Ugrás a fő tartalomra

Genfi nemzetközi repülőtér (GVA)

Mindegy, hogy a genfi repülőtérről tartasz a belvárosba vagy a belvárosból a genfi repülőtérre, az Uberre számíthatsz.

Route de l'Aéroport 21, 1215 Le Grand-Saconnex, Switzerland
+41 22-717-71-11

Világszerte igényelhetsz fuvart

A gombra koppintva 500 fontosabb repülőtér esetében vehetsz igénybe reptéri fuvart.

Úgy közlekedhetsz, mint a helyiek

Hagyd a részleteket az alkalmazásra és a sofőrödre, hogy ne neked kelljen egy ismeretlen városban navigálnod.

Az Uberrel otthon érezheted magadat

Rendelkezésedre állnak a kedvenc funkcióid, például az előzetes díjszabás és a készpénz nélküli fizetés olyankor is, amikor új helyen vagy.

A feltüntetett utasárak pusztán becsült összegek, amelyek nem tartalmazzák a kedvezmények, a forgalomból eredő késések és az egyéb tényezők miatti árváltozásokat. Fix díjak és minimálisan fizetendő díjak lehetnek érvényben. A tényleges árak változhatnak.

 • UberX1-4

  Affordable, everyday rides

 • Black1-4

  Premium rides in luxury cars

 • Van1-6

  High-end, spacious rides with professional drivers

Nyisd meg az alkalmazást, és igényelj fuvart

Amikor készen állsz a repülőtér elhagyására, nyisd meg az alkalmazást, és igényelj fuvart. Válaszd ki a csoport létszámának és a poggyász mennyiségének megfelelő fuvarlehetőséget.

Kövesd az alkalmazás utasításait

Közvetlenül az alkalmazásban kaphatsz útbaigazítást a felvételi ponttal kapcsolatban. Előfordulhat, hogy a reptéren is lesznek jelzések.

Találkozó a sofőröddel

Menj az alkalmazás által megadott kijelölt felvételi helyre. Fontos: a felvételi hely nem minden esetben a legközelebbi kijáratnál található. Ha nem találod a sofőrödet, vedd fel vele a kapcsolatot az alkalmazáson keresztül.

Wifi a genfi repülőtéren

A genfi repülőtér ingyenes wifije 120 percig áll minden utas rendelkezésére. A bejelentkezéshez szükséges hitelesítő kódot SMS-ben vagy az önkiszolgáló wifipontokon kaphatod meg. Ha túlléped a 120 percet, díj ellenében ismét feltöltheted az egyenlegedet.

Parkolás a genfi reptéren

A GVA repülőtér különféle parkolási lehetőségeket kínál, így például hosszabb parkolást a nagyobb utak, és rövidebb parkolást a gyors kiszállás és felvétel idejére.

Poggyászmegőrzés a genfi repülőtéren

A GVA repülőtéren az erre szolgáló szekrényekben vagy pedig a csomagmegőrző pultnál hagyhatod a poggyászodat. Ezek a Swiss Railways repülőtéri állomásán találhatók, körülbelül 250 méterre a fő terminálépülettől, megközelítésük pedig egy fedett járdán keresztül lehetséges.

Az Uber szolgáltatása rendelkezésre áll a genfi repülőtéren, így kényelmesen és egyszerűen juthatsz el úti célodhoz.

A felvételi helyet a fuvarigénylés után az Uber alkalmazásban tudod megtekinteni.

Még ha nem is hosszú az út, a genfi repülőtérre tartó vagy onnan induló fuvarok díjára azért befolyással lehet az időpont, a forgalom és más tényezők is. Az utak hozzávetőleges áráról az Uber fuvardíjbecslő funkciójával tájékozódhatsz.

A felvétel ideje a napszaktól, az úton lévő sofőrök számától és még sok más tényezőtől függően változhat.

Uber-sofőr vagy?

