Doorgaan naar hoofdinhoud

Internationale luchthaven Hartsfield-Jackson Atlanta (atl)

Zoek je een alternatief voor de Atlanta Airport-shuttle of taxi? Met de vertrouwde Uber-app kom je altijd op bestemming aan, of je nu van ATL Airport naar het Georgia Aquarium gaat of van Atlanta's Botanical Garden naar ATL. Vraag met één tik op de knop een rit van of naar ATL aan.

6000 N. Terminal Parkway, Atlanta, GA 30320
+1 800-897-1910

Reserveer vooraf een rit met Uber op Internationale luchthaven Hartsfield-Jackson Atlanta

Leg je plannen vandaag nog vast door een rit met Uber naar Internationale luchthaven Hartsfield-Jackson Atlanta te reserveren. Vraag tot dertig dagen voor je vlucht een rit aan, op elk moment van de dag en op elke dag van het jaar.
Bestemming
Datum en tijd kiezen

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2022/06/27.

Reserve is mogelijk niet beschikbaar voor jouw ophaallocatie

Een slimmere manier van reizen

Vraag overal ter wereld een rit aan

Met één tik op de knop heb je toegang tot vliegveldvervoer op meer dan vijfhonderd belangrijke locaties.

Voel je gelijk thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij je niet door een onbekende stad hoeft te navigeren.

Voel je thuis via Uber

Gebruik al je favoriete functies, zoals realtime tarieven en contactloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Manieren om te rijden in het gebied

 • UberX

  1-4

  Betaalbare, dagelijkse ritten

 • Comfort

  1-4

  Nieuwere auto's met extra beenruimte

 • UberXL

  1-6

  Betaalbare ritten voor groepen van maximaal 6 personen

 • Uber Pet

  1-4

  Betaalbare ritten voor jou en je huisdier

 • Connect

  1-4

  Send packages to friends & family

1/5

Ophalen bij Atlanta Airport (ATL)

Open je app om een rit aan te vragen

Zodra je er klaar voor bent, open je de Uber-app om een rit naar je bestemming aan te vragen. Kies de optie voor vervoer naar Atlanta Airport die past bij het aantal personen waar je mee reist en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Volg bij elke terminal de borden naar het ophaalgebied voor gedeelde ritten in ATL.

Verlaat de terminal

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar ATL-ophaalpunten.

Vanuit de binnenlandse terminal ga je bij de benedenverdieping naar buiten voor alle ophaallocaties van Atlanta Airport.

Vanuit de internationale terminal ga je bij de aankomsthal naar buiten voor alle ophaallocaties van Atlanta Airport.

Bevestig je locatie

Selecteer de terminal en ATL-ophaallocatie zoals aangegeven in de app. Houd er rekening mee dat deze locatie niet altijd bij de dichtstbijzijnde uitgang is.

De naam van de chauffeur, het kenteken en de kleur van de auto worden weergegeven in de app. Controleer dit voordat je instapt. Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, kun je contact opnemen via de app.

Kaart van Atlanta Airport

Hallen A-E worden gebruikt voor binnenlandse vluchten en Hal F wordt gebruikt voor internationale vluchten. Rondom Hal T vind je parkeergelegenheden.

Veelgestelde vragen van passagiers

 • Ja. Tik hier voor een lijst met vliegvelden wereldwijd waar je een rit via Uber kunt aanvragen.

 • De kosten van een rit via Uber naar (of van) ATL zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type rit dat je hebt aangevraagd, de geschatte lengte en duur van de rit, tol en de huidige vraag naar ritten.

  Je kunt een schatting van de prijs bekijken voordat je een rit aanvraagt door hierboven in de ritprijscalculator van Uber je ophaallocatie en bestemming in te voeren. Als je vervolgens een rit aanvraagt, zie je de daadwerkelijke prijs in de app, gebaseerd op realtimefactoren.

 • Ophaallocaties kunnen afhangen van het type rit dat je aanvraagt en van de omvang van het vliegveld. Volg de instructies in de app om je ophaallocatie te vinden. Je kunt ook zoeken naar borden die je naar de zones voor gedeelde ritten op de luchthaven brengen. Als je de chauffeur niet kunt vinden, neem dan contact op via de app.

Meer informatie

Rijden met Uber?

Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 600 vliegvelden wereldwijd.

