Preskoči na glavni sadržaj

Međunarodna zračna luka Istanbul (ist)

Looking for an alternative to the traditional Zračna luka Istanbul shuttle or taxi? Whether you’re heading from IST Airport to Istanbul or from the city to Istanbul International Airport, get where you’re going with the Uber app you already know. Request a ride to and from IST at the tap of a button.

Tayakadın District Terminal Street No.1, 34283 Arnavutköy/Istanbul, Turkey
+90 4441442

Rezerviraj vožnju na Uberu unaprijed u zračnoj luciMeđunarodna zračna luka Istanbul

Dovrši svoje planove još danas rezerviranjem vožnje Uberom do zračne luke Međunarodna zračna luka Istanbul. Zatraži vožnju do 30 dana prije leta, u bilo koje vrijeme i bilo koji dan u godini.
Odredište
Odaberi datum i vrijeme

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2023/02/07.

3:19 PM
open

Usluga Reserve možda nije dostupna na tvojoj lokaciji preuzimanja

Bolje planiranje putovanja

Naručuj vožnje širom svijeta

Dodirni gumb i naruči vožnju – Uber je prisutan u više od 500 zračnih luka.

Kreći se gradom kao da u njemu živiš

Prepusti detalje aplikaciji i vozaču tako da se ne moraš brinuti o tome kako ćeš se snaći u nepoznatom gradu.

S Uberom se možeš osjećati kao kod kuće

I u drugom gradu možeš se koristiti svim značajkama koje su ti najvažnije, poput prikaza cijene u stvarnom vremenu i bezgotovinskog plaćanja.

Načini vožnje u području

 • Courier

  1-4

  Šalji i primaj pakete

 • Taxi Yellow

  1-4

  Taxi rides made easy

 • Taxi Turquoise

  1-4

  Premium taxi ride with comfortable vehicle

Preuzimanje u zračnoj luci Zračna luka Istanbul (IST)

Pokreni aplikaciju i zatraži vožnju

Kad sve bude spremno, pokreni aplikaciju Uber i zatraži vožnju do svojeg odredišta. Odaberi neku od opcija prijevoza koje nudi zračna luka IST i koja odgovara veličini tvoje grupe i količini prtljage.

Slijedi upute u aplikaciji

Upute o točkama preuzimanja u zračnoj luci Zračna luka Istanbul dobit ćeš izravno putem aplikacije. Lokacije preuzimanja mogu se razlikovati ovisno o terminalu. Oznake lokacija preuzimanja za dijeljenje vožnje također mogu biti dostupne u zračnoj luci Međunarodna zračna luka Istanbul.

Sastani se s vozačem

Idi na lokaciju preuzimanja u zračnoj luci IST navedenu u aplikaciji. Napominjemo da ta lokacija možda nije uvijek na tebi najbližem izlazu. U aplikaciji će se prikazati ime vozača, broj registracijske pločice i boja automobila. Provjeri sve te podatke prije nego što sjedneš u automobil. Ako ne možeš naći svojeg vozača, javi mu se putem aplikacije.

Savjeti za zračnu luku Istanbul

WiFi usluga u zračnoj luci Atatürk

U zračnoj luci IST Wi-Fi usluga besplatno se može koristiti najviše 2 sata. Za pristup ti je potreban mobilni telefon na koji možeš primati SMS poruke u Turskoj. Ako ga nemaš, možeš upotrijebiti Wi-Fi u zračnoj luci koji se plaća.

Parkiranje u zračnoj luci Istanbul

U zračnoj luci Istanbul postoji više mogućnosti parkiranja, kako za brze iskrcaje, tako i za dugotrajno parkiranje. Nakon što parkiraš, odvezi se shuttleom u zračnu luku IST.

Odlaganje prtljage u zračnoj luci IST

I na međunarodnom i na domaćem terminalu postoje garderobe kojima je putnicima čije presjedanje dugo traje omogućeno da sigurno odlože torbe i posjete Istanbul.

Najčešća pitanja korisnika

 • Uber je dostupan u zračnoj luci Istanbul, stoga možeš uživati u udobnoj i praktičnoj vožnji kamo god trebaš ići.

 • Za pronalazak lokacije preuzimanja provjeri aplikaciju Uber nakon što zatražiš vožnju.

 • Čak i ako vožnja nije vrlo duga, na cijene vožnje Uberom do i od zračne luke Istanbul mogu utjecati vrijeme, promet i drugi čimbenici. Za okvirne cijene vožnje upotrijebi alat za procjenu cijene u aplikaciji Uber.

 • Vrijeme preuzimanja može varirati ovisno o dobu dana, broju vozača na cesti i još mnogo toga.

