Preskoči na glavni sadržaj

Međunarodna zračna luka Ženeva (GVA)

Ideš li od zračne luke Ženeva do centra grada ili od centra grada do zračne luke Ženeva, možeš računati na Uber.

Route de l'Aéroport 21, 1215 Le Grand-Saconnex, Switzerland
+41 22-717-71-11

Rezerviraj vožnju na Uberu unaprijed u zračnoj luciMeđunarodna zračna luka Ženeva

Dovrši svoje planove još danas rezerviranjem vožnje Uberom do zračne luke Međunarodna zračna luka Ženeva. Zatraži vožnju do 30 dana prije leta, u bilo koje vrijeme i bilo koji dan u godini.
Odredište
Odaberi datum i vrijeme

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2021/06/21.

Pametniji način putovanja

Zatraži vožnju diljem svijeta

Dodirni ikonu i dogovori prijevoz do i od zračne luke u više od 500 velikih središta.

Kreći se poput lokalnog stanovnika

Pojedinosti prepusti aplikaciji i vozaču kako se ne bi morao/la snalaziti po nepoznatom gradu.

Osjećaj se kao kod kuće uz Uber

Pronađi omiljene značajke, uključujući određivanje cijena u stvarnom vremenu i bezgotovinsko plaćanje, čak i ako si na novom mjestu.

Načini vožnje u području

 • UberX

  1-4

  Povoljne, svakodnevne vožnje

 • Black

  1-4

  Premium vožnje u luksuznim automobilima

 • Van

  1-6

  Premium rides in spacious cars for groups up to 6

 • Green

  1-4

  Električna i hibridna vozila

1/4

Kako zatražiti vožnju Uberom iz zračne luke

Pokreni aplikaciju i zatraži vožnju

Kada si spreman/a izaći van, pokreni aplikaciju i zatraži vožnju. Odaberi opciju koja odgovara veličini tvoje grupe i količini prtljage.

Slijedi upute u aplikaciji

Upute o točki preuzimanja dobit ćeš izravno u aplikaciji. Znakovi mogu biti postavljeni i u zračnoj luci.

Sastani se s vozačem

Idi na dodijeljenu lokaciju preuzimanja navedenu u aplikaciji. Napominjemo da se ta lokacija možda ne nalazi uvijek na tebi najbližem izlazu. Ako ne možeš naći svojeg vozača, javi mu se putem aplikacije.

Savjeti za zračnu luku Ženeva

WiFi usluga u zračnoj luci Ženeva

Besplatna WiFi usluga u zračnoj luci Ženeva dostupna je svim putnicima tijekom 120 minuta. Zatraži kod za autentifikaciju putem SMS poruke ili na samoposlužnim WiFi kioscima i prijavi se. Nakon isteka razdoblja od 120 minuta možeš kupiti dodatni kredit.

Parkiranje u zračnoj luci Ženeva

Za parkiranje u zračnoj luci GVA dostupno je nekoliko opcija, uključujući dugotrajno parkiranje za duža putovanja i kratkotrajno parkiranje za brze iskrcaje i preuzimanja.

Odlaganje prtljage u zračnoj luci Ženeva

U zračnoj luci GVA svoje torbe možeš ostaviti u garderobi u ormarićima ili na pultu. Oni se nalaze na stanici švicarske željeznice u zračnoj luci, oko 250 metara od zgrade glavnog terminala kroz natkriveni prolaz.

Najčešća pitanja korisnika

 • Uber je dostupan u zračnoj luci Ženeva, stoga možeš uživati u udobnoj i praktičnoj vožnji kamo god trebaš ići.

 • Za pronalazak lokacije preuzimanja provjeri aplikaciju Uber nakon što zatražiš vožnju.

 • Čak i ako vožnja nije vrlo duga, na cijene vožnje Uberom do i od zračne luke Ženeva mogu utjecati vrijeme, promet i drugi čimbenici. Provjeri Uberov alat za procjenu cijene za okvirne cijene vožnje.

 • Vrijeme preuzimanja može varirati ovisno o dobu dana, broju vozača na cesti i još mnogo toga.

Više informacija

Voziš na Uberu?

Saznaj kako poboljšati vožnje do zračne luke – od mjesta preuzimanja korisnika do poštivanja lokalnih pravila i propisa.

Ideš u drugu zračnu luku?

Dogovori iskrcaj i preuzimanje u više od 600 zračnih luka u cijelom svijetu.

