Ugrás a fő tartalomra

Raleigh-Durhami nemzetközi repülőtér (RDU)

Mindegy, hogy az RDU reptérről a North Carolina Művészeti Múzeumba vagy Durham belvárosából az RDU reptérre szeretnél utazni, az Uberre mindig számíthatsz.

2400 John Brantley Boulevard, Morrisville, NC 27560
+1 919-840-2123

Utazás okosabban

Világszerte igényelhetsz fuvart

A gombra koppintva több mint 500 nagyobb repülőtéren vehetsz igénybe reptéri fuvart.

Úgy közlekedhetsz, mint a helyiek

Hagyd a részleteket az alkalmazásra és a sofőrödre, hogy ne neked kelljen egy ismeretlen városban navigálnod.

Az Uberrel otthon érezheted magadat

Rendelkezésedre állnak a kedvenc funkcióid, például a valós idejű díjszabás és a készpénz nélküli fizetés olyankor is, amikor új helyen vagy.

Uber díjbecslő

A feltüntetett utasárak pusztán becsült összegek, amelyek nem tartalmazzák a kedvezmények, a forgalomból eredő késések és az egyéb tényezők miatti árváltozásokat. Fix díjak és minimálisan fizetendő díjak lehetnek érvényben. A tényleges árak változhatnak.

Vezetési módok

 • UberX1-4

  Affordable, everyday rides

 • Comfort1-4

  Newer cars with extra legroom

 • UberXL1-6

  Megfizethető utazás akár 6 fős csoportoknak

 • Select1-4

  Hétköznapi fuvarok luxuskivitelben

Fuvarigénylés az RDU repülőtérről

Akkor igényelj fuvart, ha már készen állsz rá, hogy elhagyd a repülőteret

Ezután válaszd ki a csoport méretének és a poggyász mennyiségének megfelelő fuvaropciót.

Hagyd el az épületet az érkezési szinten

Az 1-es terminál esetén hagyd el a poggyászfelvétel területét, és menj az 1-es utasfelvételi területre. A 2-es terminál esetén hagyd el a poggyászfelvétel területét, majd menj a 17-es zónába. Itt veszik fel az Uber-sofőrpartnerek az RDU repülőtérre érkező utasokat.

Sofőröddel az út szélén találkozhatsz

Ha nem találod a sofőrödet, vedd fel vele a kapcsolatot az alkalmazáson keresztül, és add meg neki a tartózkodási helyedet.

Térkép – RDU repülőtér

A Raleigh-Durhami nemzetközi repülőtér 2 terminálból és 3 előcsarnokból áll. A 2. terminál 4 nemzetközi kapuval rendelkezik.

Az utasok leggyakoribb kérdései

Igen. Ide koppintva megtekintheted a világ azon repülőtereinek listáját, ahol igényelhetsz Uber-fuvart.

Egy Uber-fuvar ára az RDU reptérre (vagy reptérről) több tényezőtől is függ, köztük az igényelt fuvar típusától, a fuvar becsült hosszától és tartamától, az útdíjaktól, illetve a fuvarok iránti aktuális kereslettől.

Ha megadod a felvételi helyedet és az úti célodat a fenti Uber díjbecslőben, akkor még az igénylés előtt megnézheted a becsült fuvardíjat. A fuvar igénylésekor pedig már az aktuális tényezőkön alapuló, tényleges árat fogod látni.

A felvételi helyek függhetnek az igényelt fuvar típusától és a reptér méretéről is. A sofőröddel az alkalmazás utasításait követve fogsz tudni találkozni. Emellett figyelheted még a reptéren kihelyezett jelzéseket is, amelyek a repülőtér kijelölt fuvarmegosztó területeihez irányítanak.

Ha nem találod a sofőrödet, vedd fel vele a kapcsolatot az alkalmazáson keresztül.

További információ

Uber-sofőr vagy?

Eláruljuk, hogyan teheted még gördülékenyebbé a reptéri utakat – például hol vedd fel az utasokat, és milyen helyi szabályokat és előírásokat kell betartanod.

Másik repülőtérre tartasz?

Világszerte már több mint 500 repülőtérről és repülőtérre igényelhetsz Uber-fuvart.

RDU repülőtér – látogatói információk

A Raleigh-Durhami nemzetközi repülőtér az Amerikai Egyesült Államok 39. legforgalmasabb légikikötője az utasok számát tekintve, ahol évente 11 millió utas fordul meg. Az észak-karolinai Wake megyében fekvő RDU repülőtér nagyjából 23 km-re fekszik az állam fővárosa, Raleigh belvárosától és Durham városától; a forgalomtól függően a távolság körülbelül 20 perc alatt tehető meg autóval.

Az RDU repülőtér termináljai

Az RDU repülőtérnek két utasterminálja van – az 1-es és a 2-es –, összesen 45 beszállókapuval. A reptéri várótermek a 2-es terminálon találhatók. Az alábbi információk segítségével megtervezheted az utazásodat.

RDU repülőtér – 1-es terminál

 • Southwest

RDU repülőtér – 2-es terminál

 • Air Canada
 • Alaska
 • Allegiant
 • American
 • Delta
 • Frontier
 • JetBlue
 • United
 • American Airlines Admirals Club
 • Delta Sky Club
 • USO Lounge

RDU repülőtér – nemzetközi terminál

A nemzetközi járatokra a beszállás a 2-es terminálon történik. Az RDU repülőtérről nyolc nemzetközi úti cél érhető el átszállás nélkül.

Étkezés az RDU repülőtéren

Több mint 20 étkezési lehetőség közül választhatunk a repülőtéren – a bárok és kávézók is kínálnak ételeket elvitelre, de akár egy étterembe is beülhetünk. Mindkét terminálon sok helyre térhetünk be, ha megéheztünk vagy megszomjaztunk.

Közlekedés az RDU repülőtéren

A biztonsági ellenőrzés utáni területen nincs átjárás a két terminál között. Az utasok repülőtéri transzferbuszokkal vagy a fedett parkolókban található mozgójárdán közlekedhetnek a két terminál között.

Időtöltés az RDU repülőtéren

A Raleigh-Durhami repülőtér számos érdekességet tartogat, többek között egy művészeti kiállítás is helyet kapott a repülőtéren, állandó és időszaki tárlatokkal. Spaszolgáltatások vehetők igénybe az 1-es terminálon az A7-es kapunál, a 2-es terminálon pedig a C3-as kapunál.

Valutaváltás az RDU repülőtéren

A 2-es terminálon a jegyértékesítési pontoknál és a poggyászfelvétel mellett találhatók pénzváltók.

Hotelek az RDU repülőtér környékén

Akár a csatlakozó járatra vársz, vagy másnapra halasztották a járatod indulását, esetleg azért van szükséged szállásra, mert a repülőtér közelében van dolgod, több mint 20 hotel és szálláslehetőség közül válogathatsz a környéken.

Látnivalók az RDU repülőtér környékén

 • Chapel Hill’s planetárium
 • Raleigh művészeti és történeti múzeumai
 • a Research Triangle egyetemei
 • Johnson-tó

További információ az RDU repülőtérről ezen az oldalon.

Facebook
Instagram
Twitter