Preskoči na glavni sadržaj

Zračna luka Amsterdam Schiphol (AMS)

Ideš li od zračne luke Schiphol do centra Amsterdama ili od centra Amsterdama do zračne luke Schiphol, možeš računati na Uber.

Evert van de Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol, Netherlands
+31 20-794-0800

Pametniji način putovanja

Zatraži vožnju diljem svijeta

Dodirni ikonu i dogovori prijevoz do i od zračne luke u više od 500 velikih središta.

Kreći se poput lokalnog stanovnika

Pojedinosti prepusti aplikaciji i vozaču kako se ne bi morao/la snalaziti po nepoznatom gradu.

Osjećaj se kao kod kuće uz Uber

Pronađi omiljene značajke, uključujući određivanje cijena u stvarnom vremenu i bezgotovinsko plaćanje, čak i ako si na novom mjestu.

Načini vožnje u području

 • UberX

  1-3

  Povoljne, svakodnevne vožnje

 • Black

  1-3

  Premium vožnje u luksuznim automobilima

 • Uber Comfort

  1-3

  Noviji automobili s više prostora za noge

 • Van

  1-5

  Spacious rides for groups up to 5

 • Green

  1-3

  Održive vožnje u električnim vozilima

1/5

Kako zatražiti vožnju Uberom iz zračne luke

Pokreni aplikaciju i zatraži vožnju

Ako si spreman/a, pokreni aplikaciju i zatraži vožnju. Odaberi opciju koja odgovara veličini tvoje grupe i količini prtljage.

Slijedi upute u aplikaciji

Upute o točkama preuzimanja dobit ćeš izravno u aplikaciji. Znakovi mogu biti postavljeni i u zračnoj luci.

Sastani se s vozačem

Idi na dodijeljenu lokaciju preuzimanja navedenu u aplikaciji. Napominjemo da se ta lokacija možda ne nalazi uvijek na tebi najbližem izlazu. Ako ne možeš naći svojeg vozača, javi mu se putem aplikacije.

Savjeti za zračnu luku Schiphol

WiFi usluga u zračnoj luci AMS

WiFi usluga dostupna je u svim zatvorenim područjima zračne luke Amsterdam. Prijavi se na mrežu zračne luke Schiphol na 4 sata. Nakon isteka 4 sata ponovno se možeš prijaviti za nastavak.

Parkiranje u zračnoj luci Schiphol

Postoji niz opcija za parkiranje u zračnoj luci Schiphol. Kratkotrajno parkiralište P1 dostupno je za preuzimanja ili iskrcaje, dok parkiralište P3 nudi dugotrajno parkiranje.

Odlaganje prtljage u zračnoj luci Schiphol

Možeš se koristiti garderobom zračne luke Schiphol i odlagati ručnu i predanu prtljagu do 30 dana. Garderoba zračne luke Schiphol nalazi se u podrumu između dolazaka 1 i 2, a odlaganje se naplaćuje na temelju vrste prtljage umjesto prema njezinoj težini.

Najčešća pitanja korisnika

 • Uber je dostupan u zračnoj luci Amsterdam, stoga možeš uživati u udobnoj i praktičnoj vožnji kamo god trebaš ići.

 • Za pronalazak lokacije preuzimanja provjeri aplikaciju Uber nakon što zatražiš vožnju.

 • Čak i ako vožnja nije vrlo duga, na cijene vožnje Uberom do i od zračne luke Schiphol mogu utjecati vrijeme, promet i drugi čimbenici. Provjeri Uberov alat za procjenu cijene za okvirne cijene vožnje.

 • Vrijeme preuzimanja može varirati ovisno o dobu dana, broju vozača na cesti i još mnogo toga.

Više informacija

Voziš na Uberu?

Saznaj kako poboljšati vožnje do zračne luke – od mjesta preuzimanja korisnika do poštivanja lokalnih pravila i propisa.

Ideš u drugu zračnu luku?

Dogovori iskrcaj i preuzimanje u više od 600 zračnih luka u cijelom svijetu.

