Прескочи към основното съдържание

Летище Amsterdam Airport Schiphol (AMS)

Независимо дали пътувате от летище Schiphol до центъра на Амстердам, или в обратната посока, можете да разчитате на Uber, за да стигнете.

Evert van de Beekstraat 202, 1118 CP Летище Schiphol, Netherlands
+31 20-794-0800

Още по-интелигентен начин за пътуване

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосване на 1 бутон получавате превоз до и от летището в над 500 основни центъра.

Придвижвайте се като местни

Оставете на приложението и на вашия шофьор да се занимават с подробностите по придвижването ви в непознатия за вас град.

Чувствайте се като у дома си с Uber

Открийте своите любими функционалности, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане, дори когато сте на ново място.

Начини да пътувате в района

 • UberX

  1-3

  Достъпни ежедневни пътувания

 • Black

  1-3

  Първокласни пътувания с луксозни коли

 • Комфорт

  1-3

  По-нови коли с повече място за краката

 • Ван

  1-5

  Spacious rides for groups up to 5

 • Зелено

  1-3

  Пътувания с устойчиви методи с електрически превозни средства

1/5

Как да пътувате с Uber от летището

Отворете приложението, за да заявите пътуване

Когато сте готови, отворете приложението, за да заявите пътуване. Изберете вариант според броя хора и нужното място за багаж.

Следвайте инструкциите в приложението

Ще получите инструкции за местата за взимане директно в приложението. На летището също може да има знаци.

Срещнете се с шофьора

Отидете на мястото за взимане, посочено в приложението. Имайте предвид, че това място невинаги е до най-близкия изход. Ако не можете да откриете шофьора, свържете се чрез приложението.

Съвети за летище Schiphol Airport

Wi-Fi на летище AMS

В покритите зони на летище Amsterdam Airport се предлага безплатна Wi-Fi връзка. Трябва да влезете в мрежата на летище Schiphol Airport, за да получите 4-часова сесия. След приключването на четирите часа можете да влезете отново, за да продължите.

Паркиране на летище Schiphol

На летище Schiphol има множество варианти за паркиране. На P1 се предлага краткосрочно паркиране за взимане или оставяне, а на P3 има паркинг за дълъг престой.

Гардероб за багаж на летище Schiphol Airport

Можете да използвате гардероба за багаж на летище Schiphol, за да съхранявате ръчен и регистриран багаж за срок до 30 дни. Таксите за гардероба за багаж на летище Schiphol, който се намира в подземната част между Пристигащи 1 и 2, се базират на типа багаж, а не на теглото.

Най-често задавани въпроси от пътници

 • Uber се предлага на летище Amsterdam Airport, така че можете да получите комфортно и удобно пътуване, където и да отивате.

 • За да откриете мястото за взимане, проверете в приложението на Uber, след като заявите пътуване.

 • Дори разстоянието да не е много голямо, е възможно тарифите за пътуване с Uber до и от летище Schiphol Airport да бъдат повлияни от часа, натоварването по пътищата и други фактори. Вижте приблизителните суми за пътуване в инструмента за очаквани цени на Uber.

 • Времето за взимане може да е различно в зависимост от часа, колко шофьори има на пътя и други фактори.

Още информация

Шофирате с Uber?

Научете как да направите пътуванията до и от летищата още по-удобни – от местата за взимане на пътници до спазването на местните правила и разпоредби.

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 600 летища по света.

Терминали на летище Schiphol: какво да правите

Uber е идеалният вариант за пътуване до и от летище Amsterdam Schiphol Airport (AMS). Летището се намира на около 20 минути от центъра на Амстердам. Това осигурява лесен достъп за пътуващите до Амстердам или до летището, като отличните транспортни връзки на летище АМС, включително влакове, автобуси и таксита, улесняват транспорта и на пътниците от останалата част на Нидерландия. Предлага се и Uber, с което лесно стигате навсякъде.

Терминали на летище Schiphol

На летище Schiphol има един основен пътнически терминал, разделен на 3 нива. На приземния етаж на терминала на летище Schiphol ще откриете зоната за пристигащи, както и ресторанти, кафенета, супермаркет и различни други услуги, включително шкафчета за багаж и фризьорски салон. На втория етаж се намират зоните за чекиране и Заминаващи, а на третия са VIP салоните. Авиолиниите с полети от АMS включват:

 • Croatia
 • Delta
 • HOP!
 • Jet2.com
 • United

Ресторанти на летище Schiphol Airport

На летище Amsterdam Schiphol има множество заведения за хранене и напитки, с варианти за бързо хапване, кафенета, ресторанти и барове. Ресторантите на летище Amsterdam Airport предлагат ястия от всеки континент, от пресни средиземноморски ястия до местни нидерландски класики, така че със сигурност ще откриете нещо по вкуса си.

Придвижване на летище AMS

Тъй като има само един пътнически терминал, на летище Schiphol Airport лесно се придвижвате пеша.

Какво да правите на летище AMS

Каквото и да поискате да си купите, от играчки и джунджурии до сирене и шоколадови бонбони, пазаруването на летище Schiphol Airport всеки път ви осигурява уникално преживяване. Защо преди полета не се поглезите с вълнуващ луксозен подарък? Ако се интересувате от козметика, в магазините на летище Amsterdam Airport ще откриете всички любими марки гримове. Множеството безмитни магазини на летище AMS пък ви позволяват да купите уникален безмитен подарък за близки и приятели.

Обмяна на валута на летище Schiphol

Гишето за обмяна на валута ABN AMRO Exchange Schiphol предлага обмяна на 60 валути – идеално за всеки, който иска да си приготви малка сума на ръка, преди да се впусне в разглеждането на Амстердам. Обмяната на над 200 евро е безплатна. При обмяна на по-малки суми ще платите малка такса, затова ако планирате да стоите по-дълго, е добре да обмените повече.

Хотели на летище Amsterdam Airport

На кратко пътуване с Uber от летище AMS ще намерите множество хотели, но и на самото летище има такива, до които да стигнете пеша. По което и време на деня пристигнете – рано сутрин или късно вечер, със сигурност ще можете да си починете. Освен това, в много от хотелите има бизнес центрове, идеални за пътуващите по работа.

Интересни места близо до летище Schiphol

Ако имате престой на летище Schiphol Airport, никак няма да скучаете, особено ако сте склонни да направите кратка екскурзия до центъра на Амстердам:

 • Къщата на Ане Франк
 • Площад Dam
 • Национален музей
 • Кралски дворец

Повече информация за летище AMS ще намерите тук.

Тази страница съдържа информация от външни уеб сайтове, които не се управляват от Uber и е възможно периодично да се променят или актуализират. Информацията на тази страница, която не е пряко свързана с Uber или с тяхната дейност, се предоставя само с информативна цел и по никакъв начин не може да се счита за надеждна, нито да се тълкува или интерпретира като предоставяща гаранции от какъвто и да е вид, преки или косвени, по отношение на въпросната информация. Някои изисквания и функции се различават в зависимост от държавата, региона и града. Промоционалната отстъпка е валидна само за нови потребители. Тази промоция не може да се комбинира с други предложения и не се прилага за сумите за бакшиш. Ограничена наличност. Възможно е предложението и условията да се променят.