Skip to main content
Uber

Tell us your location

Please enter your nearest city name to help us display the correct information for your area

Select your language

Les animaux d'assistance

La politique Uber en matière de chiens d'assistance

Uber demande à ses partenaires de respecter toutes les lois en vigueur régissant le transport des passagers en situation de handicap.

Assistentiehonden

Verplicht toelaten in je wagen

Als partner-chauffeur op het Uber netwerk ben je verplicht personen vergezeld van een assistentiehond toe te laten tot jouw voertuig.

Assistentiehonden vormen een onmisbaar hulpmiddel, en dit niet enkel voor mensen met een visuele beperking maar ook voor doven en slechthorende, personen die lijden aan epilepsie of die een motorisch beperking hebben. Elke persoon vergezeld van een assistentiehond, of een hond in opleiding, beschikt over een identificatiekaart die aangeeft dat het over een assistentiehond gaat.

Met Uber willen wij een netwerk creëren dat toegankelijk is voor iedereen. Een weigering kan leiden tot een definitieve deactivatie van jouw profiel op het Uber platform.

Brusselse Ordonnatie van 18 december 2008

Een tip

Aarzel niet om een deken in je koffer te leggen om je wagen te beschermen in het geval van regen of sneeuw. Als je toch schoonmaakkosten zou hebben omdat een assistentiehond jouw wagen heeft vuil gemaakt, neem dan onmiddellijk een foto en contacteer ons.

Devenir chauffeur professionnel

S'inscrire