Ugrás a fő tartalomra

London-Stanstedi repülőtér (STN)

Mindegy, hogy a stanstedi repülőtérről tartasz Londonba vagy Londonból a stanstedi repülőtérre, az Uberre számíthatsz.

Bassingbourn Road, Stansted CM24 1QW, United Kingdom
+44 808-169-7031

Utazás okosabban

Világszerte igényelhetsz fuvart

A gombra koppintva 500 fontosabb repülőtér esetében vehetsz igénybe reptéri fuvart.

Úgy közlekedhetsz, mint a helyiek

Hagyd a részleteket az alkalmazásra és a sofőrödre, hogy ne neked kelljen egy ismeretlen városban navigálnod.

Az Uberrel otthon érezheted magadat

Rendelkezésedre állnak a kedvenc funkcióid, például az előzetes díjszabás és a készpénz nélküli fizetés olyankor is, amikor új helyen vagy.

Uber díjbecslő

A feltüntetett utasárak pusztán becsült összegek, amelyek nem tartalmazzák a kedvezmények, a forgalomból eredő késések és az egyéb tényezők miatti árváltozásokat. Fix díjak és minimálisan fizetendő díjak lehetnek érvényben. A tényleges árak változhatnak.

Vezetési módok

Repülőtérről induló Uber-fuvar igénylése

Nyisd meg az alkalmazást, és igényelj fuvart

Amikor készen állsz a repülőtér elhagyására, nyisd meg az alkalmazást, és igényelj fuvart. Válaszd ki a csoport létszámának és a poggyász mennyiségének megfelelő fuvarlehetőséget.

Kövesd az alkalmazás utasításait

Közvetlenül az alkalmazásban kaphatsz útbaigazítást a felvételi ponttal kapcsolatban. Előfordulhat, hogy a reptéren is lesznek jelzések.

Találkozó a sofőröddel

Menj az alkalmazás által megadott kijelölt felvételi helyre. Fontos: a felvételi hely nem minden esetben a legközelebbi kijáratnál található. Ha nem találod a sofőrödet, vedd fel vele a kapcsolatot az alkalmazáson keresztül.

Tippek a stanstedi repülőtérrel kapcsolatban

Wifi a stanstedi repülőtéren

Naponta és regisztrált eszközönként 4 órán át ingyen használhatod a wifit a stanstedi repülőtéren. További használati lehetőséget 24 órára szóló csomagban, vagy pedig a gyakori utazóknak szánt 6 vagy 12 hónapra szóló csomagban vásárolhatsz.

Parkolás a stanstedi repülőtéren

A London-Stanstedi repülőtéren számos parkolási lehetőség áll rendelkezésre, rövid, közepes és hosszú idejű parkolást téve lehetővé. A közeli JetParks parkolók olcsóbb alternatívát kínálnak.

Valutaváltás a stanstedi repülőtéren

A London-Stanstedi repülőtéren a biztonsági ellenőrzés előtt és után is rendelkezésre állnak ATM-ek, amelyekből angol font, euró és amerikai dollár vehető fel. A London-Stanstedi repülőtér indulási és érkezési oldalán 7 Moneycorp valutaváltó pult áll rendelkezésre.

Az utasok leggyakoribb kérdései

Az Uber szolgáltatás rendelkezésre áll az STN repülőtéren, így kényelmesen és egyszerűen juthatsz el úti célodhoz.

Még ha nem is hosszú az út, a stanstedi repülőtérre tartó vagy onnan induló Uber-fuvarok díjára azért befolyással lehet az időpont, a forgalom és más tényezők is. A végleges fuvardíj összegéhez hozzáadódhat a parkolási díj és a reptéri díj is.

A felvételi helyet a fuvarigénylés után az Uber alkalmazásban tudod megtekinteni.

A felvétel ideje a napszaktól, az úton lévő sofőrök számától és még sok más tényezőtől függően változhat. A fuvarigénylést követően az alkalmazásban tájékozódhatsz a becsült várakozási időről.

További információ

Uber-sofőr vagy?

Eláruljuk, hogyan teheted még gördülékenyebbé a reptéri utakat – például hol vedd fel az utasokat, és milyen helyi szabályokat és előírásokat kell betartanod.

