Прескочи към основното съдържание
Uber
Uber

Летище Paris – Orly Airport (ORY)

Независимо дали пътувате от летище Orly Airport до Париж, или в обратната посока, можете да разчитате на Uber, за да стигнете.

94390 Orly, France
+33 1-49-75-45-12

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосване на 1 бутон можете да получите превоз до и от летището в повече от 500 основни центъра.

Придвижвайте се като местни

Позволете приложението и шофьорът да се занимават с подробностите, за да не се налага да навигирате в непознат град.

Чувствайте се като у дома си с Uber

Открийте своите любими функционалности, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане, дори да сте на ново място.

Примерните цени за пътници са прогнозни стойности и не отразяват възможните разлики поради отстъпки, закъснения заради натоварване на пътищата и други фактори. Възможно е да има фиксирани и минимални такси. Действителните цени може да са различни.

 • UberX1-4

  Affordable, everyday rides

 • Berline1-4

  Premium rides in luxury cars

Отворете приложението, за да заявите пътуване

Когато сте готови да излезете, отворете приложението, за да заявите пътуване. Изберете вариант според броя хора и нужното място за багаж.

Следвайте инструкциите в приложението

Ще получите указания за мястото за взимане директно в приложението. На летището също може да има знаци.

Срещнете се с шофьора

Отидете на зададеното място за взимане, посочено в приложението. Имайте предвид, че това място невинаги е до най-близкия изход. Ако не можете да откриете шофьора, свържете се чрез приложението.

Wi-Fi на летище Orly Airport

Paris Aéroport предлага Wi-Fi за пътниците на летище Orly Airport на стандартни цени от 2,90 € за 20 минути до 5,90 € за 1 час, както и по-бърза връзка за 9,90 € за 24 часа.

Паркиране на летище Paris – Orly Airport

There are 7 car parks at Paris-Orly Airport, all open 24/7. Options include short-stay, long-stay, and special lanes and spaces for motorcycles and people with reduced mobility, as well as subscriber and reservation-only parking.

Обмяна на валута на летище Orly Airport

На летище Orly Airport има офис на Travelex за обмен на валута в Зала A на южния терминал. Можете предварително да заявите валута онлайн и да получите сумата в клона, да получите предплатена банкова карта или да използвате някой от банкоматите за обмяна на валута в двата терминала.

Uber се предлага на летище ORY, така че можете да получите комфортно и удобно пътуване, където и да отивате.

Местата за взимане с Uber на летищата може да се променят, затова винаги ги проверявайте в приложението на Uber след заявяване на пътуване.

Дори разстоянието да не е много голямо, е възможно тарифите за пътуване с Uber до и от летище Orly Airport да бъдат повлияни от часа, натоварването по пътищата и други фактори. Вижте приблизителните суми за пътуване в инструмента за очаквани цени на Uber.

Времето за взимане може да е различно в зависимост от часа, колко шофьори има на пътя и други фактори.

Шофирате с Uber?

Научете как да направите пътуванията до и от летищата още по-удобни – от местата за взимане на пътници до спазването на местните правила и разпоредби.

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 500 летища по света.

Uber е идеалният вариант за заминаващите от летище Paris – Orly Airport (ORY). Само на 19 километра на юг от Париж, летище Orly Airport е второто най-натоварено летище за международни полети във Франция. В Париж ще откриете и основният национален транспортен възел – летище Charles de Gaulle Airport. Orly обаче е най-натовареното летище за вътрешни полети във Франция: всяка година през него преминават 32 милиона пътници. Uber предлага комфортно и безпроблемно решение за пътуващите до и от летище Orly Airport, като пътуването до Париж отнема около половин час.

Терминали на летище ORY

На летище Orly Airport има 2 терминала: Западен (Ouest) и Южен (Sud). Южният терминал има 6 нива и обслужва предимно кратките полети, а Западният е на 3 нива и се използва за дългите. Използвайте информацията по-долу, за да планирате пътуването си.

Западен терминал на летище ORY

 • Air France
 • British Airways

Южен терминал на летище ORY

 • Air Algérie
 • Tunisair
 • Zénith Lounge

Ресторанти на летище Paris – Orly

На летище Paris – Orly Airport има голям избор от кафенета, френски закусвални и още. Ще ги откриете и в южния, и в западния терминал. Повечето ресторанти се намират преди проверката за сигурност, така че ако имате време преди полета, разполагате с много възможности. В безмитните зони и на двата терминала има още варианти.

Придвижване на летище ORY

Връзката между двата терминала е безплатната совалка Orlyval, която ще ви отведе и до парижкото метро на гара Antony RER. С Orlyval от единия терминал до другия стигате за по-малко от минута, а метрото минава на всеки 6 минути. Между двата терминала и автомобилните паркинги също има совалка, която по график пътува на всеки 9 минути.

Какво да правите на летище ORY

На летище Paris – Orly Airport ще намерите множество луксозни магазини (все пак това е Париж), като в безмитните зони за пазаруване и в двата терминала се предлагат първокласни марки. Децата със сигурност ще харесат зоните за игра, наричани още зони Gulli, в салоните за качване на борда на южния терминал и Зала 1 в западния. Идеална възможност да се изморят преди дълъг полет. В западния терминал има и известен брой собствени салони на определени авиолинии, в които да си починете преди полета, както и стая за игри с билярд, флипер и други забавления.

Хотели близо до летище ORY

На самото летище Orly Airport има 3 хотела, но в предградията Rungis и Athis-Mons ще откриете още много. В много от хотелите се предлагат бизнес услуги. Ако имате време за разходка, с железопътната връзка с Orlyval стигате до сърцето на Париж.

Интересни места близо до летище Orly Airport

Както се очаква от летище в Париж, наблизо ще откриете множество забележителности, включително:

 • Парижките катакомби
 • Fort de Sucy, Sucy-en-Brie
 • Библиотека „Франсоа Митеран“
 • Музей Орсе
 • Кула Монпарнас

Повече информация за летище Paris – Orly Airport ще намерите тук.