Preskoči na glavni sadržaj
Uber
Uber

Zračna luka Istanbul Atatürk (IST)

Ideš li od zračne luke Atatürk do Istanbula ili od grada do zračne luke Atatürk, možeš računati na Uber.

Yeşilköy, 34149 Bakırköy/Istanbul, Turkey
+90 212-463-30-00

Pametniji način putovanja

Zatraži vožnju diljem svijeta

Dodirni tipku za prijevoz do i od zračne luke u više od 500 velikih središta.

Kreći se poput lokalnog stanovnika

Pojedinosti prepusti aplikaciji i vozaču kako se ne bi morao/la snalaziti po nepoznatom gradu.

Uz Uber se osjećaš kao kod kuće

Pronađi omiljene značajke, uključujući određivanje cijena u stvarnom vremenu i bezgotovinsko plaćanje, čak i ako si na novom mjestu.

Uberov alat za procjenu cijene

Primjeri cijena za korisnike samo su procjene i ne odražavaju promjene zbog popusta, prometnih gužvi ili drugih čimbenika. Primjenjivati se mogu fiksne cijene i minimalne naknade. Stvarne cijene mogu se razlikovati.

Načini vožnje

 • Taxi Yellow1-4

  Taxi rides made easy

 • Taxi Turquoise1-4

  Premium taxi ride with comfortable vehicle

Kako zatražiti vožnju Uberom iz zračne luke

Pokreni aplikaciju i zatraži vožnju

Kada si spreman/a izaći van, pokreni aplikaciju i zatraži vožnju. Odaberi opciju koja odgovara veličini tvoje grupe i količini prtljage.

Slijedi upute u aplikaciji

Upute o točki preuzimanja dobit ćeš izravno u aplikaciji. Znakovi mogu biti postavljeni i u zračnoj luci.

Sastani se s vozačem

Idi na dodijeljenu lokaciju preuzimanja specificiranu u aplikaciji. Napominjemo da se ta lokacija možda uvijek ne nalazi na tebi najbližem izlazu. Ako ne možeš naći svojeg vozača, javi mu se putem aplikacije.

Savjeti za zračnu luku Atatürk Istanbul

WiFi usluga u zračnoj luci Atatürk

Besplatna WiFi usluga dostupna je u zračnoj luci Atatürk tijekom 2 sata. Za pristup ti je potreban mobilni telefon na koji možeš primati tekstualne poruke u Turskoj ili se možeš koristiti WiFi uslugom zračne luke uz plaćanje.

Parkiranje u zračnoj luci Istanbul Atatürk

U zračnoj luci Istanbul Atatürk postoji više mogućnosti parkiranja, kako za brze iskrcaje, tako i za dugotrajno parkiranje. Nakon što parkiraš, odvezi se shuttleom u zračnu luku Istanbul Atatürk.

Odlaganje prtljage u zračnoj luci Atatürk

I na međunarodnom i na domaćem terminalu postoje garderobe kojima je putnicima čije presjedanje dugo traje omogućeno da sigurno odlože torbe i posjete Istanbul.

Najčešća pitanja korisnika

Uber je dostupan u zračnoj luci Atatürk, stoga možeš uživati u udobnoj i praktičnoj vožnji kamo god trebaš ići.

Za pronalazak lokacije preuzimanja provjeri aplikaciju Uber nakon što zatražiš vožnju.

Čak i ako vožnja nije vrlo duga, na cijene vožnje Uberom do i od zračne luke Atatürk mogu utjecati vrijeme, promet i drugi čimbenici. Provjeri Uberov alat za procjenu cijene za okvirne cijene vožnje.

Vrijeme preuzimanja može varirati ovisno o dobu dana, broju vozača na cesti i još mnogo toga.

Više informacija

Ideš u drugu zračnu luku?

Iskrcaj i preuzimanje u više od 500 zračnih luka na svijetu.
Pronađi zračnu luku

Informacije za posjetitelje međunarodne zračne luke Atatürk

Uber je idealan za putnike koji lete iz ili u zračnu luku Istanbul Atatürk. Zračna luka Istanbul Atatürk najveća je zračna luka u Turskoj po ukupnom broju putnika i 2. na svijetu po broju stalnih odredišta. Vožnja od centra Istanbula do zračne luke Atatürk traje oko 40 minuta, tako da je ova zračna luka odličan izbor za bilo koga tko leti u ili iz Istanbula. Za putnike koji nemaju automobil međunarodna zračna luka Atatürk lako je dostupna podzemnom željeznicom, autobusom ili Uberom.

Terminali zračne luke Istanbul Atatürk

Zračna luka Atatürk ima 2 putnička terminala: tuzemni terminal i međunarodni terminal. Kao što je za očekivati, tuzemni terminal opslužuje letove unutar Turske, dok međunarodni terminal opslužuje međunarodne i interkontinentalne letove. Terminali su povezani, što tuzemna presjedanja u međunarodnoj zračnoj luci Atatürk čini relativno jednostavnima u usporedbi s nekim drugim zračnim lukama te veličine. WiFi je dostupan na oba terminala, a stanica za punjene mobilnih telefona ima po cijeloj zračnoj luci.

Tuzemni terminal

 • Turkish Airlines
 • Salon Primeclass

Međunarodni terminal

 • Air France
 • Emirates
 • Drugi interkontinentalni i međunarodni letovi
 • Salon HSBC Premier

Blagovanje u zračnoj luci Istanbul Atatürk

U zračnoj luci Atatürk ima mnogo različitih restorana, od restorana s tradicionalnom turskom hranom do raznih restorana brze hrane. Bilo da želiš uživati u švedskom stolu ili brzom obroku, mogućnosti su brojne i naći će se ponešto za svačije nepce.

Kretanje po zračnoj luci Istanbul Atatürk

Tuzemni i međunarodni terminali vrlo su blizu jedan drugom te se između njih možeš brzo kretati pješice ili ubrzati korak s pomoću pokretnih traka – savršeno ako si u žurbi.

Što možeš raditi u zračnoj luci Atatürk

Glavna zabava u zračnoj luci Atatürk izvrsna su područja za kupnju, od velike bescarinske trgovine do Starog bazara, gdje možeš naći izvorne turske proizvode kao što su začini, staklenina i nakit. Bescarinske trgovine zračne luke Atatürk idealno su mjesto za kupnju poklona prijateljima i obitelji, s ogromnim izborom alkohola, kozmetike, parfema i slastica. Druge aktivnosti uključuju objekte za spa i masažu – savršeno za opuštanje prije leta – dok neki vrhunski saloni nude i jedinice za tuširanje.

Hoteli u blizini zračne luke Atatürk

Postoji jedan hotel unutar međunarodne zračne luke Atatürk i brojni drugi u neposrednoj blizini, idealni za ljude koji stižu u rane jutarnje sate. U hotelima ćeš naći uobičajen spektar poslovnih sadržaja, prostorije za sastanke, restorane i teretane, no najbolje je provjeriti web-mjesto hotela i uvjeriti se da nudi sve što ti je potrebno.

Točke interesa u blizini zračne luke Atatürk

Kao što je za očekivati, u blizini zračne luke Atatürk postoji nekoliko povijesnih točaka interesa, uključujući:

 • Plavu džamiju
 • Toranj Galata
 • Veliki Bazar
 • Aja Sofiju
 • Palaču Topkapi

Više informacija o zračnoj luci Istanbul Atatürk pronađiovdje.