Više informacija

Ideš u drugu zračnu luku?

Dogovori iskrcaj i preuzimanje u više od 600 zračnih luka u cijelom svijetu.

Informacije za posjetitelje međunarodne zračne luke Istanbul

Uber je idealan za putnike koji dolaze u zračnu luku Istanbul ili odlaze iz nje. Zračna luka IST najveća je zračna luka u Turskoj po ukupnom broju putnika i druga na svijetu po broju odredišta sa stalnim letovima. Vožnja od centra Istanbula do zračne luke IST traje oko 40 minuta, tako da je ova zračna luka odličan izbor za svakog tko leti u Istanbul ili iz njega. Putnici koji nemaju automobil do međunarodne zračne luke Istanbul lako mogu doći podzemnom željeznicom, autobusom ili Uberom.

Terminali zračne luke Istanbul

Zračna luka Atatürk ima 2 putnička terminala: za domaće i međunarodne letove. Kao što sam naziv govori, terminal za domaće letove opslužuje letove unutar Turske, dok međunarodni terminal opslužuje međunarodne i interkontinentalne letove. Terminali su povezani, što presjedanja na lokalnim letovima u međunarodnoj zračnoj luci Istanbul čini relativno jednostavnima u usporedbi s nekim drugim zračnim lukama te veličine. Wi-Fi je dostupan na oba terminala, a po cijeloj zračnoj luci na više se mjesta mogu puniti mobilni telefoni.

Terminal za domaće letove

 • Turkish Airlines
 • Salon Primeclass

Terminal za međunarodne letove

 • Air France
 • Emirates
 • Drugi interkontinentalni i međunarodni letovi
 • Salon HSBC Premier

Ugostiteljska ponuda u zračnoj luci Istanbul

U zračnoj luci IST ima mnogo različitih restorana, od restorana s tradicionalnom turskom hranom do raznih restorana brze hrane. Bilo da želiš uživati u švedskom stolu ili brzom obroku, mogućnosti su brojne i naći će se ponešto za svačije nepce.

Kretanje po zračnoj luci Istanbul

Terminali za domaće i međunarodne letove vrlo su blizu jedan drugom te se između njih možeš brzo kretati pješice, a ako si u žurbi, savršeno će ti poslužiti pokretne trake.

Ponuda aktivnosti u zračnoj luci Istanbul

Glavna zabava u zračnoj luci Istanbul izvrsna su mjesta za kupnju, od velike bescarinske trgovine do Starog bazara, gdje možeš naći izvorne turske proizvode kao što su začini, staklenina i nakit. Bescarinske trgovine zračne luke Istanbul idealno su mjesto za kupnju poklona prijateljima i obitelji, s ogromnim izborom alkoholnih pića, kozmetike, parfema i slastica. Druge aktivnosti uključuju objekte za spa i masažu, koji su savršeni za opuštanje prije leta, a u nekim luksuznijim salonima moguće je i tuširanje.

Hoteli u blizini zračne luke Istanbul

Postoji jedan hotel u sklopu međunarodne zračne luke Istanbul, dok su brojni drugi u neposrednoj blizini zračne luke i idealni su za putnike koji tamo stignu u rane jutarnje sate. U hotelima su dostupni uobičajeni sadržaji za sve poslovne klijente kao što su sale za sastanke, restorani i teretane. No želiš li sa sigurnošću utvrditi da neki od njih sadrži sve što ti je potrebno, najbolje je da provjeriš web-mjesto tog hotela.

Znamenitosti u blizini zračne luke Istanbul

Kao što je za očekivati, u blizini zračne luke Istanbul nekoliko je povijesnih lokaliteta, uključujući sljedeće:

 • Plava džamija
 • Toranj Galata
 • Veliki Bazar
 • Aja Sofija
 • Palača Topkapi

Više informacija o međunarodnoj zračnoj luci Istanbul pronađi ovdje.

Ova stranica sadrži informacije s web-mjesta trećih strana koje Uber ne kontrolira i koje se mogu povremeno mijenjati ili ažurirati. Sve informacije na ovoj stranici koje nisu izravno povezane s Uberom ili njegovim operacijama služe samo u informativne svrhe i ni u kom slučaju se na njih ne može pozivati niti ih se tumačiti za stvaranje bilo kakvih jamstava, izričitih ili implicitnih, u odnosu na ovdje navedene informacije. Određeni zahtjevi i značajke razlikuju se prema državama, regijama i gradovima. Promotivni popust važeći je samo za nove korisnike. Ova se promocija ne može kombinirati s drugim ponudama i ne primjenjuje se na napojnice. Ograničena dostupnost. Ponuda i odredbe podliježu promjenama.