Doorgaan naar hoofdinhoud

Internationale luchthaven Hartsfield-Jackson Atlanta (ATL)

Je kunt op Uber rekenen, of je nu van ATL Airport naar het Georgia Aquarium gaat, of van Atlanta’s Botanical Garden naar ATL.

6000 N. Terminal Parkway, Atlanta, GA 30320
+1 800-897-1910

Een slimmere manier van reizen

Vraag overal ter wereld een rit aan

Tap a button and get airport transportation at more than 500 major hubs.

Voel je gelijk thuis

Let the app and your driver handle the details, so you don’t have to navigate an unfamiliar city.

Voel je thuis met Uber

Find your favorite features, including real-time pricing and cash-free payment, even if you’re in a new place.

Tot $ 15 korting

Ontvang $ 5 korting op je eerste drie ritten. Gebruik de promotiecode NEWRIDER15. Verloopt 30 dagen nadat de promotiecode is toegepast op je Uber-account.

Manieren om te rijden in het gebied

 • Connect

  1-4

  Send packages to friends & family

 • UberX

  1-3

  Betaalbare, dagelijkse ritten

 • Comfort

  1-3

  Nieuwere auto's met extra beenruimte

 • UberXL

  1-5

  Betaalbare ritten voor groepen van maximaal 5 personen

 • Hourly

  1-3

  Request a ride by the hour to get around in a dedicated car

 • Pool

  1-2

  Gedeelde ritten, laagste kosten

1/6

Een rit aanvragen vanaf ATL Airport

Ga naar buiten op de laagste verdieping van de aankomsthal

Loop voor ophalen bij de terminal voor binnenlandse vluchten vanuit de bagagehal naar de verdieping van de aankomsthal, loop de luchthaven uit, steek de voetgangerszone over en volg de borden voor gedeelde ritten.

Ga naar de buitenste wegrand als je opgehaald wilt worden bij de terminal voor buitenlandse vluchten.

Verstuur je aanvraag wanneer je bij de ophaallocatie voor gedeelde ritten bent

Loop voor ophalen bij de terminal voor binnenlandse vluchten naar de ophaallocatie voor gedeelde ritten en vraag de rit aan. Vraag de rit niet van tevoren aan. Je Uber-chauffeur moet dan namelijk mogelijk parkeerkosten betalen als hij/zij langer dan 15 minuten in de parkeergarage staat.

Wacht bij je aangewezen ophaalpunt op je Uber-chauffeur

Zorg ervoor dat je bij de juiste terminal en het juiste ophaalpunt bent en loop naar je Uber-chauffeur. Als je je Uber-chauffeur niet kunt vinden, neem je contact op via de contactopties in de app.

Parkeertarieven voor Atlanta Airport

Ben je van plan om zelf met de auto naar Atlanta Airport te gaan? Dan vind je hier de parkeertarieven.
Parkeertarieven voor Atlanta Airport

Tarief

$ 36 per dag
$ 19 per dag
$ 14 per dag
$ 14 per dag
$ 10 per dag
Parkeertarieven zijn mogelijk niet altijd up-to-date. Deze informatie is bijgewerkt op 20 november 2018.

Kaart van Atlanta Airport

Hallen A-E worden gebruikt voor binnenlandse vluchten en Hal F wordt gebruikt voor internationale vluchten. Rondom Hal T vind je parkeergelegenheden.

Veelgestelde vragen van passagiers

 • Yes. Tap here for a list of airports around the world where you can request a ride with Uber.

 • De kosten van een rit via Uber naar (of van) ATL zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type rit dat je hebt aangevraagd, de geschatte lengte en duur van de rit, tol en de huidige vraag naar ritten.

  Je kunt een schatting van de prijs bekijken voordat je een rit aanvraagt door hierboven in de ritprijscalculator van Uber je ophaallocatie en bestemming in te voeren. Als je vervolgens een rit aanvraagt, zie je de daadwerkelijke prijs in de app, gebaseerd op realtimefactoren.

 • Pickup locations may depend on the type of ride you request and the size of the airport. Follow the instructions in the app about where to meet your driver. You can also look for signs that point to designated airport ridesharing zones. If you can’t find your driver, contact them through the app.

Meer informatie

Rijden met Uber?

Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 600 vliegvelden wereldwijd.

