Прескочи към основното съдържание
Uber
Uber

Летище OR Tambo International Airport (JNB)

Независимо дали пътувате от летище Johannesburg Airport до центъра на града, или в обратната посока, можете да разчитате на Uber, за да стигнете.

1 Jones Road, Kempton Park, Johannesburg, 1632, South Africa
+27 11-921-6262

Още по-интелигентен начин за пътуване

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосване на 1 бутон получавате превоз до и от летището в над 500 основни центъра.

Придвижвайте се като местни

Оставете на приложението и на вашия шофьор да се занимават с подробностите по придвижването ви в непознатия за вас град.

Чувствайте се като у дома си с Uber

Открийте своите любими функционалности, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане, дори когато сте на ново място.

Инструмент на Uber за очаквани цени

Примерните цени за пътници са прогнозни стойности и не отразяват възможните разлики поради отстъпки, закъснения заради натоварване на пътищата и други фактори. Възможно е да има фиксирани и минимални такси. Действителните цени може да са различни.

Начини да пътувате

 • UberX1-4

  Affordable, everyday rides

 • Black1-4

  Premium rides in luxury cars

 • Ван1-7

  Rides for groups up to 7

Как да пътувате с Uber от летището

Отворете приложението, за да заявите пътуване

Когато сте готови да излезете, отворете приложението, за да заявите пътуване. Изберете вариант според броя хора и нужното място за багаж.

Следвайте инструкциите в приложението

Ще получите указания за мястото за взимане директно в приложението. На летището също може да има знаци.

Срещнете се с шофьора

Отидете на мястото за взимане, посочено в приложението. Имайте предвид, че това място невинаги е до най-близкия изход. Ако не можете да откриете шофьора, свържете се чрез приложението.

Съвети за летище OR Tambo Airport

Wi-Fi на летище OR Tambo

На летище OR Tambo International Airport се предлага безплатна Wi-Fi услуга за всички пътници, с ограничение от 4 часа или 1 GB данни. След това се заплаща в съответствие с потреблението.

Паркиране на летище OR Tambo

На летище OR Tambo International Airport се предлагат варианти за паркиране във и извън зоната на летището за краткосрочен или дългосрочен престой, както и за оставяне и взимане. В рамките на летището има 11 500 обществени паркоместа в 9 паркинга.

Обмяна на валута на летище OR Tambo

Има гишета на Travelex за услуги и обмяна на валута в зоната за безмитни магазини, както и в зоната с контролиран достъп. На летище JNB има и множество банкови клонове, включително на Absa, American Express и First National Bank.

Най-често задавани въпроси от пътници

Uber се предлага на летище JNB, така че можете да получите комфортно и удобно пътуване, където и да отивате.

За да откриете мястото за взимане, проверете в приложението на Uber, след като заявите пътуване.

Дори разстоянието да не е много голямо, е възможно тарифите за пътуване с Uber до и от летище OR Tambo Airport да бъдат повлияни от часа, натоварването по пътищата и други фактори. Вижте приблизителните суми за пътуване в инструмента за очаквани цени на Uber.

Времето за взимане може да е различно в зависимост от часа, колко шофьори има на пътя и други фактори.

Още информация

Шофирате с Uber?

Научете как да направите пътуванията до и от летищата още по-удобни – от местата за взимане на пътници до спазването на местните правила и разпоредби.

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 500 летища по света.

Информация за посетителите за летище Johannesburg Airport

Uber е идеалният вариант за заминаващите от летище JNB. Летище OR Tambo International Airport е най-голямото и натоварено на целия африкански континент и е основният вариант за международни полети за заминаващите от Йоханесбург, Претория и други. Летище OR Tambo International Airport се намира в Кемптън Парк, Гаутенг, на около 30 минути с кола (27 километра) от централния бизнес район на Йоханесбург и на 80 километра на юг от Претория.

Терминали на летище OR Tambo

Вместо на терминали, летище OR Tambo International Airport е разделено на няколко нива, като Ниво 0 обслужва всички международни и вътрешни пристигащи полети. Там се намира и зоната за получаване на багаж. Изходите за международни заминаващи полети се намират на Ниво 1, а вътрешните заминаващи полети са на Ниво 2.

Ниво 1

 • British Airways
 • Emirates
 • Shongololo Premium Lounge

Ниво 2

 • Mango Airlines
 • South African Airways

Ниво 3

 • Bidvest Premier Lounge
 • Mashonzha Premium Lounge
 • Други първокласни салони

Ресторанти на летище OR Tambo

На летище OR Tambo International Airport се предлагат множество варианти да се подкрепите, като на всеки етаж на летището има гурме заведения, ресторанти за бързо хранене, барове и кафенета, не само в контролираните зони, но и тези със свободен достъп, преди и след проверката за сигурност.

Придвижване на летище OR Tambo

Тъй като на летището има нива, а не терминали, всяка част от него е достъпна пеша. Чрез Gautrain имате железопътна връзка директно от летище OR Tambo International Airport към централните части на Йоханесбург и Претория, а извън терминала ви очакват таксиметрови услуги – но непременно използвайте само официални таксита с емблемата на ACSA. От Ниво 0 в зоната за заминаващи лесно стигате до Gautrain.

Какво да правите на летище OR Tambo

В над 30 магазина ще откриете най-доброто от модата, най-новото от техниката, играчки, козметика, първокласни безмитни стоки, сувенири и други възможности за пазаруване. Основните първокласни салони превръщат летище OR Tambo отлично място да притворите очи или да наваксате с имейлите преди полета. Ако обаче предпочитате да се позабавлявате в Йоханесбург, с Gautrain бързо ще стигнете до центъра на града.

Хотели близо до летище OR Tambo International Airport

За престой има достатъчно варианти: над 10 хотела в радиус от 3 километра от летище OR Tambo International Airport, и още много на малко по-голямо разстояние. Те включват всякакви варианти: от икономични предложения за краткосрочен престой до 5-звездни луксозни апартаменти, като няколко предлагат и конферентни зали и бизнес центрове, както и избор от ресторанти и барове, където да разпуснете. Много от хотелите предлагат и транспорт със совалки, удобен за придвижване до и от летището.

Интересни места близо до летище OR Tambo

 • Constitution Hill, Йоханесбург
 • Emperors Palace, Кемптън Парк
 • Hector Pieterson Memorial, Йоханесбург
 • Kliptown Open Air Museum, Йоханесбург
 • Maboneng, Йоханесбург

Повече информация за летище OR Tambo Airport ще намерите тук.

Facebook