Terminali u zračnoj luci Schiphol: što možeš raditi

Uber je idealan izbor za putovanje od i do zračne luke Amsterdam Schiphol (AMS). Zračna luka Schiphol nalazi se oko 20 minuta od centra Amsterdama. Lako je dostupna putnicima koji dolaze u Amsterdam ili odlaze iz njega jer odlične transportne linije zračne luke AMS, koje uključuju vlak, autobus i taksi, putnicima omogućuju i dobru povezanost s ostatkom Nizozemske. Uber je također dostupan, pa lako možeš stići kamo god želiš.

Terminali u zračnoj luci Schiphol

Schiphol ima jedan glavni putnički terminal podijeljen na 3 razine. Na prizemlju terminala Schiphol pronaći ćete prostor za dolaske, restorane, kafiće, supermarket i razne usluge, uključujući ormariće i frizera. Na 2. se katu nalaze prostori za prijavu i odlaske, dok su na 3. razini smješteni VIP saloni. Zračni prijevoznici koji lete iz zračne luke AMS, između ostalih:

 • Croatia
 • Delta
 • HOP!
 • Jet2.com
 • United

Restorani u zračnoj luci Schiphol

Amsterdam Schiphol nudi širok spektar mjesta za jelo i piće uz velik odabir restorana brze hrane, kafića i barova. Restorani zračne luke Amsterdam zastupaju okuse sa svakog kontinenta, od svježih mediteranskih jela do domaćih nizozemskih klasika, tako da ćeš sigurno naći nešto po svom ukusu.

Kretanje po zračnoj luci AMS

Budući da zračna luka Schiphol ima samo jedan putnički terminal, lako se njome kretati pješice.

Što možeš raditi u zračnoj luci AMS

Jedinstveno iskustvo kupnje u zračnoj luci Schiphol, bile to igračke, uređaji, sir ili čokolada, zajamčeno je svaki put. Zašto se prije leta ne počastiš uzbudljivim luksuznim poklonom? Ako voliš kozmetiku, svoje omiljene marke šminke pronaći ćeš u trgovinama zračne luke Amsterdam. Nadalje, zračna luka AMS je, s velikim brojem bescarinskih trgovina u zračnoj luci, savršeno mjesto za kupnju jedinstvenog poklona bez poreza, za prijatelje i obitelj kod kuće.

Mjenjačnica u zračnoj luci Schiphol

Na šalteru mjenjačnice ABN AMRO Schiphol moguće je promijeniti 60 valuta, što je savršeno za bilo koga tko želi podići manji iznos u gotovini prije nego počne istraživati Amsterdam. Mijenjanje novca u minimalnom iznosu od 200 eura je besplatno; ako mijenjaš manje od tog iznosa, morat ćeš platiti malu proviziju, tako da je, ako planiraš ostati neko vrijeme, najbolje podići veći iznos.

Hoteli zračne luke Amsterdam

Od mnogih te hotela do zračne luke AMS dijeli kratka vožnja Uberom, no do brojnih hotela zračne luke Amsterdam možeš stići pješice. U koje god doba dana stigneš, bez obzira slijećeš li ranom zorom ili u gluho doba noći, možeš računati da ćeš se dobro odmoriti. I ne samo to, poslovni centri dostupni u mnogim hotelima savršeni su za poslovne ljude u pokretu.

Točke interesa u blizini Schiphola

Ako u zračnoj luci Schiphol presjedaš, ima mnogo stvari koje možeš raditi, posebno ako si voljan napraviti kratak izlet do centra Amsterdama:

 • Kuća Anne Frank
 • trg Dam
 • muzej Rijksmuseum
 • Kraljevska palača

Više informacija o zračnoj luci AMS pronađiovdje.

Ova stranica sadrži informacije s web-mjesta trećih strana koje Uber ne kontrolira i koje se mogu povremeno mijenjati ili ažurirati. Sve informacije na ovoj stranici koje nisu izravno povezane s Uberom ili njegovim operacijama služe samo u informativne svrhe i ni u kom slučaju se na njih ne može pozivati niti ih se tumačiti za stvaranje bilo kakvih jamstava, izričitih ili implicitnih, u odnosu na ovdje navedene informacije. Određeni zahtjevi i značajke razlikuju se prema državama, regijama i gradovima. Promotivni popust važeći je samo za nove korisnike. Ova se promocija ne može kombinirati s drugim ponudama i ne primjenjuje se na napojnice. Ograničena dostupnost. Ponuda i odredbe podliježu promjenama.