Прескочи към основното съдържание
Uber
Uber

Летище Raleigh-Durham International Airport (RDU)

Независимо дали пътувате от летище RDU до музея North Carolina Museum of Art, или от центъра на Дърам до летището, можете да разчитате на Uber, за да стигнете.

2400 John Brantley Boulevard, Morrisville, NC 27560
+1 919-840-2123

Още по-интелигентен начин за пътуване

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосване на 1 бутон получавате превоз до и от летището в над 500 основни центъра.

Придвижвайте се като местни

Оставете на приложението и на вашия шофьор да се занимават с подробностите по придвижването ви в непознатия за вас град.

Чувствайте се като у дома си с Uber

Открийте своите любими функционалности, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане, дори когато сте на ново място.

Инструмент на Uber за очаквани цени

Примерните цени за пътници са прогнозни стойности и не отразяват възможните разлики поради отстъпки, закъснения заради натоварване на пътищата и други фактори. Възможно е да има фиксирани и минимални такси. Действителните цени може да са различни.

Начини да пътувате

 • Comfort1-4

  Newer cars with extra legroom

 • UberX1-4

  Affordable, everyday rides

 • UberXL1-6

  Пътувания на достъпна цена за групи до 6 души

 • Select1-4

  Първокласни ежедневни пътувания

Как да пътувате от летище RDU

Заявете пътуване, когато сте готови да излезете

И изберете вариант за пътуване според броя пътници и нужното място за багаж.

Излезте на ниво Пристигащи

На Терминал 1 излезте от зоната за получаване на багаж и отидете в зона за взимане на пътници 1. За Терминал 2 излезте от зоната за получаване на багаж и отидете в зона за взимане 17. Всички шофьори партньори на Uber на летище RDU взимат пътниците си оттам.

Срещнете се с шофьора на тротоара

Ако не можете да откриете шофьора, свържете се чрез приложението, за да потвърдите местоположението си.

Карта на Летище RDU

На летище Raleigh-Durham International Airport има 2 терминала и 3 зали. В Терминал 2 има 4 изхода за международни полети.

Най-често задавани въпроси от пътници

Да. Докоснете тук за списък на летищата по света, където можете да заявите пътуване с Uber.

Цената на пътуване с Uber до (или от) летище RDU зависи от някои фактори, като типа на заявеното пътуване, очакваното разстояние и продължителността на пътуването, пътните такси и текущото търсене на пътувания.

Можете да видите прогнозна цена, преди да заявите пътуване, като въведете мястото за взимане и крайната точка в инструмента за очаквани цени на Uber по-горе. След това, когато заявите пътуване, в приложението ще видите действителната цена, базирана на реални фактори.

Възможно е местата за взимане да зависят от вида на заявеното пътуване и размера на летището. Следвайте инструкциите в приложението, за да се срещнете с шофьора. Можете също да потърсите знаци, указващи къде на летището се намират зоните за споделени пътувания.

Ако не можете да откриете шофьора, свържете се чрез приложението.

Още информация

Шофирате с Uber?

Научете как да направите пътуванията до и от летищата още по-удобни – от местата за взимане на пътници до спазването на местните правила и разпоредби.

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 500 летища по света.

Информация за посетителите за летище RDU

С обслужваните 11 милиона пътника на година Летище Raleigh-Durham International Airport (RDU) заема 39-то място по натовареност в САЩ. Летище RDU се намира в окръг Уейк, Северна Каролина, на около 23 километра (или 20 минути с кола при идеални пътни условия) от центъра на щатската столица Роли, както и от град Дърам.

Терминали на летище RDU

На летище RDU има 2 пътнически терминала, Терминал 1 и Терминал 2, с общо 45 изхода. Салоните за гости на летище RDU се намират на Терминал 2. Използвайте информацията по-долу, за да планирате пътуването си.

Терминал 1 на летище RDU

 • Southwest

Терминал 2 на летище RDU

 • Air Canada
 • Alaska
 • Allegiant
 • American
 • Delta
 • Frontier
 • JetBlue
 • United
 • American Airlines Admirals Club
 • Delta Sky Club
 • USO Lounge

Терминал за международни полети на летище RDU

Качването на борда за международни полети на летище RDU се извършва от Терминал 2. На летище RDU се предлагат директни полети до 8 международни дестинации.

Какво да хапнете на летище RDU

На пътниците на летище RDU се предлага избор от над 20 варианта, включително барове, кафенета, откъдето набързо да си купят нещо за хапване, и ресторанти със сервитьорско обслужване. И в двата терминала на летище RDU можете да хапнете и да пийнете нещо.

Придвижване на летище RDU

Двата терминала нямат връзка през зоната с контролиран достъп. За преминаване между терминалите на летище RDU пътниците използват автобуса совалка или движещите се пътеки в покритите паркинги между терминалите.

Какво да правите на летище RDU

На Raleigh-Durham Airport се предлагат различни занимания и атракции, включително художествена изложба с постоянни и временни инсталации из цялото летище. До Изход A7 на Терминал 1 и до Изход C3 на Терминал 2 ще откриете спа центрове.

Обмяна на валута на летище RDU

Бюрата за обмяна на валута за пътници на летище RDU се намират на Терминал 2 в залата за билети и до зоната за получаване на багаж.

Хотели близо до летище RDU

Престой на летището? Полет чак на следващата сутрин? Среща близо до летище RDU? Ако търсите място за нощувка, наоколо има над 20 хотела и други варианти.

Забележителности близо до летище RDU

 • Планетариумът в Чапъл Хил
 • Музеите за изкуство и история в Роли
 • Университетите от Research Triangle
 • Езерото Джонсън

Още информация за летище RDU тук.

Facebook
Instagram
Twitter