A naar B op CLT

Charlotte Douglas is een compact vliegveld, dus je kunt lopen naar de hallen. Hallen A t/m E omringen de hoofdterminal. Op verzoek is speciale hulp beschikbaar via je luchtvaartmaatschappij.

Activiteiten op CLT

Charlotte Douglas Airport is de thuishaven van verschillende attracties, waaronder een publiek kunstprogramma waarmee de stad Charlotte en de omringende regio worden gepromoot. Daarnaast zijn er een aantal winkels en boetiekjes te vinden op Charlotte Airport. Voor een massage op CLT Airport kunnen reizigers terecht bij de spa’s in de overstapzones A/B en D/E.

Geld wisselen op CLT

Geldwisselkantoren voor passagiers bevinden zich op CLT Airport in het atrium, in hal D, en bij ticketverkoopzone D.

Hotels in de buurt van CLT

Heb je een tussenstop, is je vlucht vertraagd en moet je de nacht blijven of heb je een onderkomen nodig voor een bezoekje in de buurt van CLT? Je vindt verschillende hotels en accommodaties in de buurt.

Bezienswaardigheden in de buurt van CLT

 • Freedom Park
 • Lake Wylie
 • UNC Charlotte Botanical Gardens
 • US National Whitewater Center

Meer informatie over CLT vind je hier.

Facebook
Instagram
Twitter

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of zijn activiteiten, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van im- of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en voorzieningen verschillen per land, regio en stad. De promokorting is alleen geldig voor nieuwe gebruikers. Deze promotie mag niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en is niet van toepassing op fooien. Beperkte beschikbaarheid. De aanbieding en voorwaarden kunnen worden gewijzigd.