Please enable Javascript
Ugrás a fő tartalomra

Foglalj fuvart előre az Uberrel a(z) Istanbul nemzetközi repülőtér repülőtérről

Teljesítsd a terveidet még ma, és foglalj Uber-fuvart a repülőtérre (Istanbul nemzetközi repülőtér). Igényelj fuvart akár 90 nappal a járatod előtt az év bármely szakában.

Úti cél
Dátum és időpont kiválasztása

Date format is yyyy/MM/dd. Press the down arrow or enter key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2023/10/03.

7:50 AM
open

Előfordulhat, hogy a Foglalás nem áll rendelkezésre a felvételi helyen.

Világszerte igényelhetsz fuvart

Világszerte több mint 700 nagyobb repülőtéren vehetsz igénybe reptéri fuvart egyetlen koppintással.

Úgy közlekedhetsz, mint a helyiek

Hagyd a részleteket az alkalmazásra és a sofőrödre, hogy ne neked kelljen egy ismeretlen városban navigálnod.

Az Uberrel otthon érezheted magadat

A kedvenc funkcióid, mint például a valós idejű díjszabás vagy a készpénz nélküli fizetés olyankor is rendelkezésedre állnak, amikor új helyen vagy.

Utazási módok a környéken

 • Large Taxi

  1-8

  A fuvardíj a taxis mérőórának megfelelően, készpénzzel vagy hitelkártyával fizetendő

 • Courier

  1-4

  Csomagok küldése és fogadása

 • Sárga Taxi

  1-4

  A fuvardíj a taxis mérőórának megfelelően, készpénzzel vagy hitelkártyával fizetendő

 • CloneTaxiYellow

  1-4

  A fuvardíj a taxis mérőórának megfelelően, készpénzzel vagy hitelkártyával fizetendő

 • Turquoise Taxi

  1-4

  A fuvardíj a taxis mérőórának megfelelően, készpénzzel vagy hitelkártyával fizetendő

1/5

Felvétel helye: Istanbul nemzetközi repülőtér (IST)

Nyisd meg az alkalmazást, és igényelj fuvart

Ha készen állsz, nyisd meg az Uber alkalmazást, és igényelj fuvart az úti célodhoz. Válaszd ki a csoport létszámának és a poggyász mennyiségének megfelelő IST repülőtéri fuvarlehetőséget.

Kövesd az alkalmazás utasításait

Közvetlenül az alkalmazásban kaphatsz útbaigazítást Istanbul repülőtér utasfelvételi pontjaival kapcsolatban. Az utasfelvételi helyek terminálonként eltérőek lehetnek. Lehet, hogy a fuvarmegosztás felvételi helyét jelző feliratok is segítik a tájékozódást itt: Istanbul nemzetközi repülőtér.

Találkozó a sofőröddel

Menj az alkalmazásban szereplő IST reptéri felvételi helyre. Vedd figyelembe, hogy az utasfelvételi hely nem minden esetben a legközelebbi kijáratnál található. A sofőr neve, a rendszám és az autó színe megjelenik az alkalmazásban. Ellenőrizd a fuvarodat, mielőtt beszállsz. Ha nem találod a sofőrödet, vedd fel vele a kapcsolatot az alkalmazáson keresztül.

Az utasok leggyakoribb kérdései

 • Az Uber szolgáltatása rendelkezésre áll az Istanbul repülőtéren, így kényelmesen és egyszerűen juthatsz el úti célodhoz.

 • A felvételi helyet a fuvarigénylés után az Uber alkalmazásban tudod megtekinteni.

 • Még ha nem is hosszú az út, az Istanbul repülőtérre tartó vagy onnan induló fuvarok díját befolyásolhatja az időpont, a forgalom és más tényezők is. Az utak hozzávetőleges áráról az Uber fuvardíjbecslő funkciójával tájékozódhatsz.

 • A felvétel ideje a napszaktól, az úton lévő sofőrök számától és még sok más tényezőtől függően változhat.

További információ

 • Uber-sofőr vagy?

  Eláruljuk, hogy teheted még gördülékenyebbé a reptéri utakat – például hol szállhatnak be az utasok, és milyen helyi szabályokat és előírásokat kell betartani.

 • Másik repülőtérre tartasz?

  Világszerte már több mint 700 repülőtérről és repülőtérre igényelhetsz fuvart.

