Ugrás a fő tartalomra

Washington-Ronald Reagan nemzeti repülőtér (DCA)

Mindegy, hogy a DCA reptérről a National Mall parkhoz szeretnél utazni vagy vásárolgatni indulsz Alexandria óvárosába, az Uberre mindig számíthatsz.

2401 Smith Boulevard, Arlington, VA 22202
+1 703-417-8000

Utazás okosabban

Világszerte igényelhetsz fuvart

A gombra koppintva több mint 500 nagyobb repülőtéren vehetsz igénybe reptéri fuvart.

Úgy közlekedhetsz, mint a helyiek

Hagyd a részleteket az alkalmazásra és a sofőrödre, hogy ne neked kelljen egy ismeretlen városban navigálnod.

Az Uberrel otthon érezheted magadat

Rendelkezésedre állnak a kedvenc funkcióid, például a valós idejű díjszabás és a készpénz nélküli fizetés olyankor is, amikor új helyen vagy.

Uber díjbecslő

A feltüntetett utasárak pusztán becsült összegek, amelyek nem tartalmazzák a kedvezmények, a forgalomból eredő késések és az egyéb tényezők miatti árváltozásokat. Fix díjak és minimálisan fizetendő díjak lehetnek érvényben. A tényleges árak változhatnak.

Vezetési módok

 • Pool1-2

  Megosztott fuvarok – a legolcsóbb opció

 • UberX1-4

  Megfizethető fuvarok a hétköznapokra

 • Comfort1-4

  Newer cars with extra legroom

 • UberXL1-6

  Megfizethető utazás akár 6 fős csoportoknak

Fuvarigénylés a DCA repülőtérről

Akkor igényelj fuvart, ha már készen állsz rá, hogy elhagyd a repülőteret

A B és a C terminál esetén az alkalmazás meg fogja kérdezni, hogy hol szeretnél beszállni: a felső indulási szinten (jegykezelés/utasfelvétel) vagy az alsó érkezési szinten. Ügyelj rá, hogy a csoport létszámának és a poggyász mennyiségének megfelelő fuvaropciót válassz.

Hagyd el a repülőteret

Az A terminál esetén a fuvarigénylés után hagyd el az épületet, majd várj az út szélén a sofőrödre.

Ha a B vagy a C terminálra érkeztél, akkor választhatsz, hogy az alsó érkezési szint 6-os, 7-es vagy 8-as ajtóin távozva a messzebb található külső járdánál vegyenek fel, vagy pedig az új helyen, a felső érkezési szint 1-es, 3-as, 4-es és 6-os ajtóinál az út szélén.

Találkozz a sofőröddel, és ellenőrizd, hogy biztosan rá vársz-e

Mindig ellenőrizd, hogy a sofőr rendszáma megegyezik-e az alkalmazásban láthatóval. Ha nem találod a sofőrödet, vedd fel vele a kapcsolatot az alkalmazáson keresztül.

DCA repülőtér repülőtér parkolási díjai

Ha a saját autóddal szeretnél eljutni egy adott repülőtérre (pl. DCA repülőtér), itt megnézheted a parkolási díjakat.

Parkolási lehetőség

A terminál parkolóháza

B vagy C terminál parkolóháza

Gazdaságos parkoló

Díjszabás

25 USD naponta
25 USD naponta
17 USD naponta
Előfordulhat, hogy a parkolási díjaknál nem az aktuális árak jelennek meg (utolsó frissítés dátuma: 2018. november 20.).

Térkép – DCA repülőtér

A Reagan repülőtér Washington DC elsődleges repülőtere. A DCA reptérnek 4 terminálja van, amelyek közül a B és a C terminálok a legújabbak és legnagyobbak.

Az utasok leggyakoribb kérdései

Igen. Ide koppintva megtekintheted a világ azon repülőtereinek listáját, ahol igényelhetsz Uber-fuvart.

Egy Uber-fuvar ára a DCA reptérre (vagy reptérről) több tényezőtől is függ, köztük az igényelt fuvar típusától, a fuvar becsült hosszától és tartamától, az útdíjaktól, illetve a fuvarok iránti aktuális kereslettől.