Másik repülőtérre tartasz?

Világszerte már több mint 500 repülőtérről és repülőtérre igényelhetsz Uber-fuvart.

Időtöltési lehetőségek a London-Stanstedi repülőtér terminálján

Az Uber tökéletes választás azoknak az utasoknak, akiknek a járata az STN repülőtérre érkezik, vagy onnan indul. Évente több mint 27 millió utas fordul meg a London-Stanstedi repülőtéren, amely London első számú csomópontja az európai országokból érkező és oda tartó utasok számára. London 3. és az Egyesült Királyság 4. legforgalmasabb repülőtere. A London-Stanstedi repülőtér az essexi Stansted Mountfitchet településen található, nagyjából 55 km-re északkeletre Londontól – az út 1,5 órát is igénybe vehet, forgalomtól függően. A Cambridge-i Egyetem is a közelben található, mindössze 45 km-re északra fekszik Stanstedtől.

A stanstedi repülőtér termináljai

Mindössze egy terminál és 88 beszállókapu található a London-Stanstedi repülőtéren. Több mint 30 légitársaságot szolgál ki, úgymint:

 • Air Corsica
 • Air Moldova
 • Aurigny
 • British Airways
 • easyJet
 • Emirates
 • Eurowings
 • Flybe
 • Jet2.com
 • Pegasus
 • Ryanair
 • Thomas Cook
 • TUI

Éttermek a stanstedi repülőtéren

A London-Stanstedi repülőtéren bőséges az étel- és italválaszték. A vámellenőrzés előtt és után is számos étkezési lehetőség közül válogathatunk, legyen szó gyorsételekről vagy a hamisítatlan helyi fogásokról.

Közlekedés a London-Stanstedi repülőtéren

Az STN kicsi és gyalog könnyen bejárható, ezért nem kell aggódnod amiatt, találsz-e olyan buszt vagy vonatot, amely elvisz a beszállókapuhoz.

Időtöltés a stanstedi repülőtéren

A repülőtéren megtalálhatod többek között a világ leghíresebb divatmárkáit, kozmetikumait, kiegészítőit, műszaki cikkeit és alkoholos italait. Az utasfelvétel után beléphetsz az indulási oldalra, ahol az üzletek találhatók, míg a poggyászfelvétel után az érkezési oldal vámmentes üzletei, valamint a fő terminál kisboltjai várnak. Arra is van lehetőség, hogy elektronikusan megrendeld a termékeket, majd átveheted őket, amikor megérkezel a repülőtérre.

Imádkozásra szolgáló helyek a stanstedi repülőtéren

Az egyik imádkozásra szolgáló helyiség az A utasfelvételi zónával szemben található, a másik pedig a biztonsági ellenőrzés után vehető igénybe a fő indulási oldalon, az Escape váróterem közelében. Az imádkozóhelyiségek a nap 24 órájában nyitva állnak mindenki számára, vallástól függetlenül.

Hotelek a London-Stanstedi repülőtér környékén

A London-Stanstedi repülőtér környékén lévő hotelek pár percre találhatók a termináltól, így nyugodtan hajthatod álomra a fejed a repülőút előtt. Tökéletes választás, ha kora reggel indul a géped, és a közelben szeretnél megszállni, vagy éjszaka indul a csatlakozó járat, ezért a repülőtér közelében szeretnél maradni. A stanstedi repülőtér sok lehetőséget kínál, és ha közvetlenül a repülőtéren keresztül foglalsz szállást, akkor akár 40% kedvezményt is kaphatsz. Sok közeli hotelben tárgyalótermek is rendelkezésre állnak, mint például a United Business Centre irodaházban, amely autóval gyorsan megközelíthető a termináltól. Mivel Stansted London közelében fekszik, ezért sokfajta szálláslehetőség kínálkozik a repülőtértől pár órányi távolságra.

Látnivalók a stanstedi repülőtér környékén

 • Hatfield Forest (természetvédelmi terület)
 • House on the Hill játékmúzeum
 • Mountfitchet-kastély

További információ az STN repülőtérről ezen az oldalon.

Facebook
Instagram
Twitter