Ugrás a fő tartalomra

Berlin-Tegeli repülőtér (TXL)

Mindegy, hogy a berlini repülőtérről tartasz a belvárosba vagy a belvárosból a berlini repülőtérre, az Uberre számíthatsz.

Zufahrt zum Flughafen Tegel, 13405 Berlin, Németország
+49 30-60-91-11-50

Utazás okosabban

Világszerte igényelhetsz fuvart

A gombra koppintva több mint 500 nagyobb repülőtéren vehetsz igénybe reptéri fuvart.

Úgy közlekedhetsz, mint a helyiek

Hagyd a részleteket az alkalmazásra és a sofőrödre, hogy ne neked kelljen egy ismeretlen városban navigálnod.

Az Uberrel otthon érezheted magadat

Rendelkezésedre állnak a kedvenc funkcióid, például a valós idejű díjszabás és a készpénz nélküli fizetés olyankor is, amikor új helyen vagy.

Uber díjbecslő

A feltüntetett utasárak pusztán becsült összegek, amelyek nem tartalmazzák a kedvezmények, a forgalomból eredő késések és az egyéb tényezők miatti árváltozásokat. Fix díjak és minimálisan fizetendő díjak lehetnek érvényben. A tényleges árak változhatnak.

Vezetési módok

Repülőtérről induló Uber-fuvar igénylése

Nyisd meg az alkalmazást, és igényelj fuvart

Amikor készen állsz a repülőtér elhagyására, nyisd meg az alkalmazást, és igényelj fuvart. Válaszd ki a csoport létszámának és a poggyász mennyiségének megfelelő fuvarlehetőséget.

Kövesd az alkalmazás utasításait

Közvetlenül az alkalmazásban kaphatsz útbaigazítást a felvételi ponttal kapcsolatban. Előfordulhat, hogy a reptéren is lesznek jelzések.

Találkozó a sofőröddel

Menj az alkalmazás által megadott kijelölt felvételi helyre. Fontos: a felvételi hely nem minden esetben a legközelebbi kijáratnál található. Ha nem találod a sofőrödet, vedd fel vele a kapcsolatot az alkalmazáson keresztül.

Tippek a TXL repülőtérrel kapcsolatban

Wifi a tegeli repülőtéren

Free wifi is available 24/7 at TXL Airport, so connecting from your laptop, tablet, or mobile device is easy. Just access the hotspot and accept the terms and conditions, and you'll be online in no time.

Parkolás a Berlin-Tegeli repülőtéren

A Berlin-Tegeli repülőtér több mint 2500 parkolóhellyel rendelkezik. A hosszabb ideig tartó parkolásnak szentelt többszintes parkoló mellett rövidebb várakozást lehetővé tevő parkolási lehetőségek is rendelkezésre állnak az érkezés és a felvétel idejére.

Poggyászmegőrzés a tegeli repülőtéren

A berlini repülőtér poggyászmegőrző létesítményeiben óra- vagy napi alapon tárolhatod poggyászodat, attól függően, hogy rövid ideig várakozol, vagy fel szeretnéd fedezni a várost. Az A terminál szolgáltatóközpontjában pedig postai szolgáltatásokat és poggyászcsomagolást is igénybe vehetsz.

Az utasok leggyakoribb kérdései

Az Uber szolgáltatása rendelkezésre áll a Berlin-Tegeli repülőtéren, így kényelmesen és egyszerűen juthatsz el úti célodhoz.

A felvételi helyet a fuvarigénylés után az Uber alkalmazásban tudod megtekinteni.

Még ha nem is hosszú az út, a tegeli repülőtérre tartó vagy onnan induló fuvarok díjára azért befolyással lehet az időpont, a forgalom és más tényezők is. Az utak hozzávetőleges áráról az Uber fuvardíjbecslő funkciójával tájékozódhatsz.

A felvétel ideje a napszaktól, az úton lévő sofőrök számától és még sok más tényezőtől függően változhat.

További információ

Másik repülőtérre tartasz?