Bezoekersinformatie Atlanta Airport

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport is het drukste vliegveld ter wereld, waar elke dag ongeveer 275.000 passagiers komen. Het vliegveld ligt op maar zestien kilometer van het stadscentrum van Atlanta en in een stedelijk gebied ter grootte van Massachusetts. Het is een vertrekpunt voor zakelijke reizigers en vakantiegangers.

Atlanta Airport-terminals

Hartsfield heeft twee terminals: de Atlanta Airport Domestic Terminal en de International Terminal. De terminals bevinden zich aan beide uiteinden van het vliegveld. Ertussenin vind je zeven hallen:

 • Concourse T grenst aan de Domestic Terminal
 • Concourse F bevindt zich in de International Terminal
 • Concourses A, B, C, D en E bevinden zich in alfabetische volgorde tussen de Domestic Terminal en de International Terminal, waarbij Concourse A het dichtst bij de Domestic Terminal ligt

In beide terminals vind je een aantal ATL Airport-lounges, zoals American Airlines Admirals Club, Delta Sky Club en United Club. Gebruik de onderstaande informatie om je reis te plannen.

Atlanta Airport Domestic Terminal

In Terminal North kun je inchecken voor deze luchtvaartmaatschappijen:

 • Alaska
 • American
 • Boutique Air
 • Frontier
 • JetBlue
 • Southwest
 • Spirit
 • United

In Terminal South kun je inchecken voor Delta.

Atlanta Airport International Terminal

De International Terminal heeft drie verdiepingen en Gates F1 tot F14 in Concourse F. Het vertrekniveau is direct verbonden met de parkeergarage voor parkeren per uur en het aankomstniveau. De International Terminal bedient meer dan 75 bestemmingen in vijftig landen en biedt plek aan internationale luchtvaartmaatschappijen zoals British Airways en KLM.

Eten op Atlanta Airport

De meer dan 110 eet- en drinkgelegenheden op Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport variëren van internationale fastfoodketens tot toprestaurants met bediening. ATL Airport-restaurants en andere eetgelegenheden bevinden zich in de hallen en het atrium.

Van A naar B op Atlanta Airport

Het vliegveld van Atlanta heeft eigen ondergronds vervoer, de Plane Train genaamd. Deze verbindt alle hallen met de Domestic Terminal en International Terminal. Deze treinen hebben vier wagons en rijden ongeveer elke twee minuten op een lustraject van vijf kilometer. De treinen vervoeren gemiddeld meer dan 200.000 passagiers per dag. Passagiers kunnen ook de SkyTrain gebruiken, die buiten het vliegveld rijdt en het Georgia International Convention Center verbindt met een aantal toonaangevende vliegveldhotels.

Activiteiten op Atlanta Airport

Hartsfield biedt verschillende attracties, zoals een kunstprogramma met tentoonstellingen in verschillende zones van het vliegveld. Sommige tentoonstellingen zijn permanent en andere tentoonstellingen wisselen. ATL houdt vier jaarlijkse concerten op het vliegveld, in het atrium. Voor dierenliefhebbers is er een hondenpark van ongeveer 300 vierkante meter. Als je de kans krijgt om te winkelen, kun je terecht bij de Atlanta Airport-winkels die variëren van nieuwskiosken tot boetiekjes.

Geld wisselen op Atlanta Airport

In Concourses A, B, D, E en F en het atrium vind je een tiental Atlanta Airport-geldwissellocaties.

Hotels in de buurt van Atlanta Airport

Heb je een tussenstop, is je vlucht vertraagd en moet je de nacht blijven of heb je een onderkomen nodig voor een bezoekje in de buurt van ATL? Je vindt meer dan zestig hotels en accommodaties in de buurt.

Bezienswaardigheden in de buurt van Atlanta Airport

 • De botanische tuin van Atlanta
 • Centennial Olympic Park
 • De dierentuin van Atlanta

Meer informatie over ATL vind je hier.

Facebook
Instagram
Twitter

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of zijn activiteiten, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van im- of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en voorzieningen verschillen per land, regio en stad. De promokorting is alleen geldig voor nieuwe gebruikers. Deze promotie mag niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en is niet van toepassing op fooien. Beperkte beschikbaarheid. De aanbieding en voorwaarden kunnen worden gewijzigd.