Прескочи към основното съдържание

Летище Geneva International Airport (gva)

Търсите алтернатива на традиционния трансфер или такси от/до Летище Geneva Airport? Независимо дали пътувате от летище Geneva Airport до центъра на града, или в обратната посока, можете да стигнете до желаната дестинация с вече познатото ви приложение на Uber. Заявете пътуване до и от GVA с едно докосване на бутон.

Route de l'Aéroport 21, 1215 Le Grand-Saconnex, Switzerland
+41 22-717-71-11

Можете предварително да резервирате пътуване с Uber от Летище Geneva International Airport

Планирайте още днес, като резервирате пътуване с Uber до Летище Geneva International Airport. Можете да заявете пътуване до 30 дни преди полета по всяко време, в който и да е ден от годината.
Крайна точка
Изберете дата и час

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2022/05/17.

Възможно е Uber Reserve да не се предлага за вашето място за взимане

По-интелигентен начин за пътуване

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосването на един бутон можете да поръчате превоз между летището и над 500 основни точки.

Ориентирайте се като местен

Приложението и шофьорът ви ще се погрижат за вас, за да не се налага да се ориентирате в непознат град.

Пътувайте без притеснения с Uber

Намерете любимите си функции, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане дори когато сте на ново място.

Начини да пътувате в района

 • Uber for Ukraine

  1-4

  The Uber for Ukraine fare is 2 CHF higher compared to an UberX trip ordered at the same time for the same route. 2 CHF from each trip on Uber for Ukraine is not part of the fare, but is the amount that Uber B.V. sends to the International Rescue Committee.

 • Uber Pet

  1-4

  Affordable rides for you and your pet

 • UberX

  1-4

  Достъпни ежедневни пътувания

 • Black

  1-4

  Първокласни пътувания с луксозни коли

 • Ван

  1-6

  Premium rides in spacious cars for groups up to 6

 • Зелено

  1-4

  Електрически и хибридни превозни средства

1/6

Място за взимане: Летище Geneva Airport (GVA)

Отворете приложението, за да заявите пътуване

Когато сте готови, отворете приложението на Uber, за да заявите пътуване до крайната си точка. Изберете вариант за трансфер до летище GVA според големината на групата и необходимото място за багаж.

Следвайте инструкциите в приложението

Ще получите инструкции за местата за взимане на Летище Geneva Airport директно в приложението. Възможно е местата за взимане да се различават в зависимост от терминала. В Летище Geneva International Airport също може да има обозначения за взимане за споделени пътувания.

Срещнете се с шофьора

Отидете на мястото за взимане от GVA, посочено в приложението. Имайте предвид, че това място невинаги е пред най-близкия до вас изход. В приложението ще са посочени името на шофьора, регистрационният номер и цветът на колата. Проверете превозното средство, преди да се качите. Ако не можете да откриете шофьора, свържете се с него чрез приложението.

Съвети за летище Geneva Airport

Wi-Fi на летище Geneva Airport

На летище Geneva Airport се предлага безплатна Wi-Fi връзка за всички пътници за период от 120 минути. Можете да получите код за удостоверяване чрез SMS или гишетата на самообслужване за Wi-Fi и да влезете в интернет. Ако надвишите периода от 120 минути, можете да закупите допълнителни кредити.

Паркиране на летище Geneva Airport

На летище GVA Airport има няколко варианта за паркиране, включително дългосрочен престой при продължителни пътувания и паркиране за кратко при бързо оставяне и взимане.

Гардероб за багаж на летище Geneva Airport

На летище GVA можете да оставите багажа си на гардероб – в шкафове или на гишето. Те се намират на гарата на Swiss Railways на летището, на около 250 метра от основната сграда на терминала, докъдето се стига по покрита пешеходна алея.

Най-често задавани въпроси от пътници

 • Uber се предлага на летище Geneva Airport, така че можете да получите комфортно и удобно пътуване, където и да отивате.

 • За да откриете мястото за взимане, проверете в приложението на Uber, след като заявите пътуване.

 • Дори разстоянието да не е много голямо, е възможно тарифите за пътуване с Uber до и от летище Geneva Airport да бъдат повлияни от часа, натоварването по пътищата и други фактори. Вижте приблизителните суми за пътуване в инструмента за очаквани цени на Uber.

 • Времето за взимане може да е различно в зависимост от часа, колко шофьори има на пътя и други фактори.

Още информация

Шофирате с Uber?

Научете как да направите пътуванията до и от летищата още по-удобни – от местата за взимане на пътници до спазването на местните правила и разпоредби.

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 600 летища по света.

Открийте какво да правите в терминалите на летище Geneva Airport

Uber е идеалният вариант за пристигащи или заминаващи от летище Geneva Airport. Geneva Airport посреща над 17 милиона пътници годишно и е едно от най-натоварените летища в Швейцария.

То се обслужва от основните европейски превозвачи и е най-лесният начин да стигнете до Женева и околностите, както и до множество френски и швейцарски ски курорти и хижи, ако идвате от друга държава. До летище Geneva International Airport, само на около 4 километра северозападно от центъра на Женева, лесно стигате с обществен транспорт, совалка от летището, кола или с Uber. Пътуването с автобус отнема около 20 минути в зависимост от натоварването по пътищата, а краткото пътуване с влак от летището до центъра на града трае само 6 минути.

Терминали на летище GVA

На летище Geneva Airport има 2 основни пътнически терминала: Терминал 1 и Терминал 2. Терминал 1 се използва много по-често, тъй като Терминал 2 (първият терминал на летището) работи само през зимния сезон. Затова и в него има значително по-малко удобства отколкото в Терминал 1, но там е ЖП гарата на летището. Терминал 1 е разделен на 5 части: A, B, C, D и F.

Ресторанти на летище GVA

На летище Geneva Airport ще намерите множество ресторанти, от бистра и възможности за изискани ястия, от барове до чайни. Каквото и да предпочитате – международна или местна кухня, на Geneva Airport има по нещо за всеки вкус.

Придвижване на летище GVA

С изключение на отделения от основното летище Терминал 2, основната част от летището е достъпна пеша. Когато е нужно, връзките между двата терминала се извършват с автобус.

Какво да правите на летище GVA

Разнообразните възможности за пазаруване на летище Geneva Airport включват стандартния избор от безмитни магазини и множество местни и международни марки. За клиентите са налични и 2 VIP услуги за достъп до салоните и помощ при преминаване през проверките за сигурност. На летището се предлагат уелнес услуги, включително стая за медитация и душове. На разположение на пътниците са и 2 детски зони за игра, специализирани бизнес зони и конферентни зали.

Обмяна на валута на летище GVA

На летището има няколко бюра за обмяна на валута, с обекти в зоните за пристигащи и заминаващи. На летището има банкомати, много от които позволяват изтегляне на различни валути.

Хотели близо до летище GVA

В непосредствена близост до летище Geneva International Airport има около 10 хотела. Идеален вариант за кратък престой или при пристигане късно вечер. На известно разстояние, в центъра на Женева, ще откриете възможности за настаняване за всеки бюджет. Предлагат се и варианти за транспорт до множество ски курорти и хижи в региона, във Франция и Швейцария.

Интересни места близо до летище GVA

 • Jet d’Eau (водната струя)
 • Женевското езеро
 • Планината Салев
 • Стария град
 • Катедралата Сен Пиер

Повече информация за летище GVA ще намерите тук.

Facebook
Instagram
Twitter

Тази страница съдържа информация от външни уеб сайтове, които не се управляват от Uber и е възможно периодично да се променят или актуализират. Информацията на тази страница, която не е пряко свързана с Uber или с тяхната дейност, се предоставя само с информативна цел и по никакъв начин не може да се счита за надеждна, нито да се тълкува или интерпретира като предоставяща гаранции от какъвто и да е вид, преки или косвени, по отношение на въпросната информация. Някои изисквания и функции се различават в зависимост от държавата, региона и града. Промоционалната отстъпка е валидна само за нови потребители. Тази промоция не може да се комбинира с други предложения и не се прилага за сумите за бакшиш. Ограничена наличност. Възможно е предложението и условията да се променят.