Прескочи към основното съдържание

Летище San Francisco International Airport (sfo)

Търсите алтернатива на традиционната совалка Летище Сан Франциско или такси? Независимо дали пътувате от летище Сан Франциско до Напа или от Силициевата долина до летище Сан Франциско, можете да стигнете до целта си с приложението на Uber, което вече познавате. Заявете пътуване до и от SFO с докосване на бутон.

Сан Франциско, Калифорния 94128
+1 650-821-8211

Можете предварително да резервирате пътуване с Uber от Летище San Francisco International Airport

Планирайте още днес, като резервирате пътуване с Uber до Летище San Francisco International Airport. Можете да заявете пътуване до 30 дни преди полета по всяко време, в който и да е ден от годината.
Крайна точка
Изберете дата и час

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2022/07/07.

Възможно е Uber Reserve да не се предлага за вашето място за взимане

По-интелигентен начин за пътуване

Заявете пътуване навсякъде по света

Tap a button now and get airport transportation at more than 600 major hubs.

Ориентирайте се като местен

Приложението и шофьорът ви ще се погрижат за вас, за да не се налага да се ориентирате в непознат град.

Пътувайте без притеснения с Uber

Намерете любимите си функции, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане дори когато сте на ново място.

Начини да пътувате в района

 • UberX

  1-4

  Достъпни ежедневни пътувания

 • UberXL

  1-6

  Пътувания на достъпна цена за групи до 6 души

 • Комфорт

  1-4

  По-нови коли с повече място за краката

1/3

Място за взимане: Летище Сан Франциско (SFO)

Заявете пътуване, когато сте готови за тръгване

Изберете вариант за пътуване според големината на групата и необходимото място за багаж.

Ако заявите пътуване с UberX, UberPool или Express Pool от Терминали 1 – 3, следвайте знаците на летището до Ниво 5 на паркинга.

Ако заявите Uber Comfort, UberXL, Select, Black, Black SUV или какъвто и да е продукт от международния терминал, можете да се качите от тротоара на ниво „Заминаващи“.

Срещнете се с шофьора на определеното място за взимане

За Терминали 1 – 3, взиманията с UberX, UberPool и Express Pool се извършват на Ниво 5 на паркинга за вътрешни полети, а всички останали взимания за Терминали 1 – 3 се извършват до тротоара на ниво „Заминаващи“ (етаж 2, вътрешни полети).

От 20 ноември 2019 г. взиманията с Uber Comfort, UberXL и Uber Select се извършва до тротоара. Опциите за взимане с тези услуги вече не се предлагат на Ниво 5 за вътрешни полети.

Всички взимания от терминала за международни полети се извършват до втория тротоар на ниво „Заминаващи“ (етаж 3, международни полети).

Потвърдете местоположението си

Ако заявявате пътуване от паркинга за вътрешни полети, въведете буквата на вашата зона, за да може шофьорът да ви открие. За Терминал 1 се използват зони B1 – 3 и C1 – 3. За Терминал 2 се използват зони D1 – 6 и E1 – 3 F. За Терминал 3 се използват F1 – 6 и F/G1 – 3.

Ако заявявате пътуване от тротоара (само за Comfort, XL, Select, Black и Black SUV), въведете терминала и номера на изхода, за да може шофьорът да ви открие.

Карта на Летище Сан Франциско

Терминали 1 – 3 обслужват вътрешни полети, а Зони A и G – международни. Има 3 покрити паркинга с достъп до терминалите чрез AirTrain и пешеходна алея.

Най-често задавани въпроси от пътници

 • Да. Докоснете тук за списък на летищата по света, където можете да заявите пътуване с Uber.

 • Цената на пътуване с Uber до (или от) летище SFO зависи от някои фактори, като типа на заявеното пътуване, очакваното разстояние и продължителността на пътуването, пътните такси и текущото търсене на пътувания.

  Можете да видите прогнозна цена, преди да заявите пътуване, като въведете мястото за взимане и крайната точка в инструмента за очаквани цени на Uber по-горе. След това, когато заявите пътуване, в приложението ще видите действителната цена, базирана на реални фактори.

 • Възможно е местата за взимане да зависят от вида на заявеното пътуване и размера на летището. Следвайте инструкциите в приложението, за да се срещнете с шофьора. Можете също да потърсите знаци, указващи къде на летището се намират зоните за споделени пътувания.

  Ако не можете да откриете шофьора, свържете се чрез приложението.

 • Кодът на летището SFO означава „Сан Франциско“, като „O“ вероятно е последната буква от името на града.

