Прескочи към основното съдържание
Uber
Uber

Летище Ronald Reagan Washington National Airport (DCA)

Независимо дали пътувате от летище DCA Airport до National Mall, или отивате на шопинг в Стария град на Александрия, можете да разчитате на Uber, за да стигнете.

2401 Smith Boulevard, Arlington, VA 22202
+1 703-417-8000

Още по-интелигентен начин за пътуване

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосване на 1 бутон получавате превоз до и от летището в над 500 основни центъра.

Придвижвайте се като местни

Оставете на приложението и на вашия шофьор да се занимават с подробностите по придвижването ви в непознатия за вас град.

Чувствайте се като у дома си с Uber

Открийте своите любими функционалности, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане, дори когато сте на ново място.

Инструмент на Uber за очаквани цени

Примерните цени за пътници са прогнозни стойности и не отразяват възможните разлики поради отстъпки, закъснения заради натоварване на пътищата и други фактори. Възможно е да има фиксирани и минимални такси. Действителните цени може да са различни.

Начини да пътувате

 • Pool1-2

  Споделени пътувания за по-ниски разходи

 • UberX1-4

  Достъпни ежедневни пътувания

 • Comfort1-4

  Newer cars with extra legroom

 • UberXL1-6

  Пътувания на достъпна цена за групи до 6 души

Как да пътувате от летище DCA

Заявете пътуване, когато сте готови да излезете

На Терминал B/C ще бъдете подканени в приложението да изберете дали да ви вземат от горното ниво Заминаващи (билети/регистриране), или от долното Пристигащи. Изберете вариант за пътуване според броя хора и нужното място за багаж.

Излезте от летището

За взимане от Терминал A, след като заявите пътуване, излезте и изчакайте шофьора на тротоара.

Ако пристигате на Терминал B/C, има възможност да ви вземат от далечния външен тротоар пред изходи 6, 7 или 8 на долното ниво Пристигащи, или до тротоара, на новото място при изходи 1, 3, 4 или 6 на горното ниво Заминаващи.

Срещнете се с шофьора и потвърдете, че е правилният

Винаги проверявайте дали регистрационният номер на колата съответства на информацията, посочена в приложението. Ако не можете да откриете шофьора, свържете се чрез приложението.

Тарифи за паркинг за Летище DCA

Ако планирате пътуване до Летище DCA и смятате да шофирате, тук можете да откриете тарифите за паркиране.

Вариант за паркиране

Покрит паркинг на Терминал A

Покрит паркинг на терминал B/C

Икономичен паркинг

Тарифа

25 $ на ден
25 $ на ден
17 $ на ден
Понякога е възможно тарифите за паркиране да не отразяват най-скорошните цени; тази информация е актуализирана на 20 ноември 2018 г..

Карта на Летище DCA

Летище Reagan Airport е основното летище, което обслужва Вашингтон, окръг Колумбия. На летище DCA има 4 терминала, като Терминали B и C са най-новите и най-големите.

Най-често задавани въпроси от пътници

Да. Докоснете тук за списък на летищата по света, където можете да заявите пътуване с Uber.

Цената на пътуване с Uber до (или от) летище DCA зависи от някои фактори, като типа на заявеното пътуване, очакваното разстояние и продължителността на пътуването, пътните такси и текущото търсене на пътувания.

Можете да видите прогнозна цена, преди да заявите пътуване, като въведете мястото за взимане и крайната точка в инструмента за очаквани цени на Uber по-горе. След това, когато заявите пътуване, в приложението ще видите действителната цена, базирана на реални фактори.

Възможно е местата за взимане да зависят от вида на заявеното пътуване и размера на летището. Следвайте инструкциите в приложението, за да се срещнете с шофьора. Можете също да потърсите знаци, указващи къде на летището се намират зоните за споделени пътувания.

Ако не можете да откриете шофьора, свържете се чрез приложението.

Кодът на летището DCA означава Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ (Washington, DC, USA).

Още информация

Шофирате с Uber?

Научете как да направите пътуванията до и от летищата още по-удобни – от местата за взимане на пътници до спазването на местните правила и разпоредби.

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 500 летища по света.

Информация за посетителите за летище DCA

Ronald Reagan Washington National Airport (DCA) е основното летище във Вашингтон, окръг Колумбия. Ежегодно през него преминават над 21 милиона пътници. Разположено само на 8 километра от центъра на Вашингтон, това е най-близкото летище до столицата на САЩ. При идеални пътни условия стигате до летището от центъра на окръг Колумбия за около 25 минути с кола.

Терминали на летище DCA

На летище DCA има 3 терминала, A, B и C, с общо 44 изхода. Салони за гости са на ваше разположение във всички терминали на летище DCA. Използвайте информацията по-долу, за да планирате пътуването си.

Терминал A на летище DCA

 • Air Canada
 • Frontier
 • Southwest
 • USO Lounge

Терминал B на летище DCA

 • Alaska
 • Delta
 • United
 • American Airlines Admirals Club
 • Delta Sky Club
 • United Club

Терминал C на летище DCA

 • American
 • American Airlines Admirals Club

Терминал за международни полети на летище DCA

От летище DCA не се осъществяват международни полети (освен до Канада).

Какво да хапнете на летище DCA

На пътниците на летище DCA се предлага избор от над 40 варианта, включително бързо хранене, закуски и международна кухня. Повечето места за хранене на летище DCA са на терминалите, но има и няколко в National Hall, преди проверката за сигурност.

Придвижване на летище DCA

Със совалката на летище DCA можете да се придвижите между терминали A, B и C, както и до паркинга и центъра за коли под наем. Информация за маршрута има отпред и отстрани на автобусите совалки. Совалките на летище DCA работят денонощно.

Какво да правите на летище DCA

Като част от програмата за изкуства на летище DCA можете да видите временни експонати на регионални, национални и международни творци. В галерийната пешеходна зона на стария Терминал A, между старото фоайе и сегашната зона за билети, във витрини и по стените са изложени произведения на местни творци. Освен това летището кани музиканти, певци, танцьори и други артисти. На летище DCA ще откриете разнообразни магазини, от павилиони за вестници до магазини за облекло.

Обмяна на валута на летище DCA

Бюрото за обмяна на валута на летище DCA се намира на нивото на залите до Терминал C, преди проверката за сигурност.

Хотели близо до летище DCA

Престой на летището? Полет чак на следващата сутрин? Среща близо до летище DCA? Ако търсите място за нощувка, наоколо има над 20 хотела и други варианти.

Забележителности близо до летище DCA

 • Джорджтаун
 • Линкълн Мемориал и други паметници в окръг Колумбия
 • National Mall и околните музеи
 • Белия дом

Още информация за летище DCA тук.

Facebook
Instagram
Twitter