Ha megadod a felvételi helyedet és az úti célodat a fenti Uber díjbecslőben, akkor még az igénylés előtt megnézheted a becsült fuvardíjat. A fuvar igénylésekor pedig már az aktuális tényezőkön alapuló, tényleges árat fogod látni.

A felvételi helyek függhetnek az igényelt fuvar típusától és a reptér méretéről is. A sofőröddel az alkalmazás utasításait követve fogsz tudni találkozni. Emellett figyelheted még a reptéren kihelyezett jelzéseket is, amelyek a repülőtér kijelölt fuvarmegosztó területeihez irányítanak.

Ha nem találod a sofőrödet, vedd fel vele a kapcsolatot az alkalmazáson keresztül.

A DCA reptérkód az USA-beli Washington DC-t jelzi.

További információ

Uber-sofőr vagy?

Eláruljuk, hogyan teheted még gördülékenyebbé a reptéri utakat – például hol vedd fel az utasokat, és milyen helyi szabályokat és előírásokat kell betartanod.

Másik repülőtérre tartasz?

Világszerte már több mint 500 repülőtérről és repülőtérre igényelhetsz Uber-fuvart.

DCA repülőtér – látogatói információk

A Washington-Ronald Reagan nemzeti repülőtér (DCA) Washington, DC első számú légikikötője, ahol évente több mint 21 millió utas fordul meg. Ez a repülőtér található a legközelebb az Egyesült Államok fővárosához, mivel mindössze nyolc kilométerre fekszik Washington belvárosától. A forgalomtól függően körülbelül 25 perc az út a belváros és a repülőtér között autóval.

A DCA repülőtér termináljai

A repülőtérnek három terminálja van (A, B és C), 44 beszállókapuval. Az összes terminálon találhatók várótermek. Az alábbi információk segítségével megtervezheted az utazásodat.

DCA repülőtér – A terminál

 • Air Canada
 • Frontier
 • Southwest
 • USO Lounge

DCA repülőtér – B terminál

 • Alaska
 • Delta
 • United
 • American Airlines Admirals Club
 • Delta Sky Club
 • United Club

DCA repülőtér – C terminál

 • American
 • American Airlines Admirals Club

DCA repülőtér – nemzetközi terminál

A repülőtér csak kanadai nemzetközi járatokat bonyolít.

Étkezés a DCA repülőtéren

Több mint 40 étkezési lehetőség közül válogathatunk, amelyek többek között gyorsételeket, könnyű harapnivalókat és nemzetközi fogásokat kínálnak. Az étkezési lehetőségek többsége a terminálokon kapott helyet, de akad néhány a biztonsági ellenőrzés előtti területen, az úgynevezett nemzeti csarnokban.

Közlekedés a DCA repülőtéren

Transzferbuszok szállítják az utasokat az A, B és C terminálok, valamint a parkoló és az autókölcsönző központ között. A buszok elején és oldalán olvasható a végállomás. A transzferjáratok éjjel-nappal üzemelnek.

Időtöltés a DCA repülőtéren

A repülőtér művészeti programja keretében regionális, országos és nemzetközi időszaki kiállításokat tekinthetünk meg. Az egykori A terminálon az egykori előtér és a mostani jegyértékesítés előtér közötti területen egy galéria kapott helyet, ahol helyi művészek munkái tekinthetők meg tárolókban és a falakon elhelyezve. Ezenkívül zenészek, énekesek, táncosok és egyéb művészek is szórakoztatják az utasokat. Számos üzletet és butikot találunk a repülőtéren az újságárusoktól a ruházati boltokig.

Valutaváltás a DCA repülőtéren

A pénzváltó a C terminál közelében, az előcsarnokban található, a biztonsági ellenőrzés előtti területen.

Hotelek a DCA repülőtér környékén

Akár a csatlakozó járatra vársz, vagy másnapra halasztották a járatod indulását, esetleg azért van szükséged szállásra, mert a repülőtér közelében van dolgod, több mint 20 hotel és szálláslehetőség közül válogathatsz a környéken.

Látnivalók a DCA repülőtér környékén

 • Georgetown városnegyed
 • a Lincoln-emlékmű és egyéb washingtoni emlékművek
 • a National Mall park és a környező múzeumok
 • a Fehér Ház

További információ a DCA repülőtérről ezen az oldalon.

Facebook
Instagram
Twitter