Világszerte már több mint 500 repülőtérről és repülőtérre igényelhetsz Uber-fuvart.
Repülőtér keresése

Időtöltési lehetőségek a Berlin-Tegeli repülőtér termináljain

Az Uber tökéletes választás azoknak az utasoknak, akiknek a járata a berlini repülőtérre érkezik, vagy onnan indul. A Berlin-Tegeli repülőtéren évente 20 millió utas fordul meg, ezzel Németország 4. legforgalmasabb repülőtere. A TXL repülőtér Berlin központjától 8 km-re északra található, és könnyen megközelíthető a német fővárosba érkező vagy onnan induló utasok számára. A repülőtér sok európai nagyvárossal áll összeköttetésben, és interkontinentális járatokat is üzemeltet.

A Berlin-Tegeli repülőtér termináljai

A Berlin-Tegeli repülőtéren 3 utasterminál található: Az A/B, a C és a D terminál. Bár a D terminál érkezési oldalának alsó szintjét E terminálnak hívják, nem tekintik külön terminálnak. A terminálokon sokféle szolgáltatás vehető igénybe, például alvókabinok, poggyászmegőrző és posta. Többek között a következő légitársaságok indítanak járatokat a TXL repülőtérről:

  • Aer Lingus
  • Croatian Airlines
  • easyJet
  • Turkish Airlines

Éttermek a tegeli repülőtéren

Akár egy gyors kávéra van szükséged a kora reggeli járat indulása előtt, vagy még egyszer utoljára belekóstolnál a hamisítatlan német ízvilágba, a Berlin-Tegeli repülőtéren számos étterem közül válogathatsz.

Közlekedés a tegeli repülőtéren

A kiterjedt busz- és vonathálózatnak köszönhetően az utasok könnyen és gyorsan megközelíthetik a Berlin-Tegeli repülőteret. A Berlini Közlekedési Vállalat (BVG) 4 megállója közvetlenül az A/B terminál előtt található, a drezdai távolsági busz megállói pedig az E terminál közelében kaptak helyet. A Berlin-Tegeli repülőtéren ezen kívül autóbérlésre is van lehetőség. Az autókölcsönzők a repülőtér alsóbb szintjén, az E terminál közelében találhatók.

Időtöltés a TXL repülőtéren

Bármire is legyen szükséged (ruha, műszaki cikk, könyv), a Berlin-Tegeli repülőtér üzletei gondoskodnak róla, hogy pihentető vásárlással üthesd el a járat indulásáig hátralévő időt. A repülőtér vámmentes üzleteiben biztosan találsz ajándékot barátaidnak és családtagjaidnak, illetve sok bolt kínál a hosszú repülőutakhoz elengedhetetlen kellékeket is.

A tegeli repülőtér várótermei

A Berlin-Tegeli repülőtéren sokféle váróterem közül választhatsz, akár dolgozni, akár pihenni szeretnél. A Lufthansa várótermében magad mögött hagyhatod a szokásos repülőtéri nyüzsgést, a C váróteremben pedig italok, nemzetközi újságok és wifikapcsolat vár. A Berlin-Tegeli repülőtér várótermei ideálisak mindazoknak, akik munkával ütnék el a járat indulásáig hátralévő időt.

Hotelek a berlini repülőtér környékén

Akár rövidebb, akár hosszabb ideig tartózkodsz a repülőtér környékén, sokféle hotel közül válogathatsz a pénztárcakímélő szállásoktól kezdve a luxusszállodákig. A földet érés után kényelmesen ellazulhatsz egy közeli hotelben, de akár Berlin belvárosába is ellátogathatsz, ahol további hotelek találhatók.

Látnivalók a Berlin-Tegeli repülőtér környékén

Sok programmal és látnivalóval ütheted el a csatlakozó járat indulásáig hátralévő időt. Uber-fuvarral rövid idő alatt Berlin központjában teremhetsz, ahol tehetsz egy rövid városnézést, és ellátogathatsz ezekre a híres történelmi helyszínekre:

  • Brandenburgi kapu
  • Charlottenburgi kastély
  • Checkpoint Charlie (egykori katonai ellenőrzőpont)
  • Reichstag

További információ a Berlin TXL repülőtérről ezen az oldalon.

Facebook
Instagram
Twitter