Прескочи към основното съдържание

Летище Frankfurt am Main Airport (fra)

Търсите алтернатива на традиционния трансфер или такси от/до Летище Frankfurt Airport? Независимо дали пътувате от летище Frankfurt Airport до центъра на града, или от пазар Kleinmarkthalle до летище Frankfurt Airport, можете да стигнете до целта си с вече познатото ви приложение на Uber. Заявете пътуване до и от FRA с едно докосване на бутон.

Франкфурт 60547 Germany
+49 180-6-3724636

Можете предварително да резервирате пътуване с Uber от Летище Frankfurt am Main Airport

Планирайте още днес, като резервирате пътуване с Uber до Летище Frankfurt am Main Airport. Можете да заявете пътуване до 30 дни преди полета по всяко време, в който и да е ден от годината.
Крайна точка
Изберете дата и час

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2022/06/29.

Възможно е Uber Reserve да не се предлага за вашето място за взимане

По-интелигентен начин за пътуване

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосването на един бутон можете да поръчате превоз между летището и над 500 основни точки.

Ориентирайте се като местен

Приложението и шофьорът ви ще се погрижат за вас, за да не се налага да се ориентирате в непознат град.

Пътувайте без притеснения с Uber

Намерете любимите си функции, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане дори когато сте на ново място.

Начини да пътувате в района

 • UberXL

  1-6

  Fits 5 riders or 3 riders with luggage

 • Комфорт

  1-4

  Extra legroom and top rated drivers

 • Uber for Ukraine

  1-4

  The Uber for Ukraine fare is 1€ higher compared to an UberX trip ordered at the same time for the same route. 1€ from each trip on Uber for Ukraine is not part of the fare, but is the amount that Uber B.V. sends to the International Rescue Committee.

 • UberX

  1-4

  Достъпни ежедневни пътувания

 • Първокласно

  1-4

  Първокласно пътуване с професионални шофьори

 • Зелено

  1-4

  Електрически и хибридни превозни средства

 • Такси

  1-4

  Повикайте кола без да махате с ръка

1/7

Място за взимане: Летище Frankfurt Airport (FRA)

Отворете приложението, за да заявите пътуване

Когато сте готови, отворете приложението на Uber, за да заявите пътуване до крайната си точка. Изберете вариант за трансфер до летище FRA според големината на групата и необходимото място за багаж.

Следвайте инструкциите в приложението

Ще получите инструкции за местата за взимане на Летище Frankfurt Airport директно в приложението. Възможно е местата за взимане да се различават в зависимост от терминала. В Летище Frankfurt am Main Airport също може да има обозначения за взимане за споделени пътувания.

Срещнете се с шофьора

Отидете на мястото за взимане от FRA, посочено в приложението. Имайте предвид, че това място невинаги е пред най-близкия до вас изход. В приложението ще са посочени името на шофьора, регистрационният номер и цветът на колата. Проверете превозното средство, преди да се качите. Ако не можете да откриете шофьора, свържете се с него чрез приложението.

Летище Frankfurt Airport – съвети за по-приятно пътуване

Wi-Fi на летище Frankfurt Airport

Пътниците на летище Frankfurt Airport могат денонощно да използват безплатна Wi-Fi връзка. За влизане в услугата потърсете мрежата Frankfurt-Airport, въведете своя имейл адрес и приемете правилата и условията. След това щракнете върху Next (Напред) и Start surfing (Започнете да сърфирате).

Съхранение на багаж на летище Frankfurt Airport

На летище Frankfurt Airport има 3 варианта за съхранение на багаж,от които можете да се възползвате на двата терминала, като пътниците могат да съхраняват багажа си за срок до 3 месеца. Предлага се и услуга за опаковане с фолио на предмети с големи размери или неудобна форма.

Паркиране на летище Frankfurt Airport

На летище Frankfurt Airport има няколко варианта за паркиране, включително краткосрочен и дългосрочен, бизнес паркинг и зона за оставяне.

Най-често задавани въпроси от пътници

 • Приложението на Uber може да се използва на летище Frankfurt Airport, така че да получите удобно и комфортно пътуване, където и да отивате.

 • Местата за взимане с Uber на летищата се променят. За да откриете своето, винаги проверявайте в приложението на Uber, след като заявите пътуване.

 • Тарифите до и от летище Frankfurt Airport може да зависят от часа, натоварването по пътищата и други фактори. Проверете ги в приложението на Uber.

 • Когато заявите пътуване, в приложението ще видите очакваното време за пристигането на шофьора на вашето място за взимане.

Още информация

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 600 летища по света.

Информация за посетителите за летище Frankfurt Airport

Летище Frankfurt am Main Airport започва дейност през 1936 г. и се превръща в едно от най-големите летища в Германия, което посреща почти 70 милиона пътници всяка година. То е важен транспортен център за Европа, а за Германия е един от най-големите комплекси, осигуряващи трудова заетост на едно място, като осигурява работа на около 81 000 души в 450 фирми и организации. Летището е на 12 километра югоизточно от Франкфурт, или на около 15 минути с кола от центъра на града до мястото за оставяне на летището.

Терминали на летище Frankfurt Airport

На летище Frankfurt Airport има 2 терминала, Терминал 1 и Терминал 2, свързани с автобус совалка и ЖП линия SkyLine. Международни и вътрешни полети се извършват и от двата терминала, затова проверете внимателно от кой заминавате. На летище Frankfurt Airport се намира и Lufthansa First Class Terminal, използван ексклузивно от пътуващите с първа класа на Lufthansa.

Ресторанти на летище Frankfurt Airport

Гурме закуска, лек обяд или вечеря в ресторант, на летище Frankfurt Airport има по нещо за всеки вкус. Има голям избор от заведения за хранене, където се предлага всичко – от бърза закуска до прекрасни цели менюта за тези, които разполагат с повече време. Освен обичайните сандвичи, супи, салати, топли и студени напитки, смутита, сокове и сладкиши, пътниците могат да опитат разннобразна международна кухня, включително италианска и азиатска, и, разбира се, традиционни немски ястия. Има вегетариански предложения, както и ястия без глутен.

Магазини на летище Frankfurt Airport

FRA Airport предлага богат избор на пътниците, които обичат да пазаруват. На летището има безмитна зона, където се продават марки от световна класа на ниски цени, включително парфюми, одеколони, сладкарски изделия, модни аксесоари, както и бира, вино и спиртни напитки. Има и магазини с луксозни модни марки, обувки, електроника, бижутерия, вестници, списания, книги, фармацевтични продукти и принадлежности за пътуване, за които сте се сетили в последния момент. Освен това пътниците могат да купят сувенири, като черен хайвер и традиционни немски ястия.

Салони на летище Frankfurt Airport

На летище Frankfurt има голям избор от салони за гости, някои от които са отворени само за често пътуващи или пътници в бизнес класа. Някои салони обаче са отворени срещу заплащане за всички пътуващи. В тях можете да си починете преди полета, като се настаните удобно със студена напитка, използвате Wi-Fi или запълните времето с телевизия и вестници.

Услуги на летище FRA

На летище Frankfurt Airport се предлага широка гама от услуги, така че пътуването да е приятно за всички. Има работни зони за пътуващите по работа и за тези, които искат да сърфират в интернет, докато чакат на летището. За семействата с малки деца и в двата терминала има зони за игра и стаи за бебета, предназначени за смяна на пелени и кърмене. За пътниците с дълъг предстой в Терминал 1 има няколко киносалона Movie World, където се излъчват кино хитове, документални филми и популярни телевизионни сериали.

Хотели на летище Frankfurt Airport

В рамките на летище Frankfurt Airport има няколко хотела с варианти за престой, подходящи за различен бюджет. Някои предлагат директен достъп пеша до терминалите. В зоните до летището, най-вече в районите на Рюселсхайм и Ланген, има още много възможности за престой. Центърът на Франкфурт е съвсем наблизо и предлага широка гама хотели и стаи за пътниците, които не бързат за полета си.

Забележителности близо до летище Frankfurt Airport

Франкфурт е основен финансов център, което го прави популярна дестинация за пътуващите по работа, но има и много музеи и забележителности в сферата на изкуството и архитектурата. Някои забележителности във Франкфурт:

 • Kaiserdom (императорската катедрала)
 • Пазар Kleinmarkthalle
 • Музей на естествената история
 • Централен площад Römerberg
 • Музей на изкуствата Städel

Научете повече за летище FRA тук.

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube

Тази страница съдържа информация от външни уеб сайтове, които не се управляват от Uber и е възможно периодично да се променят или актуализират. Информацията на тази страница, която не е пряко свързана с Uber или с тяхната дейност, се предоставя само с информативна цел и по никакъв начин не може да се счита за надеждна, нито да се тълкува или интерпретира като предоставяща гаранции от какъвто и да е вид, преки или косвени, по отношение на въпросната информация. Някои изисквания и функции се различават в зависимост от държавата, региона и града. Промоционалната отстъпка е валидна само за нови потребители. Тази промоция не може да се комбинира с други предложения и не се прилага за сумите за бакшиш. Ограничена наличност. Възможно е предложението и условията да се променят.

Връзките към външни уеб сайтове се предлагат единствено за удобство на посетителите. Ако последвате връзки съм други сайтове, го правите на собствен риск. Uber не носи никаква отговорност за тези сайтове и за съдържанието им.