Ugrás a fő tartalomra

Isztambuli Atatürk repülőtér (IST)

Mindegy, hogy az Atatürk repülőtérről tartasz Isztambulba vagy a városból az Atatürk repülőtérre, az Uberre számíthatsz.

Yeşilköy, 34149 Bakırköy/Istanbul, Turkey
+90 212-463-30-00

Utazás okosabban

Világszerte igényelhetsz fuvart

A gombra koppintva több mint 500 nagyobb repülőtéren vehetsz igénybe reptéri fuvart.

Úgy közlekedhetsz, mint a helyiek

Hagyd a részleteket az alkalmazásra és a sofőrödre, hogy ne neked kelljen egy ismeretlen városban navigálnod.

Az Uberrel otthon érezheted magadat

Rendelkezésedre állnak a kedvenc funkcióid, például a valós idejű díjszabás és a készpénz nélküli fizetés olyankor is, amikor új helyen vagy.

Uber díjbecslő

A feltüntetett utasárak pusztán becsült összegek, amelyek nem tartalmazzák a kedvezmények, a forgalomból eredő késések és az egyéb tényezők miatti árváltozásokat. Fix díjak és minimálisan fizetendő díjak lehetnek érvényben. A tényleges árak változhatnak.

Vezetési módok

 • Taxi Yellow1-4

  Taxi rides made easy

 • Taxi Turquoise1-4

  Premium taxi ride with comfortable vehicle

Repülőtérről induló Uber-fuvar igénylése

Nyisd meg az alkalmazást, és igényelj fuvart

Amikor készen állsz a repülőtér elhagyására, nyisd meg az alkalmazást, és igényelj fuvart. Válaszd ki a csoport létszámának és a poggyász mennyiségének megfelelő fuvarlehetőséget.

Kövesd az alkalmazás utasításait

Közvetlenül az alkalmazásban kaphatsz útbaigazítást a felvételi ponttal kapcsolatban. Előfordulhat, hogy a reptéren is lesznek jelzések.

Találkozó a sofőröddel

Menj az alkalmazás által megadott kijelölt felvételi helyre. Fontos: a felvételi hely nem minden esetben a legközelebbi kijáratnál található. Ha nem találod a sofőrödet, vedd fel vele a kapcsolatot az alkalmazáson keresztül.

Tippek az isztambuli Atatürk repülőtérrel kapcsolatban

Wifi az Atatürk reptéren

Az Atatürk repülőtéren 2 órán keresztül áll rendelkezésre ingyenes wifi. A hozzáféréshez olyan mobiltelefonszám szükséges, amely alkalmas arra, hogy SMS-t fogadj Törökországban – vagy használhatod a repülőtér fizetős wifiszolgáltatását.

Parkolás az isztambuli Atatürk repülőtéren

Az isztambuli Atatürk repülőtéren különféle parkolási lehetőségek állnak rendelkezésre, a gyors kiszállást és a hosszú ideig való parkolást egyaránt lehetővé téve. Miután leparkoltál, a reptéri busszal juthatsz át az isztambuli Atatürk repülőtérre.

Poggyászmegőrzés az Atatürk repülőtéren

A nemzetközi terminálon és a belföldi terminálon egyaránt van poggyászmegőrző, ahol azok az utasok, akiknek sokáig kell várakozniuk a következő járatra, biztonságban elhelyezhetik csomagjaikat, utána pedig felfedezhetik Isztambult.

Az utasok leggyakoribb kérdései

Az Uber szolgáltatása rendelkezésre áll az Atatürk repülőtéren, így kényelmesen és egyszerűen juthatsz el úti célodhoz.

A felvételi helyet a fuvarigénylés után az Uber alkalmazásban tudod megtekinteni.

Még ha nem is hosszú az út, az Atatürk repülőtérre tartó vagy onnan induló fuvarok díjára azért befolyással lehet az időpont, a forgalom és más tényezők is. Az utak hozzávetőleges áráról az Uber fuvardíjbecslő funkciójával tájékozódhatsz.

A felvétel ideje a napszaktól, az úton lévő sofőrök számától és még sok más tényezőtől függően változhat.

