Прескочи към основното съдържание

Летище Paris – Orly Airport (ORY)

Независимо дали пътувате от летище Orly Airport до Париж, или в обратната посока, можете да разчитате на Uber, за да стигнете.

94390 Orly, France
+33 1 70 36 39 50
0892 56 39 50

Още по-интелигентен начин за пътуване

Заявете пътуване навсякъде по света

Tap a button and get airport transportation at more than 500 major hubs.

Придвижвайте се като местни

Let the app and your driver handle the details, so you don’t have to navigate an unfamiliar city.

Чувствайте се като у дома си с Uber

Find your favorite features, including real-time pricing and cash-free payment, even if you’re in a new place.

Начини да пътувате в района

 • Мото

  1

  Professional drivers on high-end motorbikes and maxi scooters

 • UberX

  1-3

  Достъпни ежедневни пътувания

 • Berline

  1-3

  Първокласни пътувания с луксозни коли

 • Комфорт

  1-3

  Comfortable cars, with top rated drivers

 • Ван

  1-6

  Premium rides in spacious cars for groups up to 3

 • Зелено

  1-3

  Електрически и хибридни превозни средства

 • ВИП uberX

  1-3

  Best rated drivers for our best clients

1/7

Как да пътувате с Uber от летището

Отворете приложението, за да заявите пътуване

When you’re ready to walk outside, open your app to request a ride. Choose the option that suits your group size and luggage needs.

Следвайте инструкциите в приложението

Ще получите указания за мястото за взимане директно в приложението. На летището също може да има знаци.

Срещнете се с шофьора

Go to your assigned pickup location as specified by the app. Please note, this location may not always be at your nearest exit. If you can’t find your driver, contact them through the app.

Съвети за летище Orly Airport

Wi-Fi на летище Orly Airport

Paris Aéroport предлага Wi-Fi за пътниците на летище Orly Airport на стандартни цени от 2,90 € за 20 минути до 5,90 € за 1 час, както и по-бърза връзка за 9,90 € за 24 часа.

Паркиране на летище Paris – Orly Airport

На летище Paris – Orly Airport има 7 паркинга за автомобили и всички работят денонощно. Предлагат се варианти за краткосрочен и дългосрочен престой, специални ленти и места за мотоциклети и хора с ограничена подвижност, както и възможности за резервиране или абонамент за паркинг.

Обмяна на валута на летище Orly Airport

На летище Orly Airport има офис на Travelex за обмен на валута в Зала A на южния терминал. Можете предварително да заявите валута онлайн и да получите сумата в клона, да получите предплатена банкова карта или да използвате някой от банкоматите за обмяна на валута в двата терминала.

Най-често задавани въпроси от пътници

 • Uber се предлага на летище ORY, така че можете да получите комфортно и удобно пътуване, където и да отивате.

 • Uber pickup locations at airports are subject to change, so to find your pickup location, always check the Uber app after you request a ride.

 • Дори разстоянието да не е много голямо, е възможно тарифите за пътуване с Uber до и от летище Orly Airport да бъдат повлияни от часа, натоварването по пътищата и други фактори. Вижте приблизителните суми за пътуване в инструмента за очаквани цени на Uber.

 • Времето за взимане може да е различно в зависимост от часа, колко шофьори има на пътя и други фактори.

Още информация

Шофирате с Uber?

Научете как да направите пътуванията до и от летищата още по-удобни – от местата за взимане на пътници до спазването на местните правила и разпоредби.

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 600 летища по света.

Терминали на летище Orly Airport

Uber е идеалният вариант за заминаващите от летище Paris – Orly Airport (ORY). Само на 19 километра на юг от Париж, летище Orly Airport е второто най-натоварено летище за международни полети във Франция. В Париж ще откриете и основният национален транспортен възел – летище Charles de Gaulle Airport. Orly обаче е най-натовареното летище за вътрешни полети във Франция: всяка година през него преминават 32 милиона пътници. Uber предлага комфортно и безпроблемно решение за пътуващите до и от летище Orly Airport, като пътуването до Париж отнема около половин час.

Терминали на летище ORY

На летище Orly Airport има 2 терминала: Западен (Ouest) и Южен (Sud). Южният терминал има 6 нива и обслужва предимно кратките полети, а Западният е на 3 нива и се използва за дългите. Използвайте информацията по-долу, за да планирате пътуването си.

Западен терминал на летище ORY

 • Air France
 • British Airways

Южен терминал на летище ORY

 • Air Algérie
 • Tunisair
 • Zénith Lounge

Ресторанти на летище Paris – Orly

На летище Paris – Orly Airport има голям избор от кафенета, френски закусвални и още. Ще ги откриете и в южния, и в западния терминал. Повечето ресторанти се намират преди проверката за сигурност, така че ако имате време преди полета, разполагате с много възможности. В безмитните зони и на двата терминала има още варианти.

Придвижване на летище ORY

Връзката между двата терминала е безплатната совалка Orlyval, която ще ви отведе и до парижкото метро на гара Antony RER. С Orlyval от единия терминал до другия стигате за по-малко от минута, а метрото минава на всеки 6 минути. Между двата терминала и автомобилните паркинги също има совалка, която по график пътува на всеки 9 минути.

Какво да правите на летище ORY

На летище Paris – Orly Airport ще намерите множество луксозни магазини (все пак това е Париж), като в безмитните зони за пазаруване и в двата терминала се предлагат първокласни марки. Децата със сигурност ще харесат зоните за игра, наричани още зони Gulli, в салоните за качване на борда на южния терминал и Зала 1 в западния. Идеална възможност да се изморят преди дълъг полет. В западния терминал има и известен брой собствени салони на определени авиолинии, в които да си починете преди полета, както и стая за игри с билярд, флипер и други забавления.

Хотели близо до летище ORY

На самото летище Orly Airport има 3 хотела, но в предградията Rungis и Athis-Mons ще откриете още много. В много от хотелите се предлагат бизнес услуги. Ако имате време за разходка, с железопътната връзка с Orlyval стигате до сърцето на Париж.

Интересни места близо до летище Orly Airport

Както се очаква от летище в Париж, наблизо ще откриете множество забележителности, включително:

 • Парижките катакомби
 • Fort de Sucy, Sucy-en-Brie
 • Библиотека „Франсоа Митеран“
 • Музей Орсе
 • Кула Монпарнас

Повече информация за летище Paris – Orly Airport ще намерите тук.

Тази страница съдържа информация от външни уеб сайтове, които не се управляват от Uber и е възможно периодично да се променят или актуализират. Информацията на тази страница, която не е пряко свързана с Uber или с тяхната дейност, се предоставя само с информативна цел и по никакъв начин не може да се счита за надеждна, нито да се тълкува или интерпретира като предоставяща гаранции от какъвто и да е вид, преки или косвени, по отношение на въпросната информация. Някои изисквания и функции се различават в зависимост от държавата, региона и града. Промоционалната отстъпка е валидна само за нови потребители. Тази промоция не може да се комбинира с други предложения и не се прилага за сумите за бакшиш. Ограничена наличност. Възможно е предложението и условията да се променят.