Още информация

Шофирате с Uber?

Научете как да направите пътуванията до и от летищата още по-удобни – от местата за взимане на пътници до спазването на местните правила и разпоредби.

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 600 летища по света.

Информация за посетителите за летище SFO

San Francisco International Airport (SFO) е най-голямото летище в Северна Калифорния. Разположението му на около 24 километра южно от центъра на Сан Франциско го прави леснодостъпно за пътуващите до и от града. При идеални пътни условия от центъра на Сан Франциско до летището стигате за около 30 минути с кола.

Терминали на летище SFO

Летище SFO е разделено на 4 терминала, 1, 2, 3 и терминал за международни полети, който включва Зони за качване на борда A и G. Във всички терминали на летище San Francisco Airport има салони за гости. Използвайте информацията по-долу, за да планирате пътуването си.

Терминал 1 на летище SFO

 • Delta
 • Frontier
 • Southwest
 • Delta Sky Club

Терминал 2 на летище SFO

 • Alaska
 • American
 • American Airlines Admirals Club

Терминал 3 на летище SFO

 • United
 • American Express Centurion Lounge
 • United Club (3)

Терминал за международни полети на летище SFO

Качването на борда за международни полети на летище SFO се извършва в Зони A и G. От летището се предлагат директни полети до над 45 града в света, с 39 международни превозвача. На терминала за международни полети ще откриете повече от 10 салона за гости, включително Air France – KLM Lounge и Virgin Atlantic Clubhouse.

Какво да хапнете на летище SFO

На летище San Francisco Airport можете да избирате къде да хапнете сред над 60 варианта, включително барове, кафенета и ресторанти със сервитьорско обслужване. За пътниците, които искат да хапнат преди проверката за сигурност, основната зона със заведения за хранене се намира до Зона A за качване на борда в терминала за международни полети. След проверката за сигурност има варианти за лека закуска или хапване в движение в зоната за пазаруване на Терминал 2, близо до Зона за качване на борда D. На Терминал 3, близо до Изходи 80 – 90 ще откриете друга зона със заведения за хранене.

Придвижване на летище SFO

Безплатната совалка AirTrain на летище SFO свързва всички терминали, като осигурява връзка и с покритите паркинги на терминалите. Ако тръгвате от Терминал 1, 2 или 3, станцията на AirTrain е на междинния етаж, Ниво 3, срещу въздушния мост. Станцията на AirTrain на терминала за международни полети се намира на Ниво 4. Двете денонощни линии, Red Line (червена) и Blue Line (синя), се движат на всеки 4 минути. От спирката на AirTrain/BART на паркинг G совалката AirTrain осигурява и връзка с регионалната система за обществен транспорт Bay Area Rapid Transit (BART),

Какво да правите на летище SFO

На летище San Francisco Airport ще откриете много възможности за приятно прекарване, включително музей на авиацията и тематична библиотека, както и изложби из цялото летище, свързани с изкуствата, историята на авиацията, местната култура и науките. За децата са предвидени интерактивни образователни зони в Зона за качване на борда D на Терминал 2 и в Зони за качване на борда E и F на Терминал 3. Във всеки от терминалите на летище SFO има спа центрове.

Обмяна на валута на летище SFO

Навсякъде на терминала за международни полети на летище SFO ще откриете бюра и машини за обмяна на валута. Основното бюро се намира близо до Врата 5.

Хотели близо до летище SFO

Престой на летището? Полет чак на следващата сутрин? Среща близо до летище SFO? Ако търсите място за нощувка, наоколо има над 50 хотела и други варианти.

Забележителности близо до летище SFO

 • Остров Алкатрас
 • Fisherman’s Wharf
 • Моста Голдън Гейт
 • Винарския регион, окръзи Напа и Сонома

Facebook
Instagram
Twitter

Тази страница съдържа информация от външни уеб сайтове, които не се управляват от Uber и е възможно периодично да се променят или актуализират. Информацията на тази страница, която не е пряко свързана с Uber или с тяхната дейност, се предоставя само с информативна цел и по никакъв начин не може да се счита за надеждна, нито да се тълкува или интерпретира като предоставяща гаранции от какъвто и да е вид, преки или косвени, по отношение на въпросната информация. Някои изисквания и функции се различават в зависимост от държавата, региона и града. Промоционалната отстъпка е валидна само за нови потребители. Тази промоция не може да се комбинира с други предложения и не се прилага за сумите за бакшиш. Ограничена наличност. Възможно е предложението и условията да се променят.