Прескочи към основното съдържание
Uber
Uber

Летище Berlin Tegel Airport (TXL)

Независимо дали пътувате от летище Berlin Airport до центъра на града, или в обратната посока, можете да разчитате на Uber, за да стигнете.

Zufahrt zum Flughafen Tegel, 13405 Berlin, Германия
+49 30-60-91-11-50

Още по-интелигентен начин за пътуване

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосване на 1 бутон получавате превоз до и от летището в над 500 основни центъра.

Придвижвайте се като местни

Оставете на приложението и на вашия шофьор да се занимават с подробностите по придвижването ви в непознатия за вас град.

Чувствайте се като у дома си с Uber

Открийте своите любими функционалности, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане, дори когато сте на ново място.

Инструмент на Uber за очаквани цени

Примерните цени за пътници са прогнозни стойности и не отразяват възможните разлики поради отстъпки, закъснения заради натоварване на пътищата и други фактори. Възможно е да има фиксирани и минимални такси. Действителните цени може да са различни.

Начини да пътувате

 • UberX1-4

  Affordable, everyday rides

 • UberXL1-6

  Пътувания на достъпна цена за групи до 6 души

 • Такси1-4

  Повикайте кола без да махате с ръка

 • Taxi Van1-8

  Повикайте кола без да махате с ръка

Как да пътувате с Uber от летището

Отворете приложението, за да заявите пътуване

Когато сте готови да излезете, отворете приложението, за да заявите пътуване. Изберете вариант според броя хора и нужното място за багаж.

Следвайте инструкциите в приложението

Ще получите указания за мястото за взимане директно в приложението. На летището също може да има знаци.

Срещнете се с шофьора

Отидете на мястото за взимане, посочено в приложението. Имайте предвид, че това място невинаги е до най-близкия изход. Ако не можете да откриете шофьора, свържете се чрез приложението.

Съвети за летище TXL

Wi-Fi на летище Tegel Airport

Free wifi is available 24/7 at TXL Airport, so connecting from your laptop, tablet, or mobile device is easy. Just access the hotspot and accept the terms and conditions, and you'll be online in no time.

Паркиране на летище Berlin Tegel

На летище Berlin Tegel Airport има над 2500 паркоместа. Освен многоетажен паркинг за дългосрочно паркиране, има краткосрочни варианти за оставяне и взимане.

Гардероб за багаж на летище Tegel Airport

Гардеробите за багаж на летище Berlin Airport позволяват да оставите куфарите си за часове или дни, когато имате кратък престой или достатъчно време за разглеждане на града. Освен това в центъра за обслужване на Терминал A има пощенски услуги и опаковане на багаж.

Най-често задавани въпроси от пътници

Uber се предлага на летище Berlin Tegel, така че можете да получите комфортно и удобно пътуване, където и да отивате.

За да откриете мястото за взимане, проверете в приложението на Uber, след като заявите пътуване.

Дори разстоянието да не е много голямо, е възможно тарифите за пътуване с Uber до и от летище Tegel Airport да бъдат повлияни от часа, натоварването по пътищата и други фактори. Вижте приблизителните суми за пътуване в инструмента за очаквани цени на Uber.

Времето за взимане може да е различно в зависимост от часа, колко шофьори има на пътя и други фактори.

Още информация

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 500 летища по света.
Намерете летище

Какво да правите в терминалите на летище Berlin Tegel

Uber е идеалният вариант за пристигащи или заминаващи от летище Berlin Airport. Със своите над 20 милиона пътници на година Летище Berlin Tegel Airport е четвъртото най-натоварено летище в Германия. Летище TXL се намира на около 8 километра от центъра на Берлин, северно от града, и е леснодостъпно за пристигащите и заминаващите от германската столица. Летището обслужва няколко метрополни региона в Европа и някои междуконтинентални маршрути.

Терминали на летище Berlin Tegel Airport

Летище Berlin Tegel Airport има 3 пътнически терминала: Терминал A/B, Терминал C и Терминал D. Въпреки че долното ниво на зоната за пристигащи в Терминал D се нарича Терминал E, тя не се счита за отделен терминал. На терминалите на летище Berlin Tegel се предлагат множество услуги, включително кабини за спане, съхранение на багаж и поща. Многото авиолинии с полети от TXL включват:

 • Aer Lingus
 • Croatian Airlines
 • easyJet
 • Turkish Airlines

Ресторанти на летище Tegel Airport

Доза кофеин преди ранния полет? Последна хапка автентична германска кухня? На летище Berlin Tegel Airport ще откриете множество ресторанти.

Придвижване на летище Tegel Airport

Няколко автобуса и влака свързват пътниците с летище Berlin Tegel Airport. Пред Терминал А/В има 4 спирки на BVG, а близо до Терминал Е спира автобусът за Дрезден. Освен това на летището можете да наемете кола от множество компании. Те се намират в центъра за коли под наем на долния етаж на летище TXL, близо до Терминал E.

Какво да правите на летище TXL

Каквото и да търсите, от дрехи до всякакви устройства или книги, в магазините на летище Berlin Tegel Airport можете спокойно да се отдадете на шопинг терапия преди полета. Безмитните магазини на летище Tegel са идеални за подаръци за близки и приятели, а в много магазини за пътници се предлага и всичко необходимо за дълъг полет.

Салони на летище Tegel Airport

Салоните на Berlin Tegel Airport са идеални за работа и почивка. Салонът на Lufthansa предлага отлични условия за кратка почивка от оживлението на летището, а в C-Lounge можете да пийнете нещо, да прегледате международната преса и да използвате достъпа до Wi-Fi. Салоните на летище Berlin Tegel Airport са идеални за тези от вас, на които се налага да поработят преди полета.

Хотели близо до летище Berlin Airport

И за кратък, и за по-дълъг престой в близост до Berlin Tegel Airport има много различни хотели, включително икономични летищни вериги и по-екстравагантни варианти. Там можете удобно да си починете след полета, а кратко пътуване до центъра на Берлин ще ви отведе до още много хотели.

Интересни места близо до летище Berlin Tegel Airport

Ако имате престой на берлинското летище TXL, наблизо има много какво да видите. Центърът на Берлин е на кратко пътуване с Uber от летището. Това ви дава възможност за бърза обиколка на града, в която можете да включите някои световно известни исторически обекти:

 • Бранденбургската врата
 • Дворец „Шарлотенбург“
 • Чекпойнт Чарли
 • Райхстага

Повече информация за берлинското летище TXL ще намерите тук.

Facebook
Instagram
Twitter