1/2

Istanbul nemzetközi repülőtér – látogatói információk

Az Uber tökéletes választás azoknak az utasoknak, akiknek a járata az Istanbul repülőtérre érkezik, vagy onnan indul. Az utasok összlétszámát tekintve az IST reptér Törökország legforgalmasabb repülőtere, világviszonylatban pedig a dobogó második fokán áll a legtöbb átszállás nélküli repülőjárat fogadását tekintve. Isztambul központjából nagyjából 40 percbe telik az út az IST repülőtérig, ezért tökéletes választás bárkinek, akinek a járata a városba érkezik, vagy onnan indul. Saját autó nélkül is könnyen megközelíthető az Istanbul nemzetközi repülőtér metróval, helyi buszjáratokkal, távolsági buszjáratokkal vagy Uber-fuvarral.

Az Istanbul repülőtér termináljai

A repülőtéren 2 utasterminál található: a belföldi és a nemzetközi. Nevéhez hűen a belföldi terminál a Törökországon belüli járatokat bonyolítja, a nemzetközi terminál pedig a nemzetközi és interkontinentális járatokat. A két terminál össze van kapcsolva, ezért az Istanbul nemzetközi repülőtéren a többi hasonló méretű repülőtérhez képest viszonylag egyszerű a közlekedés a kettő között. Mindkét terminálon van wifikapcsolat, és mobiltöltő-állomások is találhatók a repülőtér számos pontján.

Belföldi terminál

 • Turkish Airlines
 • Primeclass Lounge

Nemzetközi terminál

 • Air France
 • Emirates
 • Egyéb interkontinentális és nemzetközi repülőjáratok
 • HSBC Premier Lounge

Étkezés az Istanbul repülőtéren

Számtalan étterem közül válogathatunk az IST repülőtéren, legyen szó friss, hagyományos török fogásokról vagy gyorsételekről. Ha inkább a svédasztalra szavazol, vagy csak gyorsan harapnál valamit, akkor is számtalan lehetőség közül válogathatsz.

Közlekedés az Istanbul repülőtéren

A belföldi és a nemzetközi terminál nagyon közel van egymáshoz, ezért gyorsan eljuthatsz egyiktől a másikig gyalog, de ha sietsz, igénybe veheted a mozgójárdákat.

Időtöltés az Istanbul repülőtéren

Az Istanbul repülőtéren remek kikapcsolódást nyújtanak a kiváló vásárlási lehetőségek, például a vámmentes üzletek és az Old Bazaar bevásárlóközpont, ahol hagyományos török termékeket találsz, például fűszereket, üvegárukat és ékszereket. A vámmentes üzletek alkoholos italok, kozmetikumok, parfümök és édességek széles választékát kínálják, így nem fog gondot okozni, hogy milyen szuvenírt vásárolj családtagjaidnak és barátaidnak. Lehetőség van még spa szolgáltatásokat és masszázst is igénybe venni – ami tökéletesen ellazít felszállás előtt –, a prémium várótermek némelyike pedig zuhanyzókkal is fel van szerelve.

Hotelek az Istanbul repülőtér környékén

Egy hotel található a repülőtér területén, illetve számos másik a repülőtér közvetlen szomszédságában – mindegyik tökéletes választás, ha a kora reggeli órákban érkezel meg a repülőtérre. A hotelekben megtalálhatók a szokásos üzleti szolgáltatások, tárgyalótermek, éttermek és edzőtermek, de foglalás előtt érdemes tájékozódnod a hotel webhelyén, hogy biztosan minden olyan szolgáltatást kínálnak-e, amire szükséged van.

Látnivalók az Istanbul repülőtér környékén

Mivel a repülőtér Isztambulban található, ezért nagyon sok történelmi jelentőségű hely található a közelben:

 • Kék mecset (Ahmed szultán mecsetje)
 • Galata-torony
 • Nagy bazár
 • Hagia Sophia-székesegyház
 • Topkapı palota

Az Istanbul nemzetközi repülőtérről itt találsz további információt.

Ezen az oldalon olyan külső webhelyekről láthatók információk, amelyek nem az Uber ellenőrzése alá tartoznak, és amelyek bizonyos időnként módosulhatnak vagy frissülhetnek. Az oldalon látható adatok nem kapcsolódnak közvetlenül az Uberhez vagy annak működéséhez, csak tájékoztató jellegűek, semmiképpen sem tekinthetők megbízható információforrásnak, illetve nem értelmezhetők vagy magyarázhatók oly módon, hogy az bármilyen, kifejezett vagy hallgatólagos garanciát jelentsen. Bizonyos előírások és funkciók országonként, régiónként és városonként eltérőek lehetnek.