További információ

Másik repülőtérre tartasz?

Világszerte már több mint 500 repülőtérről és repülőtérre igényelhetsz Uber-fuvart.
Repülőtér keresése

Atatürk nemzetközi repülőtér – látogatói információk

Az Uber tökéletes választás azoknak az utasoknak, akiknek a járata az isztambuli Atatürk repülőtérre érkezik, vagy onnan indul. Az utasok összlétszámát tekintve Törökország legforgalmasabb repülőtere, világviszonylatban pedig a dobogó második fokán áll a legtöbb nonstop repülőjárat fogadását tekintve. Isztambul központjából nagyjából 40 percbe telik az út az Atatürk repülőtérig, ezért tökéletes választás bárkinek, akinek a járata a városba érkezik, vagy onnan indul. Saját autó nélkül is könnyen megközelíthető a repülőtér metróval, helyi járatos busszal, távolsági buszjáratokkal vagy Uber-fuvarral.

Az isztambuli Atatürk repülőtér termináljai

A repülőtéren 2 utasterminál található: a belföldi és a nemzetközi. Nevéhez hűen a belföldi terminál a Törökországon belüli járatokat bonyolítja, a nemzetközi terminál pedig a nemzetközi és interkontinentális járatokat. A két terminál össze van kapcsolva, ezért a többi hasonló méretű repülőtérhez képest viszonylag egyszerű a közlekedés a kettő között. Mindkét terminálon van wifikapcsolat, és mobiltöltő-állomások is találhatók a repülőtér számos pontján.

Belföldi terminál

 • Turkish Airlines
 • Primeclass váróterem

Nemzetközi terminál

 • Air France
 • Emirates
 • Egyéb interkontinentális és nemzetközi légitársaságok
 • HSBC Premier váróterem

Étkezés az isztambuli Atatürk repülőtéren

Számtalan étterem közül válogathatunk a repülőtéren, legyen szó friss, hagyományos török fogásokról vagy gyorsételekről. Ha inkább a svédasztalra szavazol, vagy csak gyorsan harapnál valamit, akkor is számtalan lehetőség közül válogathatsz.

Közlekedés az isztambuli Atatürk repülőtéren

A belföldi és a nemzetközi terminál nagyon közel van egymáshoz, ezért gyorsan eljuthatsz egyikből a másikba gyalog, de ha sietsz, igénybe veheted a mozgójárdákat.

Időtöltés az Atatürk repülőtéren

Remek kikapcsolódást nyújtanak a kiváló vásárlási lehetőségek, például a vámmentes üzletek és az Old Bazaar bevásárlóközpont, ahol hagyományos török termékeket találsz, például fűszereket, üvegárukat és ékszereket. A vámmentes üzletek alkoholos italok, kozmetikumok, parfümök és édességek széles választékát kínálják, így nem fog gondot okozni, hogy milyen szuvenírt vásárolj családtagjaidnak és barátaidnak. Lehetőség van még spa szolgáltatásokat és masszázst is igénybe venni – ami tökéletesen ellazít felszállás előtt –, a premier várótermek némelyike pedig zuhanyzókkal felszerelt.

Hotelek az Atatürk repülőtér környékén

Egy hotel található a repülőtéren, illetve számos másik a repülőtér közvetlen szomszédságában – mindegyik tökéletes választás, ha a kora reggeli órákban érkezel meg a repülőtérre. A hotelekben megtalálhatók a szokásos üzleti szolgáltatások, tárgyalótermek, éttermek és edzőtermek, de foglalás előtt érdemes tájékozódnod a hotel weboldalán, hogy biztosan minden olyan szolgáltatást kínálnak-e, amire szükséged van.

Látnivalók az Atatürk repülőtér környékén

Mivel a repülőtér Isztambulban található, ezért nagyon sok történelmi jelentőségű hely található a közelben:

 • kék mecset (Ahmed szultán mecsetje)
 • Galata-torony
 • fedett bazár
 • Hagia Sophia-székesegyház
 • Topkapı palota

További információ az isztambuli Atatürk repülőtérről ezen az oldalon.