Eláruljuk, hogyan teheted még gördülékenyebbé a reptéri utakat – például hol vedd fel az utasokat, és milyen helyi szabályokat és előírásokat kell betartanod.

Másik repülőtérre tartasz?

Világszerte már több mint 500 repülőtérről és repülőtérre igényelhetsz Uber-fuvart.

Az Uber tökéletes választás azoknak az utasoknak, akiknek a járata a genfi repülőtérre érkezik, vagy onnan indul. A genfi repülőtér Svájc legforgalmasabb légikikötője, ahol évente 17 millió utas fordul meg.

Az ismertebb európai légitársaságok többsége üzemeltet járatokat ezen a repülőtéren, amely tökéletes kiindulópont Genf, annak vonzáskörzete, illetve a francia és svájci síparadicsomok és faházak felfedezéséhez. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a genfi nemzetközi repülőtér mindössze 4 km-re északnyugatra fekszik Genf belvárosától, ahová tömegközlekedési eszközökkel, reptéri transzferrel, autóval vagy Uber-fuvarral is könnyedén eljuthatunk. Forgalomtól függően busszal nagyjából 20 perc, vonattal pedig csak 6 perc az út a belvárosból a repülőtérig.

A GVA repülőtér termináljai

A genfi repülőtéren 2 fő utasterminál üzemel: az 1. terminál és a 2. terminál. Többnyire az 1. terminált használják, a 2. terminált – a repülőtér eredeti terminálját – csak a téli charterjáratoknak nyitják meg. Ebből kifolyólag jelentősen kevesebb szolgáltatás vehető itt igénybe, mint az 1. terminálon, viszont a 2. terminál ad otthont a repülőtér vasútállomásának. Az 1. terminál öt szárnyra oszlik: A, B, C, D és F.

Éttermek a GVA repülőtéren

Számos étkezési lehetőség közül válogathatunk a repülőtéren, például bisztrók, ínyenc éttermek, bárok és teaházak. Akár a nemzetközi, akár a helyi ízekért rajongsz, a genfi repülőtéren biztosan megtalálod a kedvedre való fogást.

Közlekedés a GVA repülőtéren

A repülőtér nagy része gyalog bejárható, a 2. terminált leszámítva, mivel az távolabb esik a fő termináltól. Szükség esetén buszok segítik a közlekedést a két terminál között.

Időtöltés a GVA repülőtéren

Sokféle vásárlási lehetőség kínálkozik a repülőtéren, például a vámmentes üzletek, ahol a megszokott választék vár, vagy a helyi és nemzetközi termékeket felvonultató üzletek. A vásárlók 2 VIP-szolgáltatást is igénybe vehetnek, amelyek belépőt jelentenek a váróterembe, és segítséget nyújtanak a biztonsági ellenőrzés során. A repülőtér wellness-szolgáltatásokat is kínál, például meditációs szobát és külön zuhanyzót. Ezenkívül található még a repülőtéren két, gyermekeknek fenntartott játszóterület, üzleti sarkok és tárgyalótermek.

Valutaváltás a GVA repülőtéren

A repülőtér egész területén, az érkezési és indulási oldalon egyaránt találhatók pénzváltók. A repülőtéren található bankautomaták többségéből is lehet különféle valutákat felvenni.

Hotelek a GVA repülőtér környékén

Mintegy 10 hotel található a genfi nemzetközi repülőtér közvetlen közelében, amelyek mindegyike tökéletes választás azoknak, akik csatlakozásra várnak, vagy a késő esti órákban száll le a gépük. Genf belvárosában mindenki megtalálja a pénztárcájának legmegfelelőbb szállást. Számos franciaországi és svájci síparadicsomhoz és faházhoz biztosított a közlekedés a régióban.

Látnivalók a GVA repülőtér környékén

 • Jet d’Eau (szökőkút)
 • Genfi-tó
 • Salève-hegy
 • óváros
 • Szent Péter-katedrális

További információ a GVA repülőtérről ezen az oldalon.

Facebook
Instagram
Twitter