Ugrás a fő tartalomra

Fokvárosi nemzetközi repülőtér (CPT)

Mindegy, hogy a fokvárosi repülőtérről tartasz a belvárosba vagy a belvárosból a fokvárosi repülőtérre, az Uberre számíthatsz.

Matroosfontein, Cape Town, 7490, South Africa
+27 21-937-1200

Világszerte igényelhetsz fuvart

A gombra koppintva 500 fontosabb repülőtér esetében vehetsz igénybe reptéri fuvart.

Úgy közlekedhetsz, mint a helyiek

Hagyd a részleteket az alkalmazásra és a sofőrödre, hogy ne neked kelljen egy ismeretlen városban navigálnod.

Az Uberrel otthon érezheted magadat

Rendelkezésedre állnak a kedvenc funkcióid, például az előzetes díjszabás és a készpénz nélküli fizetés olyankor is, amikor új helyen vagy.

A feltüntetett utasárak pusztán becsült összegek, amelyek nem tartalmazzák a kedvezmények, a forgalomból eredő késések és az egyéb tényezők miatti árváltozásokat. Fix díjak és minimálisan fizetendő díjak lehetnek érvényben. A tényleges árak változhatnak.

 • UberX1-4

  Affordable, everyday rides

 • UberXL1-6

  Megfizethető utazás akár 6 fős csoportoknak

 • Black1-4

  Premium rides in luxury cars

Nyisd meg az alkalmazást, és igényelj fuvart

Ha készen állsz, nyisd meg az alkalmazást, és igényelj fuvart. Válaszd ki a csoport létszámának és a poggyász mennyiségének megfelelő fuvarlehetőséget.

Kövesd az alkalmazás utasításait

Közvetlenül az alkalmazásban kaphatsz útbaigazítást a felvételi ponttal kapcsolatban. Előfordulhat, hogy a reptéren is lesznek jelzések.

Találkozó a sofőröddel

Menj az alkalmazás által megadott kijelölt felvételi helyre. Fontos: a felvételi hely nem minden esetben a legközelebbi kijáratnál található. Ha nem találod a sofőrödet, vedd fel vele a kapcsolatot az alkalmazáson keresztül.

Wifi a fokvárosi repülőtéren

A fokvárosi nemzetközi reptér ingyenes wifit kínál az utasoknak a reptér beszállási területein. 4 órát vagy 1 GB adatot kapsz ingyen, e felett pedig az adatforgalommal arányos díjat kell fizetned.

Parkolás a fokvárosi repülőtéren

A fokvárosi repülőtér különféle parkolási lehetőségeket kínál, így a rövid és hosszú ideig való ott-tartózkodás, az érkezés és a felvétel idejére szóló parkolás lehetőségét, továbbá a parkolószolgálattal való parkolás lehetőségét.

Poggyászmegőrzés a fokvárosi repülőtéren

Lehetőséged van rá, hogy egy kisebb díj ellenében csomagodat – méretétől függetlenül – elhelyezd a fokvárosi repülőtér bal oldali csomagmegőrzőjében, amely a fő terminál belföldi érkezési oldalán található.

A fokvárosi repülőtéren rendelkezésre áll az Uber szolgáltatás, így kényelmesen és egyszerűen juthatsz el úti célodhoz.

A felvételi helyet a fuvarigénylés után az Uber alkalmazásban tudod megtekinteni.

Még ha nem is hosszú az út, a fokvárosi repülőtérre tartó vagy onnan induló Uber-fuvarok díjára azért befolyással lehet az időpont, a forgalom és más tényezők is. Az utak hozzávetőleges áráról az Uber fuvardíjbecslő funkciójával tájékozódhatsz.

A felvétel ideje a napszaktól, az úton lévő sofőrök számától és még sok más tényezőtől függően változhat.

Uber-sofőr vagy?

Eláruljuk, hogyan teheted még gördülékenyebbé a reptéri utakat – például hol vedd fel az utasokat, és milyen helyi szabályokat és előírásokat kell betartanod.

Másik repülőtérre tartasz?

Világszerte már több mint 500 repülőtérről és repülőtérre igényelhetsz Uber-fuvart.

Az Uber tökéletes választás azoknak az utasoknak, akiknek a járata a CPT repülőtérre érkezik, vagy onnan indul. A fokvárosi nemzetközi repülőtér Afrika 3. legnagyobb repülőtere, ahol évente mintegy 10 millió utas fordul meg. A repülőtér nagyjából 20 km-re fekszik Fokváros központjából, ezért remek választás a Fokváros vonzáskörzetébe tartó vagy onnan érkező utasoknak. Mivel a környéken ez az egyetlen repülőtér, amely utasszolgáltatásokat biztosít, remek kiindulópont egy fokvárosi látogatáshoz. A közlekedésre sem lehet panasz – busszal, transzferrel, taxival és Uber-fuvarral is könnyedén megközelíthető a repülőtér.

A fokvárosi repülőtér termináljai

A fokvárosi repülőtéren egy fő terminál található, amely a belföldi és a nemzetközi járatokat is kiszolgálja, ezeknek közös utasfelvételi területe van. A nemzetközi terminál a létesítmény északi részén található, a belföldi terminál pedig a déli oldalon kapott helyet. A fokvárosi nemzetközi repülőtér három szintre oszlik: földszint (érkező járatok), 2. szint (induló járatok) és 3. szint, ahol a repülőtér ételudvara található. Számos légitársaság indít járatokat a CPT repülőtérről, úgymint:

 • Airlink
 • Austrian
 • CemAir
 • Emirates
 • Ethiopian
 • FlySafair
 • Joon
 • kulula.com
 • Lufthansa
 • Qatar
 • Thomas Cook

Éttermek a fokvárosi nemzetközi repülőtéren

A repülőtéren sokféle étterem közül válogathatunk. Bárok, gyorsétkezdék, éttermek és kávézók széles választéka szolgálja ki az utasokat, bármire is áhítozzanak.

Közlekedés a CPT repülőtéren

Mivel a fokvárosi repülőtérnek mindössze egy fő terminálja van, ezért biztosan nem fogsz eltévedni.

Időtöltés a fokvárosi repülőtéren

Akár a nemzetközi, akár a helyi márkák érdekelnek, a fokvárosi nemzetközi repülőtér üzleteiben megtapasztalhatod az igazi dél-afrikai életérzést. A repülőtér boltjai többek között könyveket, bőröndöket és dél-afrikai habzóborokat is kínálnak. A vámmentes üzletekben biztosan találsz olyan szuvenírt, amivel meglepheted szeretteidet.

Várótermek a fokvárosi repülőtéren

Sok váróterem közül válogathatsz, akár dolgoznál, akár pihennél a felszállás előtt. A Bidvest premier várótermei, melyekben kényelmes ülőhelyek, wifi és kiváló ételek várnak, a nemzetközi és belföldi járatok oldalán kaptak helyet, míg az SAA Voyager platinum, az SAA Baobab premium és az SLOW várótermei igazi menedéket nyújtanak, ha szeretnéd magad mögött hagyni a repülőtéri nyüzsgést.

Hotelek a fokvárosi repülőtér környékén

A repülőtér területén található két hotel tökéletes választás azoknak az utasoknak, akik a kora reggeli órákban érkeznek a repülőtérre. Távolabb, Fokváros vonzáskörzetében különböző hotelek állnak rendelkezésre, akár pénztárcakímélő szállást, egyszerű faházat vagy luxusszobát szeretnénk.

Látnivalók a CPT repülőtér környékén

Ha van időd a csatlakozó járat indulásáig, akkor különböző látnivalók várnak. A közelben találhatók a régió leglátványosabb természeti csodái:

 • Boulders Penguin Colony (természetvédelmi terület)
 • Robben-sziget
 • Table Mountain (Táblahegy)
 • a Jóreménység foka

További információ a fokvárosi repülőtérről ezen az oldalon.

Facebook
Twitter