Doorgaan naar hoofdinhoud
Uber
Uber

Internationale luchthaven Hartsfield-Jackson Atlanta (ATL)

Je kunt op Uber rekenen, of je nu van ATL Airport naar het Georgia Aquarium gaat, of van Atlanta’s Botanical Garden naar ATL.

6000 N. Terminal Parkway, Atlanta, GA 30320, Atlanta, GA 30320
+1 800-897-1910

Een slimmere manier van reizen

Overal ter wereld een rit aanvragen

Tik op een knop voor vliegveldvervoer op meer dan 500 belangrijke hubs.

Voel je thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij niet door een onbekende stad hoeft te dwalen.

Voel je thuis met Uber

Vind al je favoriete voorzieningen, waaronder realtime tarieven en contantloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Uber-ritprijscalculator

Prijzen voor passagiers zijn geschatte voorbeelden. Hierbij is geen rekening gehouden met kortingen, oponthoud in het verkeer of andere factoren. Er kunnen vaste en minimumprijzen gelden. Werkelijke prijzen kunnen variëren.

Tot $ 15 korting

Ontvang $ 5 korting op je eerste drie ritten. Gebruik de promotiecode NEWRIDER15. Verloopt 30 dagen nadat de promotiecode is toegepast op je Uber-account.

Aanmelden als passagier

Tot $ 15 korting

Ontvang $ 5 korting op je eerste drie ritten. Gebruik de promotiecode NEWRIDER15. Verloopt 30 dagen nadat de promotiecode is toegepast op je Uber-account.

Aanmelden als passagier

Manieren om te rijden

 • Express Pool1-2

  Gedeelde ritten, laagste kosten

 • Pool1-2

  Gedeelde ritten, laagste kosten

 • UberX1-4

  Betaalbare, dagelijkse ritten

 • Comfort1-4

  Newer cars with extra legroom

Een rit aanvragen vanaf ATL Airport

Parkeertarieven voor Atlanta Airport

Ben je van plan om zelf met de auto naar Atlanta Airport te gaan? Dan vind je hier de parkeertarieven.

Parkeeroptie

International

Binnenlands

Economy

Internationale P&R

P&R A en C

Tarief

$ 36 per dag
$ 19 per dag
$ 14 per dag
$ 14 per dag
$ 10 per dag
Parkeertarieven zijn mogelijk niet altijd up-to-date. Deze informatie is bijgewerkt op 20 november 2018.

Kaart van Atlanta Airport

Hallen A-E worden gebruikt voor binnenlandse vluchten en Hal F wordt gebruikt voor internationale vluchten. Rondom Hal T vind je parkeergelegenheden.

Veelgestelde vragen van passagiers

Ja. Tik hier voor een lijst met luchthavens over de hele wereld waar je een Uber-rit kunt aanvragen.

De kosten van een Uber-rit naar (of van) ATL zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type rit dat je aanvraagt, de geschatte lengte en duur van de rit, tol en de huidige vraag naar ritten.

Je kunt een schatting van de prijs bekijken voordat je een rit aanvraagt door hierboven in de ritprijscalculator van Uber je ophaallocatie en bestemming in te voeren. Als je vervolgens een rit aanvraagt, zie je de daadwerkelijke prijs in de app, gebaseerd op realtimefactoren.

Ophaallocaties zijn mogelijk afhankelijk van het type rit dat je aanvraagt en van de omvang van de luchthaven. Volg de instructies in de app om erachter te komen waar je Uber-chauffeur klaarstaat. Je kunt ook zoeken naar borden die je naar de zones voor gedeelde ritten op de luchthaven brengen. Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, neem je contact op via de app.

Meer informatie

Rijden met Uber?

Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten en ophalen op meer dan 500 luchthavens wereldwijd.

Bezoekersinformatie Atlanta Airport

Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport is het drukste vliegveld ter wereld, waar elke dag ongeveer 275.000 passagiers komen. Het vliegveld ligt op maar zestien kilometer van het stadscentrum van Atlanta en in een stedelijk gebied ter grootte van Massachusetts. Het is een vertrekpunt voor zakelijke reizigers en vakantiegangers.

Atlanta Airport-terminals

Hartsfield heeft twee terminals: de Atlanta Airport Domestic Terminal en de International Terminal. De terminals bevinden zich aan beide uiteinden van het vliegveld. Ertussenin vind je zeven hallen:

 • Concourse T grenst aan de Domestic Terminal
 • Concourse F bevindt zich in de International Terminal
 • Concourses A, B, C, D en E bevinden zich in alfabetische volgorde tussen de Domestic Terminal en de International Terminal, waarbij Concourse A het dichtst bij de Domestic Terminal ligt

In beide terminals vind je een aantal ATL Airport-lounges, zoals American Airlines Admirals Club, Delta Sky Club en United Club. Gebruik de onderstaande informatie om je reis te plannen.

Atlanta Airport Domestic Terminal

In Terminal North kun je inchecken voor deze luchtvaartmaatschappijen:

 • Alaska
 • American
 • Boutique Air
 • Frontier
 • JetBlue
 • Southwest
 • Spirit
 • United

In Terminal South kun je inchecken voor Delta.

Atlanta Airport International Terminal

De International Terminal heeft drie verdiepingen en Gates F1 tot F14 in Concourse F. Het vertrekniveau is direct verbonden met de parkeergarage voor parkeren per uur en het aankomstniveau. De International Terminal bedient meer dan 75 bestemmingen in vijftig landen en biedt plek aan internationale luchtvaartmaatschappijen zoals British Airways en KLM.

Eten op Atlanta Airport

De meer dan 110 eet- en drinkgelegenheden op Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport variëren van internationale fastfoodketens tot toprestaurants met bediening. ATL Airport-restaurants en andere eetgelegenheden bevinden zich in de hallen en het atrium.

Van A naar B op Atlanta Airport

Het vliegveld van Atlanta heeft eigen ondergronds vervoer, de Plane Train genaamd. Deze verbindt alle hallen met de Domestic Terminal en International Terminal. Deze treinen hebben vier wagons en rijden ongeveer elke twee minuten op een lustraject van vijf kilometer. De treinen vervoeren gemiddeld meer dan 200.000 passagiers per dag. Passagiers kunnen ook de SkyTrain gebruiken, die buiten het vliegveld rijdt en het Georgia International Convention Center verbindt met een aantal toonaangevende vliegveldhotels.

Activiteiten op Atlanta Airport

Hartsfield biedt verschillende attracties, zoals een kunstprogramma met tentoonstellingen in verschillende zones van het vliegveld. Sommige tentoonstellingen zijn permanent en andere tentoonstellingen wisselen. ATL houdt vier jaarlijkse concerten op het vliegveld, in het atrium. Voor dierenliefhebbers is er een hondenpark van ongeveer 300 vierkante meter. Als je de kans krijgt om te winkelen, kun je terecht bij de Atlanta Airport-winkels die variëren van nieuwskiosken tot boetiekjes.

Geld wisselen op Atlanta Airport

In Concourses A, B, D, E en F en het atrium vind je een tiental Atlanta Airport-geldwissellocaties.

Hotels in de buurt van Atlanta Airport

Heb je een tussenstop, is je vlucht vertraagd en moet je de nacht blijven of heb je een onderkomen nodig voor een bezoekje in de buurt van ATL? Je vindt meer dan zestig hotels en accommodaties in de buurt.

Bezienswaardigheden in de buurt van Atlanta Airport

 • De botanische tuin van Atlanta
 • Centennial Olympic Park
 • De dierentuin van Atlanta

Meer informatie over ATL vind je hier.

Facebook
Instagram
Twitter