Otkrij što možeš raditi na terminalima zračne luke Ženeva

Uber je idealan za putnike koji lete u ili iz zračne luke Ženeva. Sa 17 milijuna putnika svake godine, zračna luka Ženeva jedna je od najprometnijih švicarskih zračnih luka.

U zračnoj luci djeluje većina glavnih europskih zračnih prijevoznika i to je najlakši način da se iz inozemstva stigne do Ženeve, njenog okolnog gradskog područja te mnogih francuskih i švicarskih skijaških centara i planinskih kućica. Nadalje, međunarodna zračna luka Ženeva nalazi se oko 4 kilometra (2,5 milje) sjeverozapadno od centra Ženeve te je lako dostupna javnim prijevozom, shuttleom, automobilom ili Uberom. Autobusu treba oko 20 minuta, ovisno o prometnu, a kratka vožnja vlakom od grada do zračne luke traje samo 6 minuta.

Terminali zračne luke GVA

Zračna luka Ženeva ima 2 glavna putnička terminala: terminal 1 i terminal 2. Terminal 1 u upotrebi je mnogo češće jer je terminal 2 – prvotni terminal zračne luke – u upotrebi samo u zimskoj sezoni charter letova. Kao takav on ima i daleko manje sadržaja nego terminal 1, ali na njemu se nalazi željeznička stanica zračne luke. Terminal 1 podijeljen je u 5 pristaništa: A, B, C, D i F.

Restorani zračne luke GVA

U zračnoj luci Ženeva ima mnogo različitih restorana, od bistroa i finih restorana do barova i čajana. Bilo da voliš svjetsku ili lokalnu kuhinju, zračna luka Ženeva nudi izbor hrane za svako nepce.

Kretanje po zračnoj luci GVA

Veliki dio zračne luke može se prijeći pješice, s iznimkom terminala 2 koji je odvojen od glavne zračne luke. Veza između 2 terminala uspostavlja se autobusom po potrebi.

Što možeš raditi u zračnoj luci GVA

U zračnoj luci Ženeva postoji razne mogućnosti za kupnju, uz standardnu ponudu bescarinskih trgovina naći ćeš i brojne domaće i međunarodne dućane. Postoje i 2 VIP usluge koje korisnicima mogu pružiti pristup salonima i pomoći im da prođu kroz sigurnosnu kontrolu. U zračnoj luci postoji wellness usluga s prostorijom za meditaciju i pripadajućim tušem. Nadalje, putnici na raspolaganju imaju 2 dječja prostora za igranje, poslovne zone i prostorije za sastanke.

Mjenjačnice u međunarodnoj zračnoj luci GVA

U zračnoj luci ima nekoliko mjenjačnica smještenih u području dolazaka i u području odlazaka. U zračnoj luci dostupni su i bankomati, mnogi s opcijom isplate novca u više valuta.

Hoteli u blizini zračne luke GVA

Oko 10 hotela smješteno je u neposrednoj blizini međunarodne zračne luke Ženeva, što ih čini idealnim izborom za putnike tijekom kratkog presjedanja ili ako kasno slijeću. Dalje prema centru Ženeve možeš pronaći velik izbor hotela za svaki budžet. Postoje i razne mogućnosti prijevoza u mnoge skijaške centre i planinske kućice u regiji, bila to Francuska ili Švicarska.

Točke interesa u blizini zračne luke GVA

 • Jet d’Eau (Vodeni mlaz)
 • Ženevsko jezero
 • Mont Salève
 • Stari grad
 • Saint Pierre Cathedral (Katedrala sv. Petra)

Više informacija o zračnoj luci GVA pronađi ovdje.

Facebook
Instagram
Twitter

Ova stranica sadrži informacije s web-mjesta trećih strana koje Uber ne kontrolira i koje se mogu povremeno mijenjati ili ažurirati. Sve informacije na ovoj stranici koje nisu izravno povezane s Uberom ili njegovim operacijama služe samo u informativne svrhe i ni u kom slučaju se na njih ne može pozivati niti ih se tumačiti za stvaranje bilo kakvih jamstava, izričitih ili implicitnih, u odnosu na ovdje navedene informacije. Određeni zahtjevi i značajke razlikuju se prema državama, regijama i gradovima. Promotivni popust važeći je samo za nove korisnike. Ova se promocija ne može kombinirati s drugim ponudama i ne primjenjuje se na napojnice. Ograničena dostupnost. Ponuda i odredbe podliježu promjenama.