Please enable Javascript
Doorgaan naar hoofdinhoud

Startpagina > Ritten > Vliegvelden

Met de Uber-app is een vliegveldrit zo geregeld

Vraag een rit aan naar meer dan 700 vliegvelden over de hele wereld. In de meeste regio’s kun je ook vooraf een rit van en naar het vliegveld plannen.

search
Voer locatie in
Navigate right up
search
Bestemming invoeren

Reserveer je vliegveldrit van tevoren

Reis zonder problemen van en naar het vliegveld door tot 90 dagen van tevoren een rit te plannen.

Plan je rit naar het vliegveld

Met Uber Reserve krijg je voorrang bij het vinden van een chauffeur, zodat jouw rit op het juiste moment klaarstaat.*

Zorg dat een chauffeur klaarstaat wanneer je landt**

Onze vluchttrackingtechnologie laat je chauffeur weten of je vlucht vertraagd (of eerder) is, zodat die de ophaaltijd hierop kan aanpassen.

Boek van tevoren met flexibel annuleren

Zet je prijs vast wanneer je je rit reserveert. Als je plannen veranderen, annuleer dan kosteloos tot 1 uur voor je geplande ophaaltijd.

Veelgestelde vragen over ritten van en naar het vliegveld

  • De kosten van je rit zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type rit dat je hebt aangevraagd, tolbedragen, de lengte/duur van de rit en de huidige vraag.

    Als je een schatting van de prijs wilt voordat je een rit aanvraagt, kun je hier je ophaal- en afzetgegevens invullen. Zodra je een rit aanvraagt, wordt je daadwerkelijke prijs in de app bijgewerkt op basis van de van toepassing zijnde factoren.

  • De beschikbare ritopties zijn afhankelijk van je locatie en de regelgeving op de luchthaven. Je vindt de meest nauwkeurige informatie op uber.com/go. Voer daar je ophaal- en afzetlocaties in.

  • De bagagecapaciteit is afhankelijk van het voertuigmodel, het aantal passagiers en de ritoptie die je aanvraagt. Bij een UberX-rit is er meestal ruimte voor 2 koffers en bij een UberXL-rit is er meestal ruimte voor 3 koffers. Nadat we een chauffeur hebben gevonden, kun je via de app contact met diegene opnemen om na te vragen hoeveel bagageruimte er is.

  • Je kunt je bij de meeste vliegvelden op een gepland tijdstip laten afzetten. Voor het plannen van een ophaalmoment gelden vaak wel bepaalde regels. Meer informatie vind je door je luchthaven te kiezen in de onderstaande lijst.

  • Als je on-demand een rit aanvraagt, doe dit dan pas als je uit het vliegtuig gestapt bent, door de douane bent (indien nodig) en je bagage hebt opgehaald (indien van toepassing). Vermijd een wachttijdvergoeding door de juiste aankomstgate te kiezen en de instructies in de app te volgen om je chauffeur te vinden.

  • De wachttijd verschilt per ritoptie. Voor on-demand aangevraagde ritten via UberX, Uber Comfort en UberXL moet je binnen 2 minuten bij de auto staan, anders betaal je een wachttijdvergoeding. Voor Uber Black, Uber Black SUV, Uber Premier en Uber Premier SUV heb je 5 minuten. Passagiers met een beperking kunnen kwijtschelding van de wachttijdkosten aanvragen.

    Wanneer je een rit aanvraagt via Uber Reserve, wordt je chauffeur op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen in je vluchtschema. Voor UberX-, Uber Comfort- en UberXL-ritten moet je binnen 45 minuten na aankomst van je vlucht bij je chauffeur zijn, daarna worden er kosten in rekening gebracht. Ontmoet je chauffeur binnen 60 minuten voor Uber Black-, Uber Black SUV-, Uber Premier- en Uber Premier SUV-ritten. Meer informatie over Uber Reserve.

Je vliegveld zoeken

Azië

India

Europe

Noord‑Amerika

Canada

Verenigde Staten

Zuid- en Midden-Amerika

Brazilië

Mexico

*De aankomsttijd is slechts een schatting. De werkelijke aankomsttijd kan worden beïnvloed door factoren waar Uber geen invloed op heeft, zoals verkeersdrukte.

**Uber kan niet garanderen dat een chauffeur je ritaanvraag accepteert. Je rit is bevestigd wanneer je de gegevens van de chauffeur ontvangt. Als een chauffeur je ritaanvraag heeft geaccepteerd, kan Uber niet garanderen dat de chauffeur er is op het moment dat je vlucht aankomt.

***Ritten op deze vliegvelden zijn beschikbaar via de Grab-app, die niet van Uber is. Uber is niet verantwoordelijk voor de producten en diensten van externe partijen.