Прескочи към основното съдържание
Uber
Uber

Летище San Francisco International Airport (SFO)

Независимо дали пътувате от летище SFO до Напа, или от Силициевата долина до летище SFO, можете да заявите пътуване до или от летището по всяко време.

Сан Франциско, Калифорния 94128
+1 650-821-8211

Още по-интелигентен начин за пътуване

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосване на 1 бутон получавате превоз до и от летището в над 500 основни центъра.

Придвижвайте се като местни

Оставете на приложението и на вашия шофьор да се занимават с подробностите по придвижването ви в непознатия за вас град.

Чувствайте се като у дома си с Uber

Открийте своите любими функционалности, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане, дори когато сте на ново място.

Инструмент на Uber за очаквани цени

Примерните цени за пътници са прогнозни стойности и не отразяват възможните разлики поради отстъпки, закъснения заради натоварване на пътищата и други фактори. Възможно е да има фиксирани и минимални такси. Действителните цени може да са различни.

Начини да пътувате

 • UberX1-4

  Достъпни ежедневни пътувания

 • Comfort1-4

  Newer cars with extra legroom

 • Pool1-2

  Споделени пътувания за по-ниски разходи

Как да пътувате от летище SFO

Заявете пътуване, когато сте готови да тръгнете

Изберете вариант за пътуване според броя хора и нужното място за багаж.

Ако заявите пътуване с UberX, UberXL, UberPool, Express Pool или Uber Select от Терминали 1 – 3, трябва да отидете пеша по свързващите въздушни мостове до Ниво 5 на покрития паркинг на терминала за вътрешни полети. Заявете пътуване едва след като влезете в покрития паркинг.

Ако заявявате пътуване с Uber Black, Uber Black SUV, Uber WAV или друг продукт от терминала за международни полети, можете да направите заявка от ниво Заминаващи.

Срещнете се с шофьора на определеното място за взимане

За Терминали 1 – 3, взиманията с UberX, UberXL, UberPool, Express Pool и Uber Select се извършват на Ниво 5 на паркинга за вътрешни полети, а всички останали взимания за Терминали 1 – 3, до тротоара на ниво Заминаващи (етаж 2, вътрешни полети).

Всички взимания от терминала за международни полети се извършват до втория тротоар на ниво Заминаващи (етаж 3, международни полети).

Потвърдете местоположението си

Ако заявявате пътуване от паркинга за вътрешни полети, въведете буквата на вашата секция, за да може шофьорът да ви открие. За Терминал 1 се използват секции B1 – 3 и C1 – 3. За Терминал 2 се използват секции D1 – 6 и E1 – 3 F. За Терминал 3 се използват F1 – 6 и F/G 1 – 3.

Ако заявявате пътуване от тротоара (само за Uber Black, Uber Black SUV и Uber WAV), въведете терминала и номера на изхода, за да може шофьорът да ви открие.

Карта на Летище SFO

Терминали 1 – 3 обслужват вътрешни полети, а Зони A и G – международни. Има 3 покрити паркинга с достъп до терминалите чрез AirTrain и пешеходна алея.

Най-често задавани въпроси от пътници

Да. Докоснете тук за списък на летищата по света, където можете да заявите пътуване с Uber.

Цената на пътуване с Uber до (или от) летище SFO зависи от някои фактори, като типа на заявеното пътуване, очакваното разстояние и продължителността на пътуването, пътните такси и текущото търсене на пътувания.

Можете да видите прогнозна цена, преди да заявите пътуване, като въведете мястото за взимане и крайната точка в инструмента за очаквани цени на Uber по-горе. След това, когато заявите пътуване, в приложението ще видите действителната цена, базирана на реални фактори.

Възможно е местата за взимане да зависят от вида на заявеното пътуване и размера на летището. Следвайте инструкциите в приложението, за да се срещнете с шофьора. Можете също да потърсите знаци, указващи къде на летището се намират зоните за споделени пътувания.

Ако не можете да откриете шофьора, свържете се чрез приложението.

Кодът на летището SFO означава „Сан Франциско“, като „O“ вероятно е последната буква от името на града.

Още информация

Шофирате с Uber?

Научете как да направите пътуванията до и от летищата още по-удобни – от местата за взимане на пътници до спазването на местните правила и разпоредби.

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 500 летища по света.

Информация за посетителите за летище SFO

San Francisco International Airport (SFO) е най-голямото летище в Северна Калифорния. Разположението му на около 24 километра южно от центъра на Сан Франциско го прави леснодостъпно за пътуващите до и от града. При идеални пътни условия от центъра на Сан Франциско до летището стигате за около 30 минути с кола.

Терминали на летище SFO

Летище SFO е разделено на 4 терминала, 1, 2, 3 и терминал за международни полети, който включва Зони за качване на борда A и G. Във всички терминали на летище San Francisco Airport има салони за гости. Използвайте информацията по-долу, за да планирате пътуването си.

Терминал 1 на летище SFO

 • Delta
 • Frontier
 • Southwest
 • Delta Sky Club

Терминал 2 на летище SFO

 • Alaska
 • American
 • American Airlines Admirals Club

Терминал 3 на летище SFO

 • United
 • American Express Centurion Lounge
 • United Club (3)

Терминал за международни полети на летище SFO

Качването на борда за международни полети на летище SFO се извършва в Зони A и G. От летището се предлагат директни полети до над 45 града в света, с 39 международни превозвача. На терминала за международни полети ще откриете повече от 10 салона за гости, включително Air France – KLM Lounge и Virgin Atlantic Clubhouse.

Какво да хапнете на летище SFO

На летище San Francisco Airport можете да избирате къде да хапнете сред над 60 варианта, включително барове, кафенета и ресторанти със сервитьорско обслужване. За пътниците, които искат да хапнат преди проверката за сигурност, основната зона със заведения за хранене се намира до Зона A за качване на борда в терминала за международни полети. След проверката за сигурност има варианти за лека закуска или хапване в движение в зоната за пазаруване на Терминал 2, близо до Зона за качване на борда D. На Терминал 3, близо до Изходи 80 – 90 ще откриете друга зона със заведения за хранене.

Придвижване на летище SFO

Безплатната совалка AirTrain на летище SFO свързва всички терминали, като осигурява връзка и с покритите паркинги на терминалите. Ако тръгвате от Терминал 1, 2 или 3, станцията на AirTrain е на междинния етаж, Ниво 3, срещу въздушния мост. Станцията на AirTrain на терминала за международни полети се намира на Ниво 4. Двете денонощни линии, Red Line (червена) и Blue Line (синя), се движат на всеки 4 минути. От спирката на AirTrain/BART на паркинг G совалката AirTrain осигурява и връзка с регионалната система за обществен транспорт Bay Area Rapid Transit (BART),

Какво да правите на летище SFO

На летище San Francisco Airport ще откриете много възможности за приятно прекарване, включително музей на авиацията и тематична библиотека, както и изложби из цялото летище, свързани с изкуствата, историята на авиацията, местната култура и науките. За децата са предвидени интерактивни образователни зони в Зона за качване на борда D на Терминал 2 и в Зони за качване на борда E и F на Терминал 3. Във всеки от терминалите на летище SFO има спа центрове.

Обмяна на валута на летище SFO

Навсякъде на терминала за международни полети на летище SFO ще откриете бюра и машини за обмяна на валута. Основното бюро се намира близо до Врата 5.

Хотели близо до летище SFO

Престой на летището? Полет чак на следващата сутрин? Среща близо до летище SFO? Ако търсите място за нощувка, наоколо има над 50 хотела и други варианти.

Забележителности близо до летище SFO

 • Остров Алкатрас
 • Fisherman’s Wharf
 • Моста Голдън Гейт
 • Винарския регион, окръзи Напа и Сонома

Още информация за летище SFO тук.

Facebook
Instagram
Twitter