Bezoekersinformatie Atlanta Airport

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport is het drukste vliegveld ter wereld, waar elke dag ongeveer 275.000 passagiers komen. Het vliegveld ligt op maar zestien kilometer van het stadscentrum van Atlanta en in een stedelijk gebied ter grootte van Massachusetts. Het is een vertrekpunt voor zakelijke reizigers en vakantiegangers.

Atlanta Airport-terminals

Hartsfield heeft twee terminals: de Atlanta Airport Domestic Terminal en de International Terminal. De terminals bevinden zich aan beide uiteinden van het vliegveld. Ertussenin vind je zeven hallen:

 • Concourse T grenst aan de Domestic Terminal
 • Concourse F bevindt zich in de International Terminal
 • Concourses A, B, C, D en E bevinden zich in alfabetische volgorde tussen de Domestic Terminal en de International Terminal, waarbij Concourse A het dichtst bij de Domestic Terminal ligt

In beide terminals vind je een aantal ATL Airport-lounges, zoals American Airlines Admirals Club, Delta Sky Club en United Club. Gebruik de onderstaande informatie om je reis te plannen.

Atlanta Airport Domestic Terminal

In Terminal North kun je inchecken voor deze luchtvaartmaatschappijen:

 • Alaska
 • American
 • Boutique Air
 • Frontier
 • JetBlue
 • Southwest
 • Spirit
 • United

In Terminal South kun je inchecken voor Delta.

Atlanta Airport International Terminal

De International Terminal heeft drie verdiepingen en Gates F1 tot F14 in Concourse F. Het vertrekniveau is direct verbonden met de parkeergarage voor parkeren per uur en het aankomstniveau. De International Terminal bedient meer dan 75 bestemmingen in vijftig landen en biedt plek aan internationale luchtvaartmaatschappijen zoals British Airways en KLM.

Eten op Atlanta Airport

De meer dan 110 eet- en drinkgelegenheden op Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport variëren van internationale fastfoodketens tot toprestaurants met bediening. ATL Airport-restaurants en andere eetgelegenheden bevinden zich in de hallen en het atrium.

Van A naar B op Atlanta Airport

Het vliegveld van Atlanta heeft eigen ondergronds vervoer, de Plane Train genaamd. Deze verbindt alle hallen met de Domestic Terminal en International Terminal. Deze treinen hebben vier wagons en rijden ongeveer elke twee minuten op een lustraject van vijf kilometer. De treinen vervoeren gemiddeld meer dan 200.000 passagiers per dag. Passagiers kunnen ook de SkyTrain gebruiken, die buiten het vliegveld rijdt en het Georgia International Convention Center verbindt met een aantal toonaangevende vliegveldhotels.

Activiteiten op Atlanta Airport

Hartsfield biedt verschillende attracties, zoals een kunstprogramma met tentoonstellingen in verschillende zones van het vliegveld. Sommige tentoonstellingen zijn permanent en andere tentoonstellingen wisselen. ATL houdt vier jaarlijkse concerten op het vliegveld, in het atrium. Voor dierenliefhebbers is er een hondenpark van ongeveer 300 vierkante meter. Als je de kans krijgt om te winkelen, kun je terecht bij de Atlanta Airport-winkels die variëren van nieuwskiosken tot boetiekjes.

Geld wisselen op Atlanta Airport

In Concourses A, B, D, E en F en het atrium vind je een tiental Atlanta Airport-geldwissellocaties.

Hotels in de buurt van Atlanta Airport

Heb je een tussenstop, is je vlucht vertraagd en moet je de nacht blijven of heb je een onderkomen nodig voor een bezoekje in de buurt van ATL? Je vindt meer dan zestig hotels en accommodaties in de buurt.

Bezienswaardigheden in de buurt van Atlanta Airport

 • De botanische tuin van Atlanta
 • Centennial Olympic Park
 • De dierentuin van Atlanta

Meer informatie over ATL vind je hier.

Facebook
Instagram
Twitter

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of zijn activiteiten, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van im- of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en voorzieningen verschillen per land, regio en stad. De promokorting is alleen geldig voor nieuwe gebruikers. Deze promotie mag niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en is niet van toepassing op fooien. Beperkte beschikbaarheid. De aanbieding en voorwaarden kunnen worden gewijzigd.