Preskoči na glavni sadržaj

Zračna luka London Stansted (STN)

Ideš li od zračne luke Stansted do Londona ili od Londona do zračne luke Stansted, možeš računati na Uber.

Bassingbourn Road, Stansted CM24 1QW, United Kingdom
+44 808-169-7031

Pametniji način putovanja

Zatraži vožnju diljem svijeta

Dodirni ikonu i dogovori prijevoz do i od zračne luke u više od 500 velikih središta.

Kreći se poput lokalnog stanovnika

Pojedinosti prepusti aplikaciji i vozaču kako se ne bi morao/la snalaziti po nepoznatom gradu.

Osjećaj se kao kod kuće uz Uber

Pronađi omiljene značajke, uključujući određivanje cijena u stvarnom vremenu i bezgotovinsko plaćanje, čak i ako si na novom mjestu.

Načini vožnje u području

 • UberX

  1-3

  Pristupačne svakodnevne vožnje

 • Green

  1-3

  Održive vožnje u električnim vozilima

 • EXEC

  1-3

  Luksuzne svakodnevne vožnje

 • UberXL

  1-5

  Povoljne vožnje za grupe do 6 osoba

 • Lux

  1-3

  Najnoviji luksuz i stil

1/5

Kako zatražiti vožnju Uberom iz zračne luke

Pokreni aplikaciju i zatraži vožnju

Kada si spreman/a izaći van, pokreni aplikaciju i zatraži vožnju. Odaberi opciju koja odgovara veličini tvoje grupe i količini prtljage.

Slijedi upute u aplikaciji

Upute o točki preuzimanja dobit ćeš izravno u aplikaciji. Znakovi mogu biti postavljeni i u zračnoj luci.

Sastani se s vozačem

Idi na dodijeljenu lokaciju preuzimanja navedenu u aplikaciji. Napominjemo da se ta lokacija možda ne nalazi uvijek na tebi najbližem izlazu. Ako ne možeš naći svojeg vozača, javi mu se putem aplikacije.

Savjeti za zračnu luku London Stansted

WiFi usluga u zračnoj luci Stansted

Omogućeno ti je 4 sata besplatne WiFi usluge u zračnoj luci Stansted Airport po danu i po registriranom uređaju. Dodatno možeš kupiti 24-satne pakete, odnosno 6-mjesečne ili 12-mjesečne pakete ako često putuješ.

Parkiranje u zračnoj luci Stansted

U zračnoj luci London Stansted postoji niz opcija parkiranja, uključujući kratkoročno, srednjoročno i dugoročno parkiranje. Obližnja parkirališta JetParks nude povoljniju alternativu.

Mjenjačnice u zračnoj luci Standsted

Bankomati su dostupni i prije i nakon sigurnosnog pregleda u zračnoj luci London Stansted. Dostupne valute uključuju GBP, EUR i USD. Postoji 7 mjenjačnica Moneycorp u zračnoj luci London Stansted u prostoru za dolaske i odlaske.

Najčešća pitanja korisnika

 • Uber je dostupan u zračnoj luci STN, stoga možeš uživati u udobnoj i praktičnoj vožnji kamo god trebaš ići.

 • Čak i ako vožnja nije vrlo duga, na cijene vožnje Uberom do i od zračne luke Stansted mogu utjecati vrijeme, promet i drugi čimbenici. Troškovi parkiranja i naknade zračne luke također se mogu dodati konačnoj cijeni tvoje vožnje.

 • Za pronalazak lokacije preuzimanja provjeri aplikaciju Uber nakon što zatražiš vožnju.

 • Vrijeme preuzimanja može varirati ovisno o dobu dana, broju vozača na cesti i drugim čimbenicima. Nakon što zatražiš vožnju, provjeri aplikaciju za procijenjeno vrijeme čekanja.

Više informacija

Voziš na Uberu?

Saznaj kako poboljšati vožnje do zračne luke – od mjesta preuzimanja korisnika do poštivanja lokalnih pravila i propisa.

Ideš u drugu zračnu luku?

Dogovori iskrcaj i preuzimanje u više od 600 zračnih luka u cijelom svijetu.

Što možeš raditi na terminalima zračne luke London Stansted

Uber je idealan izbor za ljude koji dolaze ili odlaze iz zračne luke STN. Zračna luka London Stansted opslužuje više od 27 milijuna putnika svake godine i glavno je londonsko žarište za putovanja u i iz europskih zemalja. To je 3. najprometnija zračna luka u Londonu i 4. u Ujedinjenoj Kraljevini. London Stansted nalazi se u Stanstead Mountfitchetu, u Essexu, otprilike 55 km (34 milje) sjeveroistočno od Londona – oko 1,5 h automobilom, ovisno o uvjetima u prometu. Sveučilište Cambridge također je blizu, nešto više od 45 km (28 milja) sjeverno od Stansteda.

Terminal zračne luke Stansted

Zračna luka Stansted ima samo jedan terminal s 88 izlaza za odlaske. U zračnoj luci Stansted djeluje više od 30 zračnih prijevoznika, između ostalih:

 • Air Corsica
 • Air Moldova
 • Aurigny
 • British Airways
 • easyJet
 • Emirates
 • Eurowings
 • Flybe
 • Jet2.com
 • Pegasus
 • Ryanair
 • Thomas Cook
 • TUI

Restorani zračne luke Stansted

Izbor je hrane i pića u zračnoj luci London Stansted širok. I u štićenoj zoni i u javnom području naći ćeš velik izbor da zadovoljiš svoje želje, od brze hrane s nogu do lokalnih klasika.

Kretanje po zračnoj luci London Stansted

Zračna luka STN malena i lako se njome kretati pješice i ne moraš brinuti hoćeš li pronaći autobuse ili vlakove zračne luke da te odvedu do tvog izlaza.

Što možeš raditi u zračnoj luci Stansted

U mnogobrojnim trgovinama zračne luke Stansted naći ćeš sve svjetski poznate robne marke iz područja mode, kozmetike, modnih dodataka, tehnologije, alkoholnih pića i više. Sve trgovine nalaze se na strani za odlaske iza šaltera za prijavu putnika, dok strana za dolaske ima bescarinsku trgovinu iza zone za podizanje prtljage i minimarkete na glavnom terminalu. Zračna luka Stansted ima i opciju klikni i pokupi pomoću koje možeš naručiti proizvode prije nego stigneš u zračnu luku i oni će biti spremni da ih preuzmeš kad stigneš.

Prostor za molitvu / kapelica zračne luke Stansted

Jedna prostorija za molitvu nalazi se nasuprot zone za prijavu, a druga je blizu salona Escape u glavnom prostoru za odlaske, kad prođeš sigurnosnu provjeru. Prostorije za molitvu otvorene su 24 sata dnevno za sve, bez obzira na vjersku pripadnosti i opredjeljenje.

Hoteli u blizini zračne luke Stansted

Mnogi hoteli u okolici zračne luke Stansted nalaze se par minuta od terminala, tako da se možeš opustiti i odmoriti prije velikog leta. Bilo da imaš let rano ujutro i želiš biti blizu da možeš duže spavati ili si ovdje između letova i ne želiš otići predaleko od zračne luke. Stansted nudi različite mogućnosti za zadovoljavanje tvojih potreba, a ako rezerviraš izravno putem zračne luke možeš uštedjeti i do 40 %. Mnogi hoteli u okolici, a i United Business Centre od kojega te s terminala dijeli samo kratka vožnja automobilom, raspolažu prostorijama za sastanke. Dakako, budući da je Stansted toliko blizu samom Londonu, mnoge vrste smještaja nalaze se unutar par sati od zračne luke.

Točke interesa u blizini Stansteda

 • Hatfield Forest
 • muzej igračaka House on the Hill
 • dvorac Mountfitchet

Više informacija o zračnoj luci STN pronađiovdje.

Facebook
Instagram
Twitter

Ova stranica sadrži informacije s web-mjesta trećih strana koje Uber ne kontrolira i koje se mogu povremeno mijenjati ili ažurirati. Sve informacije na ovoj stranici koje nisu izravno povezane s Uberom ili njegovim operacijama služe samo u informativne svrhe i ni u kom slučaju se na njih ne može pozivati niti ih se tumačiti za stvaranje bilo kakvih jamstava, izričitih ili implicitnih, u odnosu na ovdje navedene informacije. Određeni zahtjevi i značajke razlikuju se prema državama, regijama i gradovima. Promotivni popust važeći je samo za nove korisnike. Ova se promocija ne može kombinirati s drugim ponudama i ne primjenjuje se na napojnice. Ograničena dostupnost. Ponuda i odredbe podliježu promjenama.