Прескочи към основното съдържание

Летище Istanbul International Airport (ist)

Търсите алтернатива на традиционния трансфер или такси от/до Летище Istanbul Airport? Независимо дали пътувате от летище IST до Истанбул, или от града до летище Istanbul International Airport, можете да стигнете до целта си с вече познатото ви приложение на Uber. Заявете пътуване до и от IST с едно докосване на бутон.

Tayakadın District Terminal Street No.1, 34283 Арнавуткьой/Истанбул, Turkey
+90 4441442

Можете предварително да резервирате пътуване с Uber от Летище Istanbul International Airport

Планирайте още днес, като резервирате пътуване с Uber до Летище Istanbul International Airport. Можете да заявете пътуване до 30 дни преди полета по всяко време, в който и да е ден от годината.
Крайна точка
Изберете дата и час

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2023/01/31.

7:20 AM
open

Възможно е Uber Reserve да не се предлага за вашето място за взимане

По-интелигентен начин за пътуване

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосването на един бутон можете да поръчате превоз между летището и над 500 основни точки.

Ориентирайте се като местен

Приложението и шофьорът ви ще се погрижат за вас, за да не се налага да се ориентирате в непознат град.

Пътувайте без притеснения с Uber

Намерете любимите си функции, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане дори когато сте на ново място.

Начини да пътувате в района

 • Courier

  1-4

  Изпращайте и получавайте пакети

 • Taxi Yellow

  1-4

  Taxi rides made easy

 • Taxi Turquoise

  1-4

  Premium taxi ride with comfortable vehicle

Място за взимане: Летище Istanbul Airport (IST)

Отворете приложението, за да заявите пътуване

Когато сте готови, отворете приложението на Uber, за да заявите пътуване до крайната си точка. Изберете вариант за трансфер до летище IST според големината на групата и необходимото място за багаж.

Следвайте инструкциите в приложението

Ще получите инструкции за местата за взимане на Летище Istanbul Airport директно в приложението. Възможно е местата за взимане да се различават в зависимост от терминала. В Летище Istanbul International Airport също може да има обозначения за взимане за споделени пътувания.

Срещнете се с шофьора

Отидете на мястото за взимане от IST, посочено в приложението. Имайте предвид, че това място невинаги е пред най-близкия до вас изход. В приложението ще са посочени името на шофьора, регистрационният номер и цветът на колата. Проверете превозното средство, преди да се качите. Ако не можете да откриете шофьора, свържете се с него чрез приложението.

Съвети за летище Istanbul Airport

Wi-Fi на летище Atatürk

Free wifi is available throughout IST Airport for 2 hours. You will need a mobile phone number capable of receiving texts in Turkey to access it, or you can use the airport’s paid wifi service.

Istanbul Airport parking

Istanbul Airport offers multiple parking choices, covering both quick dropoffs and long-term parking. After parking, transfer to IST with the airport shuttle.

Съхранение на багажа на летище IST

На терминала за международни полети, както и на този за вътрешни, има гардероби за багаж, така че пътуващите с дълъг престой могат да оставят вещите си на безопасно съхранение и да разгледат Истанбул.

Най-често задавани въпроси от пътници

 • Uber се предлага на летище Istanbul Airport, така че можете да получите комфортно и удобно пътуване, където и да отивате.

 • За да откриете мястото за взимане, проверете в приложението на Uber, след като заявите пътуване.

 • Дори разстоянието да не е много голямо, е възможно тарифите за пътуване с Uber до и от летище Istanbul Airport да бъдат повлияни от часа, натоварването по пътищата и други фактори. Вижте приблизителните суми за пътуване в инструмента за очаквани цени на Uber.

 • Времето за взимане може да е различно в зависимост от часа, колко шофьори има на пътя и други фактори.

Още информация

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 600 летища по света.

Информация за посетителите на международно летище Istanbul International Airport

Uber е идеалният вариант за пристигащи или заминаващи от летище Istanbul Airport. Летище Istanbul Airport е летището, което обслужва най-голям брой пътници в Турция, и е на второ място в света по брой дестинации с преки полети. С кола от центъра на Истанбул до летище IST стигате за около 40 минути, което превръща летището в чудесен вариант за пътуващите от или до Истанбул. Ако нямате собствена кола, лесно можете стигнете до международно летище Istanbul Airport с метро, автобус, пътнически автобус или Uber.

Терминали на летище Istanbul Airport

На летище Atatürk Airport има 2 пътнически терминала: за вътрешни и за международни полети. Както се очаква, терминалът за вътрешни полети обслужва полетите в рамките на Турция, а международният терминал се използва за международни и трансконтинентални полети. Двата терминала са свързани, така че трансферите за вътрешни полети в рамките на летище Istanbul International Airport са сравнително лесни в сравнение с други летища с такъв размер. И на двата терминала има Wi-Fi, а из цялото летище има зарядни станции за мобилни устройства.

Терминал за вътрешни полети

 • Turkish Airlines
 • Primeclass Lounge

Терминал за международни полети

 • Air France
 • Emirates
 • Други междуконтинентални и международни полети
 • HSBC Premier Lounge

Какво да хапнете на летище Istanbul Airport

На летище IST ще откриете множество различни ресторанти, от традиционни турски ястия до варианти за бързо хранене. Предпочитате шведска маса? Или хапване набързо? Има множество предложения за всеки вкус.

Придвижване на летище Istanbul International Airport

Терминалите за вътрешни и международни полети са много близо един до друг – така по движещите се пътеки лесно се придвижвате пеша. Идеално, ако бързате.

Какво да правите на летище Istanbul International Airport

Основна атракция на летище Istanbul Airport са отличните възможности за пазаруване – от големия безмитен магазин до стария базар, където ще намерите автентични турски артикули, като подправки, стъкларски произведения и бижута. Безмитните магазини на територията на летището са идеално място да купите сувенири за приятели и роднини. В тях има огромен избор от алкохолни напитки, козметика, парфюми и сладкарски изделия. За да се отпуснете преди полет, има и места за спа и масаж, а някои от първокласните салони предлагат и възможност да вземете душ.

Хотели близо до летище Istanbul Airport

В рамките на самото летище Istanbul Airport има хотел, а наблизо – още много, което е идеално, ако пристигате на летището в ранните часове на деня. Тези хотели предлагат обичайната гама от бизнес съоръжения, конферентни зали, ресторанти и фитнес зали. Най-добре е обаче да проверите на уеб сайта на конкретния хотел, за да се уверите, че разполага с всичко, което търсите.

Забележителности близо до летище Istanbul Airport

Както правилно очаквате, до летище IST има някои интересни исторически обекти, включително:

 • Синята джамия
 • Кула „Галата“
 • Пазар „Капалъ чарши“
 • Голямата джамия „Света София“
 • Топкапъ сарай

Повече информация за международно летище Istanbul International Airport можете да намерите тук.

Тази страница съдържа информация от външни уеб сайтове, които не се управляват от Uber и е възможно периодично да се променят или актуализират. Информацията на тази страница, която не е пряко свързана с Uber или с тяхната дейност, се предоставя само с информативна цел и по никакъв начин не може да се счита за надеждна, нито да се тълкува или интерпретира като предоставяща гаранции от какъвто и да е вид, преки или косвени, по отношение на въпросната информация. Някои изисквания и функции се различават в зависимост от държавата, региона и града. Промоционалната отстъпка е валидна само за нови потребители. Тази промоция не може да се комбинира с други предложения и не се прилага за сумите за бакшиш. Ограничена наличност. Възможно е предложението и условията да се променят.