Прескочи към основното съдържание
Uber
Uber

Летище Pittsburgh International Airport (PIT)

Независимо дали пътувате от летище Pittsburgh Airport до зоологическата градина в Питсбърг, или от центъра на града до летището, можете да разчитате на Uber, за да стигнете.

1000 Airport Boulevard, Pittsburgh, PA 15231
+1 412-472-3525

Още по-интелигентен начин за пътуване

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосване на 1 бутон получавате превоз до и от летището в над 500 основни центъра.

Придвижвайте се като местни

Оставете на приложението и на вашия шофьор да се занимават с подробностите по придвижването ви в непознатия за вас град.

Чувствайте се като у дома си с Uber

Открийте своите любими функционалности, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане, дори когато сте на ново място.

Инструмент на Uber за очаквани цени

Примерните цени за пътници са прогнозни стойности и не отразяват възможните разлики поради отстъпки, закъснения заради натоварване на пътищата и други фактори. Възможно е да има фиксирани и минимални такси. Действителните цени може да са различни.

До 15 $ отстъпка

Получете отстъпка от 5 $ за всяко от първите си 3 пътувания. Използвайте код за промоция NEWRIDER15. Изтича 30 дни след прилагане на кода за промоция в профила ви в Uber.

Sign up to ride

Начини да пътувате

 • UberX1-4

  Affordable, everyday rides

 • Comfort1-4

  Newer cars with extra legroom

 • UberXL1-6

  Affordable rides for groups

 • Първокласно1-4

  Първокласни ежедневни пътувания

Как да пътувате от летище Pittsburgh Airport

Тарифи за паркинг за Летище Pittsburgh Airport

Ако планирате пътуване до Летище Pittsburgh Airport и смятате да шофирате, тук можете да откриете тарифите за паркиране.

Вариант за паркиране

Краткосрочен престой

Дългосрочен престой

Икономичен паркинг с допълнителни услуги

Тарифа

26$ на ден
16 $ на ден
8 $ на ден
Понякога е възможно тарифите за паркиране да не отразяват най-скорошните цени; тази информация е актуализирана на 20 ноември 2018 г..

Карта на Летище Pittsburgh Airport

Летище Pittsburgh International Airport има 2 основни сгради: Терминал Landside и Терминал Airside. В Терминал Airside има 4 зали, като Зала C обслужва всички пристигащи международни полети.

Най-често задавани въпроси от пътници

Да. Докоснете тук за списък на летищата по света, където можете да заявите пътуване с Uber.

Цената на пътуване с Uber до (или от) летище PIT зависи от някои фактори, като типа на заявеното пътуване, очакваното разстояние и продължителността на пътуването, пътните такси и текущото търсене на пътувания.

Можете да видите прогнозна цена, преди да заявите пътуване, като въведете мястото за взимане и крайната точка в инструмента за очаквани цени на Uber по-горе. След това, когато заявите пътуване, в приложението ще видите действителната цена, базирана на реални фактори.

Възможно е местата за взимане да зависят от вида на заявеното пътуване и размера на летището. Следвайте инструкциите в приложението, за да се срещнете с шофьора. Можете също да потърсите знаци, указващи къде на летището се намират зоните за споделени пътувания.

Ако не можете да откриете шофьора, свържете се чрез приложението.

Още информация

Шофирате с Uber?

Научете как да направите пътуванията до и от летищата още по-удобни – от местата за взимане на пътници до спазването на местните правила и разпоредби.

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 500 летища по света.

Информация за посетителите за летище Pittsburgh Airport

С над 8 милиона пътника на година летище Pittsburgh International Airport (PIT) се нарежда на 47-то място по натовареност в САЩ. Намира се на около 29 километра от центъра на Питсбърг, или около 20 минути с кола при идеални пътни условия.

Терминали на летище Pittsburgh Airport

На летище PIT има 2 основни терминала: Терминал със свободен и Терминал с контролиран достъп. На Терминала със свободен достъп ще откриете зоната за получаване на багаж, бюрата за билети, пунктовете за проверка за сигурност и наземния транспорт. На терминала с контролиран достъп има 4 зали (A, B, C и D) и общо 75 изхода. Салоните за гости на летище Pittsburgh Airport се намират на Терминали B и C. Използвайте информацията по-долу, за да планирате пътуването си.

Зала А, Терминал с контролиран достъп на летище PIT

 • Air Canada
 • Boutique
 • Southwest
 • United

Зала B, Терминал с контролиран достъп на летище PIT

 • Alaska
 • American
 • Southern Airways Express
 • Spirit
 • American Airlines Admirals Club

Зала C, Терминал с контролиран достъп на летище PIT

 • Allegiant
 • British Airways
 • Condor
 • WOW
 • The Club Lounge

Зала D, Терминал с контролиран достъп на летище PIT

 • Delta
 • Frontier
 • JetBlue

Терминал за международни полети на летище PIT

Пристигащите и заминаващи международни полети на летище Pittsburgh Airport се обслужват в Зала C на Терминала с контролиран достъп, на изходи C51 до C61. От летище PIT се предлагат директни полети до над 20 международни дестинации.

Какво да хапнете на летище Pittsburgh Airport

На Терминала със свободен и Терминала с контролиран достъп на летище PIT ще откриете над 30 варианта за хранене, включително барове, кафенета, магазини за леки закуски и ресторанти със сервитьорско обслужване. Летище Pittsburgh Airport предлага разнообразни варианти за хранене, от традиционни американски ястия до международна кухня.

Придвижване на летище Pittsburgh Airport

Пътниците на летище PIT могат да използват People Mover, напълно автоматизираната подземна железопътна система, свързваща Терминала със свободен и Терминала с контролиран достъп. За удобство на пътниците, във всеки коридор на залата на летище Pittsburgh Airport има и движещи се пътеки.

Какво да правите на летище Pittsburgh Airport

Програмата Art in the Airport (Изкуство на летището) на Pittsburgh International Airport представя произведения на местни, регионални, национални и чуждестранни творци. На Терминала със свободен достъп и в Зала С на Терминала с контролиран достъп можете да разгледате различни изложби. В същата Зала C ще откриете и салон за деца с интерактивни инсталации и съоръжения за игра. В Зала B и в централната част на Терминала с контролиран достъп има спа центрове.

Обмяна на валута на летище Pittsburgh Airport

Бюрата за обмяна на валута за пътници на летище Pittsburgh Airport се намират на транзитното ниво на Терминала със свободен достъп.

Хотели близо до летище Pittsburgh Airport

Престой на летището? Полет чак на следващата сутрин? Среща близо до летище PIT? Ако търсите място за нощувка, наблизо има над 25 хотела и други варианти.

Забележителности близо до летище Pittsburgh Airport

 • Cathedral of Learning
 • Grandview Overlook
 • Оранжерия и ботанически градини, Питсбърг
 • Щатски парк Raccoon Creek, Хукстаун

Още информация за летище PIT тук.

Facebook
Instagram
Twitter