Прескочи към основното съдържание
Uber
Uber

Летище Istanbul Atatürk Airport (IST)

Независимо дали пътувате от летище Atatürk Airport до Истанбул, или в обратната посока, можете да разчитате на Uber, за да стигнете.

Yeşilköy, 34149 Bakırköy/Istanbul, Turkey
+90 212-463-30-00

Още по-интелигентен начин за пътуване

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосване на 1 бутон получавате превоз до и от летището в над 500 основни центъра.

Придвижвайте се като местни

Оставете на приложението и на вашия шофьор да се занимават с подробностите по придвижването ви в непознатия за вас град.

Чувствайте се като у дома си с Uber

Открийте своите любими функционалности, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане, дори когато сте на ново място.

Инструмент на Uber за очаквани цени

Примерните цени за пътници са прогнозни стойности и не отразяват възможните разлики поради отстъпки, закъснения заради натоварване на пътищата и други фактори. Възможно е да има фиксирани и минимални такси. Действителните цени може да са различни.

Начини да пътувате

 • Taxi Yellow1-4

  Taxi rides made easy

 • Taxi Turquoise1-4

  Premium taxi ride with comfortable vehicle

Как да пътувате с Uber от летището

Отворете приложението, за да заявите пътуване

Когато сте готови да излезете, отворете приложението, за да заявите пътуване. Изберете вариант според броя хора и нужното място за багаж.

Следвайте инструкциите в приложението

Ще получите указания за мястото за взимане директно в приложението. На летището също може да има знаци.

Срещнете се с шофьора

Отидете на мястото за взимане, посочено в приложението. Имайте предвид, че това място невинаги е до най-близкия изход. Ако не можете да откриете шофьора, свържете се чрез приложението.

Съвети за летище Istanbul Atatürk Airport

Wi-Fi на летище Atatürk

В цялата зона на летище Atatürk Airport се предлага безплатна Wi-Fi връзка за срок от 2 часа. За да се свържете с нея, трябва да имате номер на мобилен телефон, на който могат да се получават текстови съобщения в Турция. Можете също да използвате платената Wi-Fi услуга на летището.

Паркиране на летище Istanbul Atatürk Airport

На летище Istanbul Atatürk Airport се предлагат множество възможности за паркиране както за бързо оставяне, така и за дългосрочен престой. След паркирането можете да стигнете до летище Istanbul Atatürk със совалка на летището.

Гардероб за багаж на летище Atatürk

На терминала за международни полети, както и на този за вътрешни, има гардероби за багаж, така че пътуващите с дълъг престой могат да оставят вещите си на безопасно съхранение и да разгледат Истанбул.

Най-често задавани въпроси от пътници

Uber се предлага на летище Atatürk Airport, така че можете да получите комфортно и удобно пътуване, където и да отивате.

За да откриете мястото за взимане, проверете в приложението на Uber, след като заявите пътуване.

Дори разстоянието да не е много голямо, е възможно тарифите за пътуване с Uber до и от летище Atatürk Airport да бъдат повлияни от часа, натоварването по пътищата и други фактори. Вижте приблизителните суми за пътуване в инструмента за очаквани цени на Uber.

Времето за взимане може да е различно в зависимост от часа, колко шофьори има на пътя и други фактори.

Още информация

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 500 летища по света.
Намерете летище

Информация за посетителите за летище Atatürk International Airport

Uber е идеалният вариант за пристигащи или заминаващи от летище Istanbul Atatürk Airport. Летище Istanbul Atatürk не само е най-натовареното откъм пътници летище в Турция, но и на второ място в света по дестинации с преки полети. С кола от центъра на Истанбул до летище Atatürk Airport стигате за около 40 минути, което превръща летището в чудесен вариант за пътуващите от или до Истанбул. Ако нямате собствена кола, лесно можете стигнете до летище Atatürk International Airport с метро, автобус, пътнически автобус или Uber.

Терминали на летище Istanbul Atatürk

На летище Atatürk Airport има 2 пътнически терминала: за вътрешни и за международни полети. Както се очаква, терминалът за вътрешни полети обслужва полетите в рамките на Турция, а международният терминал се използва за международни и междуконтинентални полети. Двата терминала са свързани, така че трансферите за вътрешни полети са сравнително лесни в сравнение с други летища с такъв размер. И на двата терминала има Wi-Fi, а из цялото летище - и зарядни станции за мобилни устройства.

Терминал за вътрешни полети

 • Turkish Airlines
 • Primeclass Lounge

Терминал за международни полети

 • Air France
 • Emirates
 • Други междуконтинентални и международни полети
 • HSBC Premier Lounge

Какво да хапнете на летище Istanbul Atatürk

На летище Atatürk Airport ще откриете множество различни ресторанти, от традиционни турски ястия до варианти за бързо хранене. Шведска маса? Хапване набързо? Има множество предложения с по нещо за всеки вкус.

Придвижване на летище Istanbul Atatürk

Терминалите за вътрешни и международни полети са много близо един до друг, така по движещите се пътеки лесно се придвижвате пеша. Идеално, ако бързате.

Какво да правите на летище Atatürk

Основна атракция на летище Atatürk Airport са отличните възможности пазаруване, от големия безмитен магазин до стария базар, където ще намерите автентични турски артикули, като подправки, произведения на стъкларството и бижута. Безмитните магазини са идеално място да вземете сувенири за приятели и роднини. В тях има огромен избор от алкохолни напитки, козметика, парфюми и сладкарски изделия. За да се отпуснете преди полет има и места за спа и масаж, а в някои от първокласните салони се предлага и възможност за вземане на душ.

Хотели близо до летище Atatürk Airport

На самото летище Atatürk International Airport има един хотел, а наблизо – още много, което е идеално, ако пристигате на летището в ранните часове на деня. Тези хотели предлагат обичайната гама от бизнес услуги, конферентни зали, ресторанти и фитнес зали. Най-добре е обаче да проверите на уеб сайта на конкретния хотел, за да се уверите, че разполага с всичко, което търсите.

Интересни места близо до летище Atatürk

Както правилно очаквате, до летище Atatürk има някои интересни исторически обекти, включително:

 • Синята джамия
 • Кула „Галата“
 • Капалъ Чарши
 • Света София
 • Топкапъ сарай

Повече информация за летище Istanbul Atatürk Airport ще намерите тук.