Прескочи към основното съдържание
Uber
Uber

Летище Dubai International Airport (DXB)

Независимо дали пътувате от летище Dubai Airport до центъра на града, или в обратната посока, можете да разчитате на Uber, за да стигнете.

7938+77 Dubai - United Arab Emirates
+971 4-224-5555

Още по-интелигентен начин за пътуване

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосване на 1 бутон получавате превоз до и от летището в над 500 основни центъра.

Придвижвайте се като местни

Оставете на приложението и на вашия шофьор да се занимават с подробностите по придвижването ви в непознатия за вас град.

Чувствайте се като у дома си с Uber

Открийте своите любими функционалности, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане, дори когато сте на ново място.

Инструмент на Uber за очаквани цени

Примерните цени за пътници са прогнозни стойности и не отразяват възможните разлики поради отстъпки, закъснения заради натоварване на пътищата и други фактори. Възможно е да има фиксирани и минимални такси. Действителните цени може да са различни.

Начини да пътувате

 • Select1-4

  Първокласни ежедневни пътувания

Как да пътувате с Uber от летището

Отворете приложението, за да заявите пътуване

Когато сте готови, отворете приложението, за да заявите пътуване. Изберете вариант според броя хора и нужното място за багаж.

Следвайте инструкциите в приложението

Ще получите указания за мястото за взимане директно в приложението. На летището също може да има знаци.

Срещнете се с шофьора

Отидете на мястото за взимане, посочено в приложението. Имайте предвид, че това място невинаги е до най-близкия изход. Ако не можете да откриете шофьора, свържете се чрез приложението.

Съвети за летище Dubai Airport

Wi-Fi на летище Dubai Airport

Във всички зони на летище Dubai Airport се предлага безплатна и неограничена Wi-Fi връзка с висока скорост. Ако нямате мобилно устройство, можете да използвате павилионите за интернет в обектите на Global Link и Connect.

Паркиране на летище Dubai International Airport

На летище Dubai International Airport има множество варианти за паркиране, подходящи за всички пътуващи. На Терминали 1 и 2 се предлагат икономични и първокласни паркоместа на различни разстояния от летището.

Обмяна на валута на летище Dubai Airport

На летище DXB има множество бюра за обмяна на валута. На всеки терминал има няколко обменни бюра, за да сте сигурни, че ще пристигнете с правилната валута в портфейла.

Най-често задавани въпроси от пътници

Uber се предлага на летище Dubai International Airport, така че можете да получите комфортно и удобно пътуване, където и да отивате.

За да откриете мястото за взимане, проверете в приложението на Uber, след като заявите пътуване.

Дори разстоянието да не е много голямо, е възможно тарифите за пътуване с Uber до и от летище Dubai International Airport да бъдат повлияни от часа, натоварването по пътищата и други фактори. Вижте приблизителните суми за пътуване в инструмента за очаквани цени на Uber.

Времето за взимане може да е различно в зависимост от часа, колко шофьори има на пътя и други фактори.

Още информация

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 500 летища по света.
Намерете летище

Информация за посетителите за терминалите на летище Dubai Airport

Uber е идеалният вариант за пристигащи или заминаващи от летище DXB. Най-натовареното летище на света, Dubai Airport предлага авангардни удобства на посетителите от цял свят. Dubai International Airport се намира в квартал Al Garhoud, на около 5 километра от центъра на града. Това е основното летище, обслужващо Дубай, и най-добрият избор и за посетителите на града, и за прехвърлящите се на друг полет.

Терминали на летище Dubai Airport

На летище Dubai Airport има 3 основни пътнически терминала: Терминал 1, Терминал 2 и Терминал 3. Използваният от повечето авиолинии Терминал 1 е най-натоварен. Терминал 2 обслужва най-вече регионалните полети.

Терминал 1 на летище DXB

 • Всички международни авиолинии

Терминал 2 на летище DXB

 • flydubai
 • Други регионални и международни авиолинии

Терминал 3 на летище DXB

 • Emirates
 • flydubai
 • Qantas

Ресторанти на летище Dubai Airport

Бързо похапване или изискани ястия? В ресторантите на летище Dubai Airport ще намерите всичко, от което имате нужда. В над 80-те заведения се предлага кухня от цял свят. Butler’s Chocolate Café е идеалното място за любителите на сладкото, а ако харесвате азиатската кухня, изберете Chowking Orient Restaurant.

Придвижване на летище DXB

Между Терминал 1 и Терминал 3 има денонощен автобус совалка. Метрото също е вариант за трансфер между терминалите.

Какво да правите на летище DXB

Безмитните магазини на летище Dubai Airport са идеалният избор за шопинг терапия. Там ще намерите богат избор от възможности, включително луксозни марки, местни уникати и принадлежности от първа необходимост при пътуване. Каквото и да търсите – бижута, сувенири, парфюми или дрехи, там ще го откриете със сигурност.

Душове на летище Dubai Airport

За всеки, който иска да се освежи след дълъг полет, между Изходи C18 и C22 и Изходи B13 и B19 на Терминал 3 има безплатни душове. Така сте свежи и готови за следващата част от пътуването си.

Съхранение на багаж на летище Dubai Airport

На Терминали 1 и 3 на летище Dubai International Airport се предлагат няколко варианта за краткосрочно съхранение на багаж. Срещу малка такса оставяте багажа си за период до 12 часа. На Терминал 2 не се предлага съхранение на багаж. За тежките и неудобни чанти има портиерски услуги, както и възможност за опаковане на багаж.

Обмяна на валута на летище DXB

Както се очаква от най-натовареното летище в света, на DXB разполагат с множество бюра за обмяна на валута. На всеки терминал има няколко обменни бюра, за да сте сигурни, че където и да отивате, в портфейла си имате правилната валута.

Хотели близо до летище Dubai Airport

В самите Терминали 1 и 3 на летище Dubai International Airport ще намерите и няколко хотела. Идеален вариант за кратките почивки между полетите. В непосредствена близост до летището има множество хотели, а с кратко пътуване с Uber до центъра на града за пътниците се откриват и други възможности за настаняване.

Интересни места близо до летище Dubai Airport

Ако имате престой на летище DXB и разполагате с повече от 6 часа, наоколо има множество забележителности, включително:

 • Бурж Халифа
 • Плажовете на Дубай
 • Фонтан на Дубай
 • Dubai Mall

Повече информация за летище Dubai Airport ще намерите тук.

Facebook